Pages:
Author

Topic: Katar'dan sonra Çin de Türkiye için harekete geçti! Alibaba Türkiye'ye geliyor - page 3. (Read 2140 times)

newbie
Activity: 56
Merit: 0
aynen çin katar falan hep bizim iyiliğimizi düşünür zaten (bkz: çin seddi). adamlar kendi kazançlarının derdinde, buradaki ayrımı anlayalım lütfen.
member
Activity: 574
Merit: 13
Bu yatırımlar kısa süreli refah sağlar. Bu adamların geliş amacı belli 1 koyup 2 3 alacaklar. Bunu görmek için gözlüğe gerek yok.
member
Activity: 560
Merit: 11
o yatırımın çok daha fazlasını alacaklar. Alibaba demek Çin'in ihracat yapması bizim ithalatımızı artıran bir unsur. dolar kuru arttı falan ama aliexpress den yine satın alan alıyor. bizim bu gibi bir tane sitemiz var mı? ancak ithal edelim.
newbie
Activity: 210
Katar anlaşmasının içeriğine baktınız mı hiç? ülkeye döviz girişi falan yok. Bir de böyle seviniyorsunuz ya ben anlamıyorum ne düşündüğünüzü. Değerlerimizi satıyoruz türk olmaktan çıkıyorlar.

Okuma cahiliyiz kardeşim. ne okuması. Yoldan 50 kişi çevir en az 30 tanesi nükleer santralin yap işlet devret olduğunu söyler 20 yıl sonra bizim kontrolümüze geçeceğini söyler. kalan 20si de nükleer istemiyoruz der.
member
Activity: 392
Katar anlaşmasının içeriğine baktınız mı hiç? ülkeye döviz girişi falan yok. Bir de böyle seviniyorsunuz ya ben anlamıyorum ne düşündüğünüzü. Değerlerimizi satıyoruz türk olmaktan çıkıyorlar.
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
Farkında mısınız seçim yaklaşıyor. Ha birde doları 6 liraya çektik bu saatten sonra bize aklımızın almayacağı kadar para akar  Grin
Klasikleşti artık bu haberler.
jr. member
Activity: 378
Çin pazarının bize Amerikan pazarında çok daha fazla fayda sağlayacağı aşikar bir gerçek ,özellike Çine yapacağımız ihracatlar ile dış ticaret hacmimizin büyümesine sebep olacaktır.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Türkiye çin için çok güzel bir pazar. Çin ile anlaşmalar falan yapılınca öyle çok sevinmemek gerekiyor. Ne satacağız Çin'e? Ne satıyoruz ?
aylık ihracat hacmimiz 300 milyon doları geçmiyor. Bunlarında çoğunluğunu kimyevi ürünler, mücevher demir çelik falan oluşturuyor.
Çin'den ne kadarlık ithalat yapıyoruz? aylık ortlalama 1.7 milyar dolar.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
Ya inanıyor musunuz böyle şeylere. Her seçim zamanı yerli araba yerli uçak yapmamızdan herhangi bir farkı yok bu haberlerin.
newbie
Activity: 140
Çinliler Afrika ülkelerine uygulamaya başladığı taktiği bize de uygulamaya başladılar. Özellikle bu toprak işinde yapıyorlar.
member
Activity: 182

Bu Çinliler buraya bize mal satmaya geliyorlar gibi. Mal almaya değil. Zaten öyle bir ihtiyaçları yok. Çinliler akla hayale gelecek herşeyi üretiyorlar hali hazırda. Yine buyursunlar gelsinler tabi de, bizim ihracat yaptığımız asıl müşterilerimiz ABD ile Avrupa Birliği. Çin değil.

Umarım yanılıyorumdur ama bu alışverişte kazıklanan biz olacakmışız gibi geliyor bana.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Uluslarası ilişkilerdeki hamlelerden sonra kapütülasyon gibi anlaşmalar yapmak bizler için çok büyük bir hata olacaktır.
member
Activity: 182
Yatırım endeksli baktığımızda avantaj gibi gözükse de e-ticaret gibi bir hacmin tamamını çine emanet etmek uzun vadede bize daha büyük sorunlar acabileceğini düsünüyorum
member
Activity: 308
Merit: 10
Çinin Avrupada tanınmasında bizimde büyük katkımız var ancak Çinliler kendi işlerine gelmeyen hiçbir adımı atmazlar umarım uzun vadede zora sokmazlar bizi
jr. member
Activity: 85
Geçtiğimiz günlerde, iki ülkenin finansal istikrarına destek sağlamak için gerçelkeştirilen anlaşmanın 3 milyar dolar karşılığı TL ve Katar riyali cinsinden imzalandığı belirtildi.
member
Activity: 392
Bu haberlere seviniyor olmanıza anlam veremiyorum gerçekten. Zamanında avrupa birliğine amerika yardımlarına seviniyorduk şu an geldiğimiz noktaya bakın. Adamlar kara kaşımıza kara gözümüze yapmıyorlar o yatırımı.
full member
Activity: 386
Merit: 178
Çinli bakanın Türkiye yoldan çıkarsa hizaya getirmeyi biliriz lafını tarihe not düşün. Bütün devletlerle sağlıklı ilişki kurmak için ekonomik açıdan güçlü olmalıyız. Güçlü olmadığımızda doğu batı fark etmez önüne gelen tahakküm kurar.
legendary
Activity: 3276
Merit: 2442

Bu Çinliler buraya bize mal satmaya geliyorlar gibi. Mal almaya değil. Zaten öyle bir ihtiyaçları yok. Çinliler akla hayale gelecek herşeyi üretiyorlar hali hazırda. Yine buyursunlar gelsinler tabi de, bizim ihracat yaptığımız asıl müşterilerimiz ABD ile Avrupa Birliği. Çin değil.

Umarım yanılıyorumdur ama bu alışverişte kazıklanan biz olacakmