Pages:
Author

Topic: IOTA - page 5. (Read 3835 times)

full member
Activity: 224
Merit: 100
November 23, 2017, 05:48:14 PM
Trde çoğu insanın bilgisi yok çünkü olanlar da paylaşmak istemiyor bunu ne uğraşacağım diyor iota bence geleceği olan bir coin ayrıca marketlerdeki volume de gayet yüksek.
full member
Activity: 364
November 23, 2017, 05:29:15 PM
cunku tr forumu paso icolari bounty leri falan konusuyor. globalden cikan bu tip projeler ceviri bounty si falan yoksa kolay kolay tr forumunda konusulmaz. fiyatiymis teknolojisiymis falan cok kucuk bir azinlik ilgilenir. onlarda bildiklerini paylasmaz.
yaniliyormuyum
member
Activity: 336
Merit: 13
November 23, 2017, 02:54:01 PM
0.9000'den aldim ama pek de iyi fiyattan almadim anladığım kadariyla. iyi dustu bir gunde. normalde de oynak mi bu? grafik falan pek anlamiyorum.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
November 16, 2017, 04:13:51 AM
Küçük bir miktar da olsa geçtiğimiz günlerde alıp unuttum. 1 yıl vade verdim bakalım ne olacak...
newbie
Activity: 49
Merit: 0
November 16, 2017, 04:06:59 AM
elimdeki 200 TL ile önce bankadan dolara çevirsem sonrada havale ile 30-40 MIOTA alsam çok mu kesinti olur?

Paranızı dolara çevirmenize gerek yok. TR'deki borsalardan TL ile ether alın. Ether'i Bitfinex'e transfer edin. Ether transferi Bitcoin transferine göre çok daha ucuzdur. Bitfinexte ether ile iota alabilirsiniz.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
November 16, 2017, 12:06:42 AM
Biraz araştırmalar sonucu projenin harbiden üst düzey bir proje olduğunu anladım.Türk halkı olarak bazen at gözlüklerimizi çıkarmamız gerekiyor. Projenin bu anlamda ilk ve tek olması ilerleyen dönemlerde çok farklı bir konumda olacağını söylüyor. 5 yıl diyorum ben, 5 yıl sonra kafamıza taşları vuracağız almadık diye Smiley
newbie
Activity: 4
November 15, 2017, 03:54:15 PM
elimdeki 200 TL ile önce bankadan dolara çevirsem sonrada havale ile 30-40 MIOTA alsam çok mu kesinti olur?
full member
Activity: 210
November 15, 2017, 03:32:45 PM
Vizyonla alakalı bir şey olabilir. Tr forumları DGB sever DGB konuşulmalı bence Smiley
member
Activity: 490
Merit: 10
November 15, 2017, 03:29:03 PM
Son zamanlarda oldukça sık duymaya başladım. birkaç 100 dolarlık alınıp unutulabilir. Özellikle arkasındaki teknoloji çok ilgimi çekmeye başladı.
full member
Activity: 420
Merit: 105
November 15, 2017, 02:35:10 PM
Bende çok araştırdım ama pek güvenemiyorum. Durumu pek belli olmuyor.
sr. member
Activity: 364
Merit: 258
Joy Token - Smarter Games for Smarter Players
November 15, 2017, 02:07:45 PM
IOTA gerçekten güzel bir proje ama sanki çok erken fiyatlandı gibi . Bir süre buralarda daha izleyebiliriz . Hem coin sayısı çok hem şuan ilk 10 da. Sıçrasa sıçrayacak yeri yok yani .
sr. member
Activity: 406
Merit: 252
November 15, 2017, 01:25:59 PM
Bunu bende çok düşünüyorum, türkçe platformda neden sadece belli başlı coinler dışında herhangi bir coin konuşulmuyor bunu çok saçma ve ilginç buluyorum sanırım bu böyle giderse Türkçe platform kazançlı meselelerine bakmak zorlaşacak.
full member
Activity: 420
Merit: 101
November 15, 2017, 01:21:09 PM
türkiye'de satın almak mümkün mü?
türk borsalarında yok.bitfinex ve binance borsalarından alınabilir.
sr. member
Activity: 434
Merit: 255
Presale starts on 28th of April!
November 15, 2017, 12:08:10 PM
IOTA nın ico fiyatını soranlar olmuş. IOTA ico fiyatı şu anki fiyatıdır. Değişik bir ico stratejisi uyguluyorlar. Her gün dağıtım var, toplam bir yıl civarı sürecek.

Tam EOS gibi bir ICO diyebiliriz ozaman . IOTA türk yatırımcılarını nedense pek ilgisini çekmemiş sanırsam.
newbie
Activity: 4
November 15, 2017, 11:29:31 AM
türkiye'de satın almak mümkün mü?
member
Activity: 322
Merit: 15
https://bitsdaq.com/signup?referralCode=S8RESFC8
November 15, 2017, 07:46:23 AM
İlerisi için güzel bir yatırım gibi görünmekte. Kasım başında ki fiyatlandırmadan yakalanır ise alınabilir. Şuanda bayağı bir yükseldi.
member
Activity: 99
Merit: 10
November 15, 2017, 07:08:56 AM
IOTA nın en güçlü yanı hardware hardware arasında oluşturlabilcek ödeme yapabiliecek bir coin gibi sunuluyor. Yani adam diyorki senin araban otopartka girerken otopartktaki cihazla konusabilecek ödemeyi sen olmadan yapabilecek. Yada buzdolabın migrosa biten ürünlerin siparişini verip ödeme yapabilecek. Bu süper bir şey olsada para olaylarında insanlar hep işlem yapmak isteyecektir. Bir de yurtdışında nesnelerin interneti internet of things girişimleri olsada  henüz hayatımız çok fazla girmedi. Yani o kadar robatik zeki yaratıklarla yaşamıyourz. O nedenle bu coin için ortam henüz hazır değil.
Fakat
Microsoft azure sistemine eklediği bu alandaki tek coin olması nedeniyle ilerde donanimlar arası haberleşmeyi domine edecek.
https://forum.iota.org/t/iota-added-on-the-microsoft-azure-blockchain-as-a-service-offering/65
Microsoft destek verince insanlar fikrin ciddiyetini biraz anladı fakat gerçek hayata girmesi için önümüzdeki sene 1-2 büyük şirket kullanmalı sonra diğer şirketler ondan cesaret alıp donanımlara bunu entegre dedecekler.
Bir de bunu pos cihazlarına entegre edecekler.

Ben yazılım mühendisiliyim. Yukarıdaki anlatılanlar bence asıl işini gölgeliyor. Size teknik olarak şunu söyleyebilirim. Hepimiz blockchain üzerinden sadece para transferi işlemi üzerine odaklanmış haldeyiz.
Ama bu coinin diğerlerinde olmayan br özelliği var ilk defa bir coin donanımdan donanıma para transferi dışında bilgi veri transferiini ücretsiz yapıyor. Koin derken arkasındaki blockchaini. Bunu ücretsiz yapan tek koin.
Yani senin kliman ilerde ben çalışıyorum sen dur deyip combini kısabilecek.

Yada araban yolda giderken karşıdan gelen arabaya geldiği yolda trafik durumu nasıl diye sorabilecek. Diyeceksiniz ki navigasyon var aama Manisanın dağ köyünde navigasyon datası yok.
 Ama karşıdan gelen araba bu datayı sana verebilir. Teorik olarka bunların mümkün olduğunu söylüyorum. Olacağını değil. Bu işlemin olması için illa madencilere para verilmes gerekiyor. Blockchande ama bu coin bunu free yapıyor.

En büyük iddalarından biride starbucksda kahve parasını coin ile ödeme ufakt paraları bitcoin ile ödemek çok maliyetli bunlar tangle diye bir algoritma cıkartmışlar özetle şu.
A nodu şifreeleyip B ye B c ye C deye gönderiyorya verileri bunu içinde hep uzun sürüyor. Hemde madenciler bu işlem için çok para alıyorlar. Ama paran secure bir şekilde gidiyor. Adam demişki ya bilader 3 liralık çay parası ödüyeceğim ne güvenliği.
Bu kadar abartmaya gerek yok. Ufak miktarlar iiçin bu şifreleme işini çok az yapmış var ama az hackerlar 3 lraya dadanmaz demiş buda ufak paralarla ödeme yapabilmeni sağllıyor.

Bu coinin 300-400 dolar olacağını düşünüyorum, Fakat 3 sene sonra bu olgunlağa dünya ulşacaktır.Diye düşünüyorum. O zmaan kadar yinede artacaktır. Beklenti büyük olduğu için bir sürü insan aldı bekletiyor.
https://busy.org/eos/@jerrybanfield/best-time-to-buy-eos-or-any-new-cryptocurrency
bu yazıyı da okursanız adam çok güzel anlatmış. Özetle eteryym bile cok büyük market cap ile başlamış ama 2 sene sonra tutmuş o zamana kadar fiyatı genelde sabit bir anda bir iki ayda uçmuş. Diyor. Böyle bir koin alacaksan 3 sene bekleyeceksin.
O zmaana kadar diğer koinlerden daha kısa sürede bu karı yaparsına getirmiş.
Ben alamadım daha. Ama bir 2-3 bin liralık alıp 2-3 sene unutacağım.
son olarak
https://www.youtube.com/watch?v=yj9j_a_ACB4

newbie
Activity: 49
November 15, 2017, 06:27:41 AM
Bitcoinin madencilerin tutumlarından kaynaklanan yaşadığı son krizin ardından madencisiz bir kripto olan iota ön plana çıktı. Ayrıca bittrex'te listeleceği yönünde güçlü söylentiler var. Fiyattaki hızlı çıkışın sebepleri bunlar şimdilik. 2018 iota'nın yılı olabilir. Cüzdan yükleyenler seed oluşturmak için internetteki seed generator kullanmayın. Hırsızlık vakaları yaşanmış. Seed'inizi kendiniz oluşturun. Generator kullansanız bile mutlaka en 15-20 karakteri random kendiniz değiştirin.
full member
Activity: 644
Merit: 103
CAT.EX Exchange
November 13, 2017, 07:04:35 AM
Evet kesinlikle o benim de dikkatimi çekiyor fazlasıyla, iota coin projesi itibariyle çok güzel bir coin aslında hakettiği değeri dahaca bulabilmiş değil 0 fee ücretle işlem öngörmesi en büyük avantajı özellikle türkiye de çok yatırım yapan yok galiba
full member
Activity: 350
Merit: 108
The World’s First Blockchain Core
November 13, 2017, 07:02:40 AM
IOTA sen soyleyince arastirdigim bir coin sistemi gelistiren yapilan transaksiyonlarin sayisi diye anladim ve bu islemler ucretsiz. Yani ileride sistem ucuza daha stabil hale gelebilir. Degisik bir calisma prensibi var IOTA nin.
Pages:
Jump to: