Author

Topic: [INFO] Συζήτηση για την Ισοτιμία - page 122. (Read 298934 times)

legendary
Activity: 3430
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
γιαυτό λέω ότι βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή του mining και των φτηνών bitcoin κάτι που σε λίγα χρόνια θα είναι παρελθών

legendary
εχω σταματησει να παιρνω αυτο το ρισκο απο τοτε που
1. απο τα 1200 --> 200 και
2. εκλεισε το mtgox (ακομα περιμενουμε μπας και παρουμε κατι)

Εσύ δηλαδή όχι μόνο αγόρασες στα 1.200 δολάρια αλλά τα άφησες και στο mtgox? Πρέπει να μου συμπληρώσεις σε ένα δελτίο τζοκερ 40 αριθμούς να παίξω τους υπόλοιπους. Grin
αυτο δεν ειναι τιποτα, τη χασουρα τη δικη μου την διαχειριζομαι εγω.
την χασουρα των αλλων πως την διαχειριζεσαι οταν εχεις γινει "ευαγγελιστης" του BTC? Cheesy

εγώ πάντως τόσο καιρό που ασχολούμαι ποτέ μα ποτέ δεν έχω πει σε κάποιον να αγοράσει και ότι είναι καλή επένδυση. Από την άλλη για μένα το Bitcoin είναι ένα πολύ καλό store of value εργαλείο.
legendary
Activity: 910
Merit: 1000
ο σκοπός δεν είναι να πεις στον άλλο να δει το btc ως "επένδυση" ή ως εργαλείο πλουτισμού.

αλλά να του δώσεις να καταλάβει ότι με το bitcoin είναι ο ίδιος τράπεζα του εαυτού του και δεν εξαρτάται από καμιά eurobank piraeus εθνική κ.λπ, ούτε τον περιορίζουν τα capital controls, ούτε πρέπει να πληρώνει νταβατζιλίκια για να κάνει κάποια αγορά / μεταφορά / είσπραξη.

+ όλο το πακέτο της ανωνυμίας των συναλλαγών, ειδικά στους πονηρούς και φορομπηχτικούς καιρούς που ζούμε.

... ξεφεύγουμε πάλι από το topic  Grin
full member
Activity: 154
Merit: 100
Ο αριθμός των ανθρώπων που αγοράζουν και χρησιμοποιούν bitcoins δεν αυξάνει επειδή κάποιος του πείθει, αλλά επειδή το θεωρούν προς το συμφέρον τους. Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που βασίζεται στην οικειοθελή συνεργασία και όχι στον εξαναγκασμό.

Αν η χρήση των ψηφιακών νομισμάτων ήταν θέμα πειθούς, κανείς δεν θα τα χρησιμοποιούσε καθώς οι τράπεζες έχουν πολύ περισσότερους πόρους για διαφήμιση και πειθώ.
legendary
Activity: 1064
Merit: 1003

Εσύ δηλαδή όχι μόνο αγόρασες στα 1.200 δολάρια αλλά τα άφησες και στο mtgox? Πρέπει να μου συμπληρώσεις σε ένα δελτίο τζοκερ 40 αριθμούς να παίξω τους υπόλοιπους. Grin
αυτο δεν ειναι τιποτα, τη χασουρα τη δικη μου την διαχειριζομαι εγω.
την χασουρα των αλλων πως την διαχειριζεσαι οταν εχεις γινει "ευαγγελιστης" του BTC? Cheesy
full member

full member
"εφοσον εικαζεται οτι θα παμε σε 1:1 ευρω-δολαριο σκεφτομενος κουτοπονηρα δεν πρεπει να παω να κανω ολα μου τα ευρω σε δολαρια? (οσα μπορω να βγαζω δηλαδη καθε βδομαδα)"

http://www.capital.gr/tax/3085508/eftase-i-ora-gia-to-1-1-sto-eur-usd

Αυτό εικάζεται από τους ειδικούς, αλλά το ρίσκο παραμένει. Επίσης, η ισοτιμία eur/usd σήμερα είναι στα 1.09925, δηλαδή 1.000 ευρώ αγοράζουν 1099 δολάρια. Κέρδος 99 δολάρια.

Θα πρέπει να συνυπολογίσεις το συναλλακτικό κόστος, δηλαδή το κόστος μετατροπής από ευρώ σε δολάρια και έπειτα -αφού επανέλθει η ισοτιμία εκεί που θέλεις- από δολάρια σε ευρώ.

Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την ισοτιμία. Οι προβλέψεις είναι απλά προβλέψεις. Το ερώτημα είναι αν το αναμενόμενο κέρδος αξίζει το ρίσκο.
legendary
Απλώς προσπαθώ σε όσους με παίρνει να τους βάζω σιγά- σιγά στη διαδικασία, μπας και ξεκινήσουν κάποια στιγμή να δουν λίγο παραέξω.
ευγενης σκοπος Smiley
ομως να ξερεις οτι παιρνεις και το ρισκο να σου καταλογισουν οποιαδηποτε "αστοχια" του νομισματος ή βλακεια που κανουν οι ιδιοι.
legendary
Απλώς προσπαθώ σε όσους με παίρνει να τους βάζω σιγά- σιγά στη διαδικασία, μπας και ξεκινήσουν κάποια στιγμή να δουν λίγο παραέξω.
legendary

Υ.Γ.: Ακόμα προσπαθώ να ψήσω τον τελευταίο μου πελάτη να με πληρώσει το μισό ποσό της αμοιβής μου με bitcoin αλλά του φαίνεται περίπλοκη η διαδικασία να αγοράσει bitcoin... Και δυστυχώς είναι εκτός Αθήνας για να πεταγόταν μέχρι το BTM.

το ιδιο δεν ειναι να σε πληρωσει σε fιaτ και να τα κανεις εσυ μετα btc?
ερωτηση προς ολους, εφοσον εικαζεται οτι θα παμε σε 1:1 ευρω-δολαριο σκεφτομενος κουτοπονηρα δεν πρεπει να παω να κανω ολα μου τα ευρω
σε δολαρια? (οσα μπορω να βγαζω δηλαδη καθε βδομαδα)
legendary
Το αστείο πάντως είναι ότι  με το που μιλάμε για σταθεροποίηση της τιμής πάντα κάτι γίνεται και μέσα σε 1-2 μέρες έρχονται τα πάνω - κάτω και το ανάποδο.

Συμπέρασμα? Bitcoin να 'ναι και ό,τι νά ναι  Cheesy

Υ.Γ.: Ακόμα προσπαθώ να ψήσω τον τελευταίο μου πελάτη να με πληρώσει το μισό ποσό της αμοιβής μου με bitcoin αλλά του φαίνεται περίπλοκη η διαδικασία να αγοράσει bitcoin... Και δυστυχώς είναι εκτός Αθήνας για να πεταγόταν μέχρι το BTM.
hero member
Activity: 812
πωπω, χαιρομαι να σας διαβαζω, πραγματικα!
μιλαμε για επιστημη που συνδυαζει ενα σκασμο πραματα, απο μαθηματικα μεχρι προφητολογια,ψυχολογια αλλα και θρησκεια (ο παπας ειναι γνωστη "πλυστρα")  Grin
full member
Δεν ήταν και δύσκολο όπως είπα παραδοσιακά το Σ/Κ έχουμε διορθώσεις.

Αυτό είναι απολύτως σωστό. 99% τα Σαββατοκύριακα η ισοτιμία πέφτει. Αλλά αν ήμουν Κινέζος και περίμενα ότι σε 4 μέρες τα χρήματά μου θα χάσουν αξία, δεν θα ενεργούσα όπως κάθε κάθε άλλη φορά. Η χθεσινή ισοτιμία ανέβηκε στα 452$ και ξαφνικά έμοιαζε σαν να σήκωσε κάποιος το χειρόφρενο.

Έχουμε ένα γεγονός και ψάχνουμε τι το προκάλεσε:
Οι Κινέζοι επηρεάστηκαν από την ανακοίνωση της Κεντρικής τους τράπεζας ή από την παράδοση;

Ακόμα και αν έχουμε διαφορετικές απόψεις, στην πράξη κανείς δεν επιβεβαιώνεται απόλυτα διότι ποτέ δεν θα βρεθούμε στα μυαλά των ανθρώπων που λαμβάνουν αποφάσεις.

Επειδή υποστηρίζω την πρώτη εκδοχή σκέφτομαι τι θα έκανα εγώ στην θέση των Κινέζων. Εγώ θα έτρεχα να ανταλλάξω τα λεφτά μου, ακόμα και αν ήταν νύχτα με 1 μέτρο χιόνι ακόμα και αν θα έπρεπε να βγω ξεβράκωτος στο δρόμο Grin.

Επίσης, τα τελευταία 3 Σαβ/κα (), η ισοτιμία των δύο ημερών -αθροιστικά- αυξάνει. Ασφαλώς αυτή είναι μια εκδοχή που δεν αποκλείει τις άλλες.
legendary
Πάντως η ισοτιμία έχει ακριβώς το ίδιο μοτίβο αυτή την στιγμή με αυτό που υπήρξε γύρω από τα 330 δολάρια. spike προς τα πάνω διορθώσεις ξανά μετά μικρά spike με αυτό να συνεχίζεται μέχρι που είδαμε την προχθεσινή κούρσα ανόδου
legendary
και το bloomberg αυτό έλεγε χθές ότι οι κινέζοι το έχουν βρει ως ένα προσωρινό καταφύγιο όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα με το youan. Πάντως πρώτη φορά πέφτω μέσα σε πρόβλεψη με την ισοτιμία Tongue Δεν ήταν και δύσκολο όπως είπα παραδοσιακά το Σ/Κ έχουμε διορθώσεις.
full member
"παντως και τα κρυπτονομισματα φαινεται να μπορουν να χειραγωγηθουν"

Τα κρυπτονομίσματα, εφόσον ανταλλάσσονται με "κανονικά", θα επηρεάζονται. Το 85% με 90% των συναλλαγών στα ανταλλακτήρια γίνονται με το ζεύγος γιούαν-bitcoin.

