- Telefonu getirdikten sonraki 120 gün içinde kayıt ettirmek gerekiyor. Eskiden bu süreyi uzatma şansı varmış ama şu an sanırım artık yok.
- Telefonu getirirken aldığınızın ülkenin gümrüğünden geçerken, telefonu alma aşamasında ödediğiniz vergi ücretini geri alabiliyorsunuz.
- Eğer birine telefonu getirttiyseniz ve kayıt yaptıracaksanız, kayıt öncesi son 1 yıl içerisinde yurtdışına giriş-çıkış yapmış olmanız gerekiyor. Ayrıca son 3 yıl içerisinde de pasaportunuzda başka bir telefon kaydının bulunmaması gerekiyor.
- İsterseniz başka birisinin üzerine de şartlara uyumlu olması dahilinde kayıt yaptırabilirsiniz. Fakat bu sefer de sadece onun adına telefon hattı alıp kullanabilirsiniz.
Şu an aklıma gelenler bunlar ve sanırım başka yoktu. Atladığım bir yer varsa arkadaşlar ekleme yapabilirler.
ABD dışından alınan 14 pro'larda fiziksel sim olduğu için ilk başta 4 ay kullanım izni veriliyor daha sonra e-sim'e geçince artı olarak 4 ay daha kullanılabiliyor diye duydum. Bazı videolarda bu konuya değinmişler bazılarında henüz o kadar süre geçmediği için bilgi yok. Deneyimleyen olursa buraya yazarım.
Merak ettiğim şeyi de öğrendim, yurtdışından kapalı kutuda bir sorun olmadan gelen herhangi bir tanıdığınız telefonu getirebiliyor. Ben gümrükte kişinin üstüne kayıt yapılıyor zannediyordum öyle değilmiş. Cahil kalmışım bu konuda.
Birçok arkadaşım elindeki telefonları kayıt ettirmek için son hafta yani bu hafta gir-çık yapacak. Bazıları da elindekini kayıt ettirmektense yükseltme yapıp öyle kayıt ettirecek. Bu bana sanki seneye hiç telefon falan satılmayacak hissi veriyor. Ama hepsi de haklı. İmkanı olan o an ihtiyacını almalı yoksa zaten pahalıya almış olacak.