Moje pitanje je, kako to da oni imaju pristup toj listi?
Mislim, ne pratim bas dramu po forumu, bog sam zna da je ima, al sta su ovi postali staff ili nesto?
theymos je prije par dana ponudio forumskim veteranima da ce im omoguciti whitelistanje pa se izgleda nekoliko njih javilo
Only abused IP ranges have to pay a fee. The fee is an anti-abuse measure, and it is not meant to be (and isn't) much of a source of revenue.
If any very-veteran members want to volunteer, I can give you the ability to whitelist users. (All Staff can already whitelist users, as well.) Perhaps then someone could create a topic like "List of email addresses for people who can whitelist you for free", which I could link-to on the evil fee page. However, these IPs have evil for a reason. If it was sufficient for them to just solve a captcha or something, I'd have them do that. Before whitelisting someone, you have to do something to be pretty sure that they're not evading a ban and just going to get banned again. You may get the impression from complaints on the forum that everyone hits the fee and it's never warranted, but this is selection bias: the fee is more rare, and the vast majority of accounts that hit it should not be whitelisted.
Nelosa incijativa, samo je pitanje koliko ce newbie clanovi vidjeti te teme. Nekako mi se cini da ce vecina i dalje jednostavno zaboraviti na forum kad bude docekana sa tom "dobrodoslicom", ali unatoc tome svakako korak u dobrom smjeru.
Newbie će jako teško vidjeti te teme ili uopće razumjeti o čemu se radi.
Da sam znao za ovo prije, možda bi moja dva prijatelja ostala na ovom forumu, malo se bolje ''informirala'' o cryptu, i odlučilo se možda nešto i uložiti u to.
Na žalost, dobili su poruku nakon registracije da ako žele pisati na forumu moraju platiti određeni iznos u btc zbog ''evil fee''.
Radilo se o ljudima koji nisu apsolutno ništa znali o cryptu, s njima sam dan prije pričao o tome na poslu i nekako ih nagovorio da se barem registriraju na forumu i malo bolje to sve prouče.
Znači, nikad u životu nisu plaćali cryptom ili imali otvoren neki wallet i onda ih dočeka poruka da ako žele pisati na forumu da to moraju platiti.
Naravno da su odmah zaključili da je to scam i jednostavno odustali od cijele priče.
Nakon toga više nikoga ne nagovaram da se registrira ovdje, jednostavno nema smisla
Bio sam prije par godina postavio pitanje o tome u meti ali sam vidio da admine apsolutno nije briga zbog toga, pa sam i ja odustao od pokušaja.
A ako je poanta bila da se spriječi spammere da se registriraju, onda je to potpuno krivo razmišljanje jer pravi ''scammeri'' lako nađu način da zaobiđu ''evil fee'' dok ljudi kao moji prijatelji odustanu.
DAkle, dobre i poštene ljude efikasno odbijamo a prevarante ionako ne možemo zaustaviti.