Slažem se da je forum prespor za komunikaciju. Telegram je opet jako nepregledan i dinamičan. Postoji komunikacija i na redditu. Sub /r/cryptocroatia. Doduše nije nešto velik. Oko 300 ljudi.
I ok je da postoji i forum i IM (telegram, viber itd.). Neka komunikacija zahtjeva brzu i instantnu izmjenu podataka, druga ne samod a ne zahtjeva nego joj to smeta. Evo npr. ovaj razgovor koji tu vodimo nebi bio moguć na Telegramu, jer bi naši postovi bili utopljeni u hrpi drugih postova. Zato je forum dobar i uvjek će imati svoju ulogu.
Što se reddita tiće, to je samo još jedan forum sa različitim dizajnom i opcijom votanja što s emože uvesti i u svaki postojeći forum (ima ju i moj forum no isključio sam taj feature kao bitan za redosljed prikazivanja).
Moderni forumi, umaju sve što terbaju imati za kvalitetnu komunikaciju, pitanje je samo administratora, dali će i kada će napraviti promjenu. Oni koji se prebace će preživjeti, oni koji se ne prebace će odumrijeti. Čisti darvinizam.
Meni ne izgleda kaod a će se ovaj modernizirati ikad u bližoj budučnosti, što je uz moderiranje još jedan razlog zašto sam pokrenuo svoj forum.