Moj portfolio, sve informacije o projektima su napisane napamet tako da možda nisu baš 100% točne ali trebale bi vam dati neku ideju:
1. BTC 27%Sve već znate. Alfa i omega kripto svijeta. Referentna valuta.
2. NEO 15.5%Kineski Ethereum. Po specifikacijama čak mislim i dosta jači od ETHa. Dugoročno mislim da ide jako gore. Također ne smeta što zarađuješ NEO GAS samim držanjem u novčaniku
3. ICON 12%Korejski Ethereum. Koreanci jako vole svoje proizvode a ovaj još i valja. Također protokol. Očekujem veliki rast cijene.
4. Cardano 11%Peer Reviewed. Karizmatični vođa Charles. Ako ostvare samo 30% onogo šta planiraju ovaj projekt će biti ogroman. Za sada nemaju pravi proizvod. Cijena na ATH je bila puno prenapuhana za projekt u tom stadiju razvoja. Ali jako obećava.
5. VeChain 5.5%Ne znam puno o projektu ali imaju jako jaka partnerestva i svakim danom dodaju nove partnere.
6. POA Network 4.5%Još jedan protokol. Novi koncept Proof of Authority (PoA).
7. IOTA 2.5%Internet of things, dobra tehnologija IOTA tangle koja nije bazirana na blockchianu. Zbog toga treba malo više vremena da se otklone sve poteškoć u radu.
8. CropCoin 2.5%Masternode coin sa lijepim ROI. Ako ne lažu prvi MN coin koji ima tiered MN. Što znači MN čvorove sa različitim brojem coina. 5k, 10k, 20k. Imam ih i nešto više jer sam dobio neke MN nagrade u međuvremenu.
9. Stellar 2.5%Preporučen od prijatelja mislim da je čisto za plaćanje. Ne znam koliko ima smisla nakon implementacije LN od strane BTC.
10.OmiseGo 2.2%Preporučen od prijatelja mislim da je čisto za plaćanje. Ne znam koliko ima smisla nakon implementacije LN od strane BTC. Ali ima veliku podršku ETH fondacije i Vitalika
11. Ethereum 2%Imao sam veliki buy order postavljen taman malo niže od cijene koju smo dosegli u padu. Na žalost nije se aktivirao tako da moram dobro vidjeti kada investirati još. Trebao bi biti na oko bar 15% mog portfolia ali sam dosta prebacio u druge investicije i nisam još vratio ili dokupio. Veliki plus Vitalik.
12. Siacoin 2%Cloud Storage. Iskopao.
13. Oyster 2%Kolega Slackovic je napisao puno više pa čitajte gore. Budući da mi se aktivirao prvi buy order mislim da je sad bliže 4-5%.
14. PoS Token 2%Ovo je u jednom trenutku bilo preko 25% posto mog portfolia ali mu je cijena jako pala. Sva sreća da sam barem dio uspio prodati po dobroj cijeni. Priča se o community takeoveru. Mrtav projekt.
14. Waves 2%Jako podcijenjen, odličan projekt. Fali mu marketing ili karizmatični vođa. Takođr protocol, ima i svoju burzu.
15. Ostali ~ 5%Equal, CarVertical, Straks, Rebelius, CrowdCoin, Ontology, Ignis + hrpa bezvrijednih tokena i par koji možda vrijede nešto sitno ali ihaplikacija ne podržava.
Kao što se vidi iz gore navedenog za ovu godinu preferiram protokole i mislim/nadam se da će biti njihova godina. Trebao bi smanjiti broj coina i povećati udio ovih u koje stvarno vjerujem. Radi se na tome.