Όταν οι Κινέζοι αγοράζουν bitcoin σαν τρελοί η αξία του προφανώς θα αυξάνει. Αλλά αυτό είναι συνέπεια της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ. Το bitcoin επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες αλλά αυτό δεν αποτελεί χειραγώγηση. Είναι αποτέλεσμα των δυνάμεων της αγοράς όχι κάποιου συγκεκριμένου ατόμου.

"πρωτοφανής νομισματική πολιτική?" μιλας απλα για την κριση ή κατι αλλο?"

Οι κεντρικές τράπεζες της Αμερικής, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας και τελευταία της ευρωζώνης, έχουν δημιουργήσει κολοσσιαίες ποσότητες χρήματος ενώ παράλληλα μηδένισαν τα επιτόκιά τους. Αυτή η δημιουργία χρήματος -ειδικά από τις ΗΠΑ- είναι πρωτοφανής στην ιστορία. Η άνοδος των επιτοκίων θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν διότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο.

Ο Βίτορ Κονστάνσιο είναι αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Κοίτα στην δεύτερη σελίδα τη νομισματική βάση (Monetary base) (http://www.bis.org/review/r150828e.pdf?ql=1). Δείχνει πόσο αυξήθηκε η παραγωγή χρήματος ανά κεντρική τράπεζα. Το χρήμα δεν παραμένει εντός της οικονομίας που δημιουργείται, αλλά διαχέεται σε όλο τον πλανήτη διαταράσσοντας τις υπάρχουσες ισορροπίες. Όταν η πολιτική αντιστρέφεται, οι ισορροπίες αλλάζουν ξανά.
legendary
Οποτε το Btc ανελαβε το ρολο του χρυσου ως επι το πλειστον για τωρα, αργοτερα βλεπουμε που θα παει.
αν δε βαριεσαι αναλυεις λιγο το "πρωτοφανής νομισματική πολιτική?" μιλας απλα για την κριση ή κατι αλλο?
φαινεται οτι γνωριζεις καλα περι των οικονομικων Smiley
παντως και τα κρυπτονομισματα φαινεται να μπορουν να χειραγωγηθουν αναξερτηατα το αν μπορεις να τα τυπωσεις κατα το δοκουν  ή οχι!
full member
δηλαδη θα το συνδεσουν με το SDR? ή με καποιον αλλον αχταρμα?

Ουσιαστικά θέλουν να αποφύγουν την έντονη υποτίμηση του γιούαν που μέχρι σήμερα ήταν συνδεδεμένο αποκλειστικά με το δολάριο. Αυτό που κάνουν μοιάζει με "πλάγια" ανατίμηση, χωρίς να χειραγωγούν άμεσα το νόμισμα τους. Υπονόησαν ότι θα το συνδέσουν με αχταρμά  Tongue

αν θελουμε αποκεντρωση και μη ελεγχο της οικονομιας τοτε θα πρεπει να ζουμε με το "ανεβοκατεβασμα"!

Σε ότι αφορά αυτό, η πρωτοφανής νομισματική πολιτική των ΗΠΑ από το 2008 ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργήσει αναταραχές στις αγορές όταν θα τελείωνε. Βιώνουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας χειραγώγησης των νομισμάτων.

Το ότι το bitcoin δεν χειραγωγείται από κάποια κεντρική τράπεζα, έχει ως αποτέλεσμα να ανταλλάσσεται με 420$ ή με 387€. Στην αξία του αντανακλάται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
legendary
δηλαδη θα το συνδεσουν με το SDR? ή με καποιον αλλον αχταρμα?
και ναι θα ειναι πιο σταθερο, αλλα ποιος ξερει στην τελικη. τα παντα ρει.
αν θελουμε αποκεντρωση και μη ελεγχο της οικονομιας τοτε θα πρεπει να ζουμε με το "ανεβοκατεβασμα"!

παντως η USA ελεγχει την παγκοσμια οικονομια. παρα τις ελληψεις και τις κρισεις που περναει καταφερνει να προπορευεται.
μπορω να υποθεσω οτι ειναι το πιο πετυχημενο οικονομικο-πολιτικο μοντελο αλλα δεν βλεπουμε αλλες χωρες να το ακολουθουν ή να πετυχαινουν
ακολουθωντας το. (ισως λιγο καποιες ευρωπαικες χωρες να ερχονται δευτερες) καθολου τυχαιο που ολος ο κοσμος θελει να παει ευρωπη-αμερικη
full member
HONG KONG — China’s central bank said Friday night that it would start tracking the value of the country’s currency against a basket of many other currencies and not just the dollar. The move is likely to reignite speculation about the possibility of another devaluation by Beijing and could fan trade tensions.
http://www.nytimes.com/2015/12/12/business/international/china-to-track-renminbi-based-on-basket-of-currencies.html

Χθες αργά το βράδυ, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα συνδέσει το νόμισμά της με ένα καλάθι νομισμάτων και όχι αποκλειστικά με το δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι το γιούαν δεν θα επηρεαστεί απόλυτα από την ανατίμηση του δολαρίου.
Jump to: