Author

Topic: Hrvatski (Croatian) - page 148. (Read 356784 times)

legendary
Activity: 1178
Merit: 1014
Hodling since 2011.®
February 04, 2014, 04:23:41 PM
Pozdrav!

Imam novi ne korišten S1 Antminer 180GH/s. Pa ako je netko zainteresiran ponude na pm.
Ja sam iz Zg-a.   Wink
Pod uvjetom da je ispravan i da je hashrate takav kakav si naveo nudim 1.55 BTC, posebno dostava, ali o tome ako se dogovorimo oko prodaje.

Hvala na ponudi ali to mi je puno premalo. Miner je ispravan i može se overcloak-at do 205GH/S.
Pa zašto ti prodaješ polovni skuplje nego novi https://www.bitmaintech.com/productDetail.htm?pid=00020140107162747992Ce5uBuxW06D6
samo radi informacije me zanima.
EMS/ups iz kine dolazi za 4-7 dana

Kao prvo trebaš pročitat da ne prodajem polovni nego NOVI. Točno od njih sam ja i naručio samo što ti je carina preko 4000kn pa ti naruči Smiley
Carina je 1250 kn tako da je moja ponuda sasvim pristojna, plus ima za naruciti iz SWE pa nema carine ovo mi je bilo zanimljivo zbog brzine dostave ali kako tebi ne odgovara cijena onda nista.
newbie
Activity: 4
Merit: 0
February 04, 2014, 11:57:08 AM
Pozdrav!

Ja sam ovdje novi, moglo bi se reci da neam iskustva
u rudarenju, al zato mi je hardverski dio u malom
prstu Tongue

Posto sam puno citao po netu da ljudi zarađuju kod
kuce, razmislio sam pa zasto nebi mogao i ja...
Pa bi trazio neku dobru dusu da me uvede malo u te
vode, da krenem, jer namjeravam kupit "malo" jacu
masinu pa da bude profitabilnije

Hvala unaprijed  Wink Wink
newbie
Activity: 12
February 04, 2014, 11:03:09 AM
Pozdrav!

Imam novi ne korišten S1 Antminer 180GH/s. Pa ako je netko zainteresiran ponude na pm.
Ja sam iz Zg-a.   Wink
Pod uvjetom da je ispravan i da je hashrate takav kakav si naveo nudim 1.55 BTC, posebno dostava, ali o tome ako se dogovorimo oko prodaje.

Hvala na ponudi ali to mi je puno premalo. Miner je ispravan i može se overcloak-at do 205GH/S.
Pa zašto ti prodaješ polovni skuplje nego novi https://www.bitmaintech.com/productDetail.htm?pid=00020140107162747992Ce5uBuxW06D6

Kao prvo trebaš pročitat da ne prodajem polovni nego NOVI. Točno od njih sam ja i naručio samo što ti je carina preko 4000kn pa ti naruči Smiley
hero member
Activity: 742
Merit: 500
I'm dying.
February 04, 2014, 10:55:11 AM
Vidim da je ovde vecina minera Smiley

Pa rekoh da postavim nekoliko pitanja u vezi mininga.

Vise me zanimaju altcoin-i nego BTC mining. ( Ali ako se moze zaraditi na BTC rudarendju, why not? )

Da li se isplati po trenutnom difficulty-u da se rudari BTC sa tim AntMinerom ( 180GH/s) ?

Koliko bih struje trosio mesecno ako miner radi 24/7 ( U eurima, ako nije problem.+- 100e Tongue )

Da li postoji mogucnost da se pokvari miner ako radi 24/7 4-5 meseca non-stop?

Da li se moze otplatiti za 2 meseca ( ukljucujuci struju u cenu )?

PS: Mozda zvuce glupa pitanja, ali voleo bih da dobijem odgovore od iskusnijih koji se vec bave rudarenjom Smiley

Hvala na vremenu,

KSMC
hero member
Activity: 630
February 04, 2014, 10:49:50 AM
Pozdrav!

Ja sam iz Zg-a.   Wink

newbie
February 04, 2014, 10:28:42 AM
Pozdrav!

Ja sam iz Zg-a.   Wink

hero member
I'm dying.
February 04, 2014, 09:53:57 AM
Samo Bitcoin
Za koliko otprilike moze da se otplati investicija?

Po trenutnoj težini miner bi otprilike davao 1000$ mjesecno
Koliko bi ga prodao? ( PM ako ne zelis ovde da kazes cenu )
Iz Srbije sam, dosao bih licno u ZG da ga uzmem.

Hvala
legendary
Hodling since 2011.®
February 04, 2014, 09:51:13 AM
Pozdrav!

Ja sam iz Zg-a.   Wink
newbie
February 04, 2014, 09:02:19 AM
Samo Bitcoin

Po trenutnoj težini miner bi otprilike davao 1000$ mjesecno
hero member
I'm dying.
February 04, 2014, 08:46:32 AM
Samo Bitcoin
newbie
February 04, 2014, 08:00:36 AM
Samo Bitcoin
hero member
I'm dying.
February 04, 2014, 07:46:19 AM
Pozdrav!

Ja sam iz Zg-a.   Wink
Ne razumem se u mining ni 1%

S tim rigom moze se samo minirati BTC? ( Samo SHA? ) Ili moze i Scrypt?
newbie
February 04, 2014, 07:44:43 AM
Pozdrav!

Ja sam iz Zg-a.   Wink
legendary
Hodling since 2011.®
February 04, 2014, 06:55:32 AM
Zemljo otvori se.
hero member
February 03, 2014, 04:38:02 PM
Imam pitanje ako mi ko moze pomoci...
Za GPU rig masine nabavio sam IBM 39Y7408 serversko napajanje. Uspjesno sam ga povezao da napaja ukupno 10 kartica u 3 masine. Nisam imao vremena da trazim backplane plocicu, pa sam konektore prelemio.

šta bojiš se da se ne prehladi PSU.Jel radi ne diraj kad crkne kupi drugoga neš ti para 500-600 kuna
ako crkne ventilator zamjeni ga.i spoji ventove na 12v
full member
Activity: 131
Merit: 100
My grandma mined SHA256
February 03, 2014, 03:39:57 PM
Cilj projekta:

- prikljuciti 6-8 grafickih na napajanje (zavisi od potrosnje i stabilnosti)
- napraviti kontrolnu plocicu na kojoj ce biti prikljuci za 6-8 pin GPU, potencijometar za regulaciju izlaznog napona
   - elektronicki rijesiti logiku  on/off kako bi se napajanje u/iskljucivalo zajedno sa pc-om
   - fizicki ubaciti on/off prekidac
- eventualno "izvuci" podatke iz napajanja (posto ovaj model ima Feedback controler) sto ce reci da je moguce ocitati razne vrijednosti potrosnje , opterecenosti, temperature itd...
- eventualno ubaciti osigurace po izlazima kojih ima 4

hladjenje cemo rijesiti ugradnjom ventilatora  sa strane ako bude bilo potrebno no tocemo izmjeriti preko Feedback controlera i infracrvenom termometrom

Interesantno je da u dokumentaciji stoji da je napajanje testirano pod punim opterecenjem na 200A / 14.4v sto nam daje 2800w van Wink

Uglavnom napajanje je vrlo kvalitetno i izdrzljivo kako sam uspio procitati nabrzinu u dokumentaciji te je isto tako oznaceno kao Gold 80+

Proracun dokumentacije mi govori da ga mogu  optereti za 80-85% snage sto bi znacilo da nam na njemu mogu raditi 6 grafickih 24/7 bez problema a sa samim time mozemo prikljuciti 2 komada na jednu fazu od 16A

P.S najradije bi ovaj topic prebacio negdje drugdje ili na neki drugi forum posto ce biti puno slika, prijedlozi ?

UPDATE 30.12.2013

Igrah se malo danas pa evo par slika.... nastavak sljedi....

Narucio sam danas 4 komada po 60€ kom. doci ce mi u petak (posto nam ovi trebaju sto ih ima u firmi  Grin)

UPDATE 02.01.2014

Plocica je dozivjela lagani redizajn

Napajanja stizu sutra tako da bi u subotu sve moglo biti gotovo

inace ima slican post od kolege na koji naletih pa eto vam i tu koja ideja  Wink https://bitcointalksearch.org/topic/server-power-supply-interface-board-for-standalone-miners-and-gpu-rigs-379677

Jesi uspio zavrsiti projekt.??

Cekam konektore iz USA pa ce se sa njima plocica moci odvojiti od napajanja bez lemljenja, saljem slikice ovaj tjedan

Imam pitanje ako mi ko moze pomoci...
Za GPU rig masine nabavio sam IBM 39Y7408 serversko napajanje. Uspjesno sam ga povezao da napaja ukupno 10 kartica u 3 masine. Nisam imao vremena da trazim backplane plocicu, pa sam konektore prelemio.

Moj problem se sastoji u tome sto sva 3 ventilatora na PSU ne rade, odnosno ne ukljucuju se nikako ako napojna njima upravlja. Napojna se pregrije i iskljuci. Raskopcao sam ih, i povezao direktno na +5V/+12V i sve radi, ali bih radije da ih napojna pali i reguslise brzinu rada ventilatora.

Da li mi mozete pomoci da ovo rjesim?
I da li ko zna funkcije svih 20 pinova za ovu napojnu?

LInk za naponju koju se kupio...
http://www.ebay.com/itm/IBM-39Y7408-39Y7409-BladeCenter-2880W-Power-Supply-/130983837670?hash=item1e7f3ebfe6
[/quote]

ej, jesi se uspio snaci s kontrolnim izlazima iz tog napajanja?
Gledam ga i ja za kupiti.
hero member
February 03, 2014, 10:44:11 AM
Pozdrav svima!
Evo i mog prvog posta!

Zanima me da li netko ima iskustva s prihvaćanjem BTC-a u vlasitom biznisu? Npr Webshop?
Kako se to knjiži/porezno rješava?

Znam da coinbase/bitpay omogućuju direktnu pretvorbu i uplatu kn na žiro no što je ukoliko želim zadržati BTC?

Ima tko kakvih iskustava?

Mislim da bi za popularizaciju u HR bilo odlično da se napravi neki članak o tome. Podržavam ideju za stojebitcoin.com :-)

prodana roba 63750 kn
PDV 12750
roba iz skladišta 51000 kn

novac u vrjedonosnim papirima    ne povezanih društava             
 51.000,00 vrijedonosni papiri bitkoin
 Revalorizacijske rezerve financijske imovine
7.200,00
049 – Vrijednosno usklađenje
vrijedonosnog papira
(1) 9.000,00
978 – Odgođena porezna
obveza
1.800,00

žiro račun 0
legendary
Activity: 1722
Merit: 1000
Satoshi is rolling in his grave. #bitcoin
February 03, 2014, 08:14:27 AM
Pozdrav svima!
Evo i mog prvog posta!

Zanima me da li netko ima iskustva s prihvaćanjem BTC-a u vlasitom biznisu? Npr Webshop?

Znam da coinbase/bitpay omogućuju direktnu pretvorbu i uplatu kn na žiro no što je ukoliko želim zadržati BTC?

Mislim da bi za popularizaciju u HR bilo odlično da se napravi neki članak o tome. Podržavam ideju za stojebitcoin.com :-)

Najbolje ti je da se obratis direktno bitpay-u i poreznoj, nekom logikom bi tranzakcija u kojoj ostavljas btc trebala biti vrijedna protuvrijednosti btc-a u vrijeme transakcije pretvorene u kune po tecaju HNB.
Kao dokaz bi koristio potvrde sa bitpaya, ali jos jednom velim, najbolje je direktno se obratiti nadleznima.

LP
newbie
Activity: 7
February 03, 2014, 01:39:44 AM
Pozdrav svima!
Evo i mog prvog posta!

newbie
Activity: 43
February 02, 2014, 03:00:51 PM
EDIT: Sreo sam ga na Doge Zagreb meetupu  Grin
WTF, kad je bio doge meetup u Zagrebu? I, gdje je bio najavljen? Sranje, kak sam to propustio .-|

Bio je jučer, ali nije bio najavljen nigdje izvan meetupa i twittera ako se ne varam: http://www.meetup.com/Zagreb-Doge-Meetup/. Bilo nas je 10ak i upoznavali smo se i prepričavali razno razne zgode i razmjenjivali informacije. Ja sam saznao za to jer sam slučajno surfao po meetupu par dana prije.
Jump to: