Cilj projekta:
- prikljuciti 6-8 grafickih na napajanje (zavisi od potrosnje i stabilnosti)
- napraviti kontrolnu plocicu na kojoj ce biti prikljuci za 6-8 pin GPU, potencijometar za regulaciju izlaznog napona
- elektronicki rijesiti logiku on/off kako bi se napajanje u/iskljucivalo zajedno sa pc-om
- fizicki ubaciti on/off prekidac
- eventualno "izvuci" podatke iz napajanja (posto ovaj model ima Feedback controler) sto ce reci da je moguce ocitati razne vrijednosti potrosnje , opterecenosti, temperature itd...
- eventualno ubaciti osigurace po izlazima kojih ima 4
hladjenje cemo rijesiti ugradnjom ventilatora sa strane ako bude bilo potrebno no tocemo izmjeriti preko Feedback controlera i infracrvenom termometrom
Interesantno je da u dokumentaciji stoji da je napajanje testirano pod punim opterecenjem na 200A / 14.4v sto nam daje 2800w van
Uglavnom napajanje je vrlo kvalitetno i izdrzljivo kako sam uspio procitati nabrzinu u dokumentaciji te je isto tako oznaceno kao Gold 80+
Proracun dokumentacije mi govori da ga mogu optereti za 80-85% snage sto bi znacilo da nam na njemu mogu raditi 6 grafickih 24/7 bez problema a sa samim time mozemo prikljuciti 2 komada na jednu fazu od 16A
P.S najradije bi ovaj topic prebacio negdje drugdje ili na neki drugi forum posto ce biti puno slika, prijedlozi ?
UPDATE 30.12.2013Igrah se malo danas pa evo par slika.... nastavak sljedi....
Narucio sam danas 4 komada po 60€ kom. doci ce mi u petak (posto nam ovi trebaju sto ih ima u firmi
)
UPDATE 02.01.2014Plocica je dozivjela lagani redizajn
Napajanja stizu sutra tako da bi u subotu sve moglo biti gotovo
inace ima slican post od kolege na koji naletih pa eto vam i tu koja ideja
https://bitcointalksearch.org/topic/server-power-supply-interface-board-for-standalone-miners-and-gpu-rigs-379677Jesi uspio zavrsiti projekt.??
Cekam konektore iz USA pa ce se sa njima plocica moci odvojiti od napajanja bez lemljenja, saljem slikice ovaj tjedan
Imam pitanje ako mi ko moze pomoci...
Za GPU rig masine nabavio sam IBM 39Y7408 serversko napajanje. Uspjesno sam ga povezao da napaja ukupno 10 kartica u 3 masine. Nisam imao vremena da trazim backplane plocicu, pa sam konektore prelemio.
Moj problem se sastoji u tome sto sva 3 ventilatora na PSU ne rade, odnosno ne ukljucuju se nikako ako napojna njima upravlja. Napojna se pregrije i iskljuci. Raskopcao sam ih, i povezao direktno na +5V/+12V i sve radi, ali bih radije da ih napojna pali i reguslise brzinu rada ventilatora.
Da li mi mozete pomoci da ovo rjesim?
I da li ko zna funkcije svih 20 pinova za ovu napojnu?
LInk za naponju koju se kupio...
http://www.ebay.com/itm/IBM-39Y7408-39Y7409-BladeCenter-2880W-Power-Supply-/130983837670?hash=item1e7f3ebfe6[/quote]
ej, jesi se uspio snaci s kontrolnim izlazima iz tog napajanja?
Gledam ga i ja za kupiti.