Pages:
Author

Topic: IOTA - page 6. (Read 3835 times)

legendary
Activity: 1218
Merit: 1000
November 13, 2017, 06:55:15 AM
IOTA yı çıktığı günden beri takip ediyorum ama cesaret edipte giremedim bi türlü, bi ara 20 centlere kadar düşmüştü hatta. görünüşe bakılırsa ilerde adını daha çok duyacağız
full member
Activity: 616
Merit: 108
November 13, 2017, 06:20:34 AM
IOTA nın ico fiyatını soranlar olmuş. IOTA ico fiyatı şu anki fiyatıdır. Değişik bir ico stratejisi uyguluyorlar. Her gün dağıtım var, toplam bir yıl civarı sürecek.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
November 13, 2017, 05:03:37 AM
Benim de bir süredir aklımda birazcık alıp kenara atmak ama bi türlü fırsat olmadı.
Cüzdanını falan indirdim çok garip. Seed'i kendiniz oluşturuyorsunuz. Büyük harfler ve 9 rakamı içeriyor sadece. 81 karaktere kadar izin veriyor.
Seed'i bizim oluşturmamız da garip. Hem iyi hem kötü bi yerde.
Biraz alıp atayım bakalım...
full member
Activity: 333
Merit: 103
November 11, 2017, 07:31:15 PM
0.65 oldu. 1 haftada %100 kar bıraktı.
newbie
Activity: 49
Merit: 0
November 10, 2017, 07:14:13 AM
Denemek isteyenler https://github.com/iotaledger/wallet/releases buradan cüzdanını indirip, https://mineiota.com/ buradan biraz iota kazanıp cüzdanlarında deneyebilirler.
newbie
Activity: 49
Merit: 0
November 10, 2017, 07:06:11 AM
Yanlış anlaşılmasın terste kaldım diye açmadım başlığı tam tersine 0.58 den bozdum zaten. Çünkü Bitfinex'in ABD'li kullanıcılara kapanacak olması + segwit iptali + iota'nın fujitsu ile ortaklık haberleri üstü üste gelince aşırı alındı ve fiyat şişti diye düşündüm ve çıktım. Tekrar almak için 0.40ları bekleyeceğim. Başlığı bilgi paylaşımı olsun diye açtım.

Iota'nın büyük potansiyeli var bence. Ancak bazı arkadaşların dediği gibi problemleri de var. Zaten hiçbir problemi olmasaydı sıfır maliyetli hızlı transfer olan bir koinin fiyatı burada olmazdı. Iota hala beta aşamasında olan bir proje yani henüz ortaya çıkmış bir ürün değil. Oldukça büyük bir geliştirici ekibi var. Iota blockchain üzerinde değil tangle adı verilen bir ağ üzerinde çalışıyor. Geliştiriciler tangle ı şu anda test edip algoritmasını geliştirmekle meşguller. Bir yandan da büyük firmalarla ortaklıklar kuruyorlar. Şu anda bunlardan en bilineni Bosch. Iota'nın alınacak çok yolu olduğu bir gerçek. Proje başarılı olur makineler arası ekonomik ağ vizyonunu gerçekleştirirse x100 potansiyeli olan bir koin. Başarısız olursa ise sıfırlanır gider. Ayrıca cripto binlerce matematikçi programcının çalıştığı bir alan iota daha yol alamadan yarın birileri çok daha üstün bir projeyle de çıkabilir. Bunlar tehtitler.

Göz önünde bulundurulması gereken bir koin olduğunu düşünüyorum. ICO fiyatı soran olmuş, ICO'dan bu yana yaklaşık x500 yapmış arkadaşlar.
hero member
Activity: 629
Merit: 508
November 10, 2017, 06:52:41 AM
marketcap olmuş 1.5 milyar dolar. 10 bin TL yatırıp x10 yapmayı hedeflesek 15 milyar dolarlık marketcap ile ilk 3'e yerleşmesi gerekecek. Bunun yerine 16 milyon dolarlık marketcap'a sahip monetha'ya veya başka bir coin'e yatırım yapmayı tercih ederim.

Ha bilgim olmadan yazıyorum bunları gerçekten daha önce yapılamamış ve birşeye derman olan birşey ise niye olmasın olabilir tabi, aydınlatan olursa fena olmaz.
full member
Activity: 448
Merit: 157
November 10, 2017, 06:44:27 AM
Çıktığı günlerden beri takibimde olan ancak bir türlü yatırım düşünemediğim coin. Ağustos civarı 1 dolar seviyelerinde iken tekrar alım düşündüm. Ancak BTC forku ve benzeri sebepler ile BTC yükselirken IOTA tutunamayıp Eylül ayında 0,5$ seviyelerine geriledi. Buda beni tekrar düşünmeye itti. O gün bugündür düşünürüm ancak herhangi bir  girişimde bulunmadım.
Bir ETH seviyesi oluşacağını düşünmüyorum...
full member
Activity: 238
Merit: 102
November 10, 2017, 04:04:14 AM
Yatırım yapılabilir bi coin gibi geldi. En azından bi 50 dolar veya 100 dolarlık alıp biraz beklemek lazım. ücretsiz transfer yapması dikkatımi çekti açıkcası düşük ücretleri bile transfer edebiliyoruz. Güzel bi özellik yani
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
November 10, 2017, 03:19:22 AM
IOTA bir zamanlar türkçe bölümde epey bir konuşuldu yanlış mı hatırlıyorum. Toplam coin adedi yüksek olması sebebi ile pek sıcak bakılmamıştı gibi söylemler vardı. Marketcap'te 11. sırada şuan çöp coin değil. Ama fiyatı milyar coin için yüksek geliyor bana. Tabi bunlar kendi düşüncelerimdir. Pişman olmamak adına 100$'lık alıp unutulabilir.
hero member
Activity: 602
Merit: 500
November 09, 2017, 11:56:39 PM
Basit bir aramayla Iota hakkında açılmış 3 tane başlık bulabilirsiniz tabi sürekli konuşulmadığı için arka sayfalarda kalmış. İlk açılan ve en çok yorum yapılan başlık şu:  https://bitcointalksearch.org/topic/iota-blockchain-kullanmayan-ilk-kriptopara-birimi-nesnelerin-interneti-icin-1951606
full member
Activity: 280
Merit: 106
November 09, 2017, 11:11:23 PM
Henüz iota alıp zarar eden yok tr forumda herhalde o yüzden kimse tavsiyede bulunmuyor. Hadi iota alalım gibi.
Market hacmi felan uçmuş konuyu açan arkadaşın dediği gibi artık IOTA'dan bahsedelim. Geçtiğimiz süreçten öyle bariz de etkilenmemiş bu coin'de iş var. Ben biraz alıp kenara koyma taraftarıyım. Geçen yıl Ethereum'u kaçırdığımız gibi bunu da kaçırmıyalım. 30x kokusu alıyorum. Smiley Çok iyimser konuşmuş olabilirim siz bana bakmayın.
full member
Activity: 252
Merit: 105
November 09, 2017, 11:03:49 PM
stratis ve waves hariç konu bulmak zor buralarda çünkü onlar  milli coinlerimiz  Grin   
IOTA hizmetleri kullanacağız ki IOTa avantajlarından faydalanılsın.  FEE olmadan  hızlı  işlem yapacağız. Değerli bir coin fakat   borsaya eklensin  anca o zaman alıcısı çok olur.
sr. member
Activity: 308
November 09, 2017, 06:03:36 PM
biz wavesçiyiz burda waves harici bi şey konuşulmaz. waves 100 dolar olacak çünkü. hodllayın. sonra bana çok dua edersiniz

Hahaha hocam wavese ben de güveniyorum ama tüm parayı tek bir altcoine bağlamak bana pek sağlıklı gelmiyor. Grin En azından bir sepet yapmanızı öneririm.Umarım wavesin değeri 100 doları da geçmeyi başarır.
Ben onu taşkalasına yazdım. Ama yeni arayüz ve NG protokolü fiyatı 10-15 dolara çıkarabilir.
legendary
Activity: 1036
Merit: 1000
November 09, 2017, 06:02:16 PM
biz wavesçiyiz burda waves harici bi şey konuşulmaz. waves 100 dolar olacak çünkü. hodllayın. sonra bana çok dua edersiniz

Hahaha hocam wavese ben de güveniyorum ama tüm parayı tek bir altcoine bağlamak bana pek sağlıklı gelmiyor. Grin En azından bir sepet yapmanızı öneririm.Umarım wavesin değeri 100 doları da geçmeyi başarır.
sr. member
Activity: 308
November 09, 2017, 05:48:30 PM
full member
Activity: 333
Merit: 103
November 09, 2017, 03:49:30 PM
Iota inatla başka borsalara eklenmiyor. Takımı geniş ve İsviçre bankası UBS'in ortaklarından biri var. Konferans veriyorlar iyi hoşta bir de borsalara eklenme kısmına artık geçseler iyi olacak. Amaçları feeyi ortadan kaldırarak kredi kartı gibi bir sistem oluşturmak. Coin çokluğu o yüzden. 21 milyon coin ile nasıl bir ödeme sistemi kursunlar.
full member
Activity: 728
Merit: 151
November 09, 2017, 03:42:28 PM
ben iota yı türkçe kaynaklardan okudum .çok hoşuma gitti..hatta güzel bir örnek verilmiş otoparka gidince arabanın ücreti otomatik ödemesi falan...madencileri de ortadan kaldırdıkları için haraç komisyon(fee) falan yok.transfer süreleri de anladığım kadarı ile çok kısa..bitcoin gibi saatleri bulmuyor...bu yüzden gerçek hayata uygulanabilecek projelerden biri IOTA ...samsung sony gibi bir kaç dev bu projeyi sahiplenirse alır başını gider bu kimse de tutamaz.

madenci olmadığından proje nasıl fonlanacak falan denmiş...bunu tasarlayanlar bu konuyu da düşünmüşlerdir heraldeki madenci olayını kaldırmışlar.

segwit haberi geldiği anda ilk fırlayan ve +%30 yapan projelerden biri ıota öbürü ARK...iyi bir bütçe ile ARK ve IOTA hedefim...yalnız iota nın yolu uzun gibi
full member
Activity: 420
Merit: 100
November 09, 2017, 03:05:22 PM
iota sağlam coinlerden biri bence ama sorunları çok almak için erken önce yerini sağlamlaştırmalı elle tutulur bir şey olmalı ayrıca coin sayısı çok yüksek bu yüzden ne kadar sağlam olursa olsun coin sayısının yükseliği değeri için kötü bir şey biri 100x demiş btc herhalde milyorlar edince olacak bu 100x
full member
Activity: 378
Merit: 102
November 09, 2017, 02:22:48 PM
İnsanlar neyı araştırıyorsa ona yonlendırıyor, araştıran 3 5 ınsan var surada, onların da araştırdıkları stratıs waves vesaıre olunca halıyle onlar konuşuluyor, iota'nın konuşulmaması coının kazandırmayacak oluşundan falan degıldır bence, bızdekı bılgı eksıklıgındendır eger soylendıgı gıbı ıyı bır coınse.
Pages:
Jump to: