Author

Topic: [INFO] Συζήτηση για την Ισοτιμία - page 120. (Read 298934 times)

member
Activity: 112
Merit: 10
Τελικά με τα επιτόκια της Αμερικής τί έγινε?? Αυξήθηκαν ή όχι?
legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
το ξέρω για 300 ευρώ μιλαγα και όχι δολάρια.
full member
Activity: 154
Merit: 100
πούλησα ένα από τα bitcoin μου στις αρχές του μήνα στα 300 ευρώ

Bitcoin με 300$ μπορούσες να βρεις μόνο στις αρχές Νοέμβρη.

Η μεγάλη αύξηση της αξία του bitcoin τον Δεκέμβρη δικαιολογείται από την πολύ αυξημένη ζήτηση σε όρους όγκου. Για παράδειγμα, το 1ο 15θήμερο του Οκτώβρη μεταφέρονταν ημερησίως -κατά μέσο όρο- περίπου 534.000 νομίσματα. Η ζήτηση αυξήθηκε σε 1.537.000 το 1ο 15θήμερο του Νοέμβρη και έφθασαν τα 2.811.000 την αντίστοιχη περίοδο του Δεκέμβρη.

Σχεδόν το 90% της ζήτησης προήλθε από τον Κίνα. Τον επόμενο μήνα, οι όγκοι θα συμπεριληφθούν στην μηνιαία ανασκόπηση.

Εδώ δίδεται μια συνολική εικόνα του όγκου των τριών τελευταίων μηνών.

Και εδώ η συσχέτιση ανάμεσα στην αξία του bitcoin και τον όγκο. (Η αξία με  κόκκινο στην αριστερή στήλη και ο όγκος στα δεξιά με μπλέ χρώμα)

legendary
οι περισσότεροι πάντως τα βλέπουν σαν έναν ψηφιακό χρυσό δλδ αποθεματικό αξίας. Το καλό με το Bitcoin είναι ότι οποιαδήποτε γενικευμένη χρήση κάνει κάποιος στο δικτυο του απαιτεί να αγοράσει νομίσματα τα οποία είναι αρκετά περιορισμένα σε αριθμό. Ολο αυτό το πράγμα δημιουργεί μια ισοροπία τιμής>ασφάλειας>χρήσης κάτι που δεν έχει κανένα altcoin. Ακόμα και το υποσχόμενο ethereum είναι δύσκολο να πάρει πολύ μεγάλη αξία πέρα από το σπεκουλάρισμα καθώς χρειάζονται ψήγματα του token του για να χρησιμοποιήσει κάποιος το δίκτυο του και ήδη υπάρχουν διαθέσιμα πάνω από 75 εκατομμύρια
legendary
Activity: 910
Merit: 1000
αυτός δεν είναι και σκοπός? να τα χρησιμοποιούμε? (αυτό λέω στον εαυτό μου κάθε φορά που πουλάω και μέσα σε μια μέρα εκτοξεύεται η ισοτιμία...)

Δεν έχω επενδύσει πολλά, 10 BTC αρχική επένδυση πριν κανά μήνα, οπότε παίζω κ μαθαίνω(κ χάνω χεχεχεχε) Smiley

ε, δεν τα λες και λίγα, πάντως   Smiley
legendary
καλά μην τρελένεστε στο τι πουλήσατε. Είμαι αρκετά βέβαιος ότι το Bitcoin θα πάρει σταθερή άνοδο της ισοτιμίας του όταν αυξηθεί και η χρήση του. Και εγώ πούλησα ένα από τα bitcoin μου στις αρχές του μήνα στα 300 ευρώ αλλά δεν τρέχει τίποτα. Ετσι και αλλιώς γενικά ένα μέρος από τα bitcoin που έχω γενικά τα χρησιμοποιώ.
legendary
Activity: 1064
Merit: 1003
πολυ συντηριτικη αυξηση των αμερικανων 0.25%. νομιζω μια χαρα για την παγκοσμια οικονομια, ε?
hero member
Activity: 812
μη σκας. πολυ πιθανο να ξαναγυρισουμε εκει καποια στιγμη  Wink
sr. member
Activity: 503
Merit: 256
εγώ δυστυχώς τα πουλησα στα 375€ να μη πω όλα αυτα που πουλησα μεταξύ 200€ και 300€ ! δε κάνω γιαυτή τη δουλεια!!
hero member
για απλο παιχνιδι δειτε και εδω
https://poloniex.com/exchange#btc_nbt
το NBT=1$ οποτε ειναι σαν να παιζεις με BTC και δολαρια αλλα χωρις να μπερδευεσαι με fiat Wink
προσοχη, ολα αυτα τα συστηματα εχουν και τα ρισκα τους.
newbie
Activity: 14
Merit: 0
Καλημέρα. Κατά τις 7 κ κάτι πούλησα, είδα τι είχε γίνει πιο πριν κ σκέφτηκα ότι πάμε για downhill.
Δεν έχω επενδύσει πολλά, 10 BTC αρχική επένδυση πριν κανά μήνα, οπότε παίζω κ μαθαίνω(κ χάνω χεχεχεχε) Smiley

Μου τη σπάει το fee στο coinbase οπότε μόλις έδωσα εντολή αγοράς στο coinbase exchange για 1BTC, εκεί τα fee είναι πιο χαμηλά αλλά δεν υπάρχει κίνηση.

Σε ευχαριστλω για το tip, δεν έχω καιρό που ξεκίνησα να ασχολούμαι με το BTC οπότε κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
sr. member
Activity: 336
Merit: 251
Rider of comets, and brother to the nebulae
Φτου! Πρέπει να μένουμε άγρυπνοι για να πετύχουμε την τρύπα! Tongue
Εντάξει, άμα θέλεις να αγοράσεις από το Kraken, βάλε εντολή αγοράς με όριο τουλάχιστον 10 ευρώ (ή και 20 ευρώ) χαμηλότερα από την τρέχουσα, και πιθανότατα κάποια ώρα της νύχτας θα εκτελεστεί.
Εγώ ψάρωσα το πρωΐ κ πούλησα. Grin
Πότε, στην τρύπα πούλησες, στις 6 το πρωί; Shocked Πάρτα πίσω!

Ίσως μπορεί να παίξει κανείς ρίχνοντας μαζί εντολές πώλησης και αγοράς στα +/-10 ή +/-20 ευρώ από την τρέχουσα. Βέβαια αν η μεταβολή, ανοδική ή καθοδική, είναι συνεχόμενη και δεν αναπροσαρμόσεις αμέσως τις εντολές, χάνεις...

Αλλά πάλι δεν χρειάζεται τόση αγωνία. Μακροπρόθεσμα το bitcoin είναι καλή επένδυση ούτως ή άλλως. Κρατήστε μερικά, έστω και λίγα, όσα μπορείτε ο καθένας, στην άκρη, και είστε εντάξει. Κι αν θέλετε να παίξετε με επί πλέον, παίξτε...
newbie
Activity: 14
Merit: 0
Εγώ ψάρωσα το πρωΐ κ πούλησα. Grin
hero member
ειναι εντυπωσιακο παντως. καθε φορα που παει να γυρισει προς τα κατω σαν κατι να το εμποδιζει και ξανανεβαινει!
Για να δουμε αυριο λοιπον. το θεμα ειναι οτι ολο το δραμα παιζεται οταν εμεις κοιμομαστε!
full member
@chek2fire
Σε σχέση με το δολάριο, και κατά μέσο όρο, την περίοδο 14/12/14 - 14/12/15, όλα τα βασικά νομίσματα (CNY, JPY, EURO, AUD, CAD, GBP, BTC) υποτιμήθηκαν.

Αν πάρουμε τις δύο χρονικές περιόδους στιγμιαία (14/12/14 & 14/12/15), όλα τα βασικά νομίσματα (CNY, JPY, EURO, AUD, CAD, GBP) υποτιμήθηκαν εκτός από το bitcoin που ανατιμήθηκε κατά 26%.
sr. member
Activity: 336
Merit: 251
Rider of comets, and brother to the nebulae
Καλά άρθρα για τις τάσεις της ισοτιμίας του bitcoin είναι κατά την γνώμη μου αυτά του newsbtc.com και ιδίως της Sarah Jenn, "Bitcoin Price Technical Analysis". Κάθε δυο μέρες το πολύ γράφει νέο.

Τελευταίο ετούτο εδώ:
Bitcoin Price Technical Analysis for 15/12/2015 – Approaching Long-Term Hurdle
http://www.newsbtc.com/2015/12/15/bitcoin-price-technical-analysis-for-15122015-approaching-long-term-hurdle/

(Εντάξει, όσο μπορεί να κάνει κανείς speculation στην ισοτιμία του bitcoin. Αλλά όσο την παρακολουθώ πέφτει μέσα.)
legendary
full member
@zoro1

Το διόρθωσα. Grin Να φανταστείς το έγραψα τρεις φορές λάθος Roll Eyes
hero member
το γιεν ειναι γιαπωνεζικο νομισμα. εννοεις το γιουαν. ας τα βαζουμε με συμβολα
κινεζικο (CNY)
ιαπωνεζικο (JPY)  
φανταζομαι καλο αυτο για το BTC!
full member
Ξέχασα να το αναφέρω χθες, αλλά τη Δευτέρα η ισοτιμία δολαρίου/γιουάν δεν υποχώρησε. Αυτό σημαίνει ότι η πρόθεση των κινεζικών αρχών να συνδέσουν το γιουάν με ένα καλάθι 13 νομισμάτων δεν ελήφθη υπόψιν από την αγορά.

Και χθες και σήμερα, το γιουάν συνέχισε να υποτιμάται έναντι του δολαρίου. Σήμερα η ισοτιμία bitcoin/δολάριο ανέρχεται σε 457$.

Σε σχέση με το σύνολο του έτους, από 1/1/14 έως 14/12/14 ο μέσος όρος της ισοτιμίας ήταν 536$.
Από 1/1/15 έως 14/12/15 ο μέσος όρος της ισοτιμίας είναι 264$. Διαφορά -50%

Jump to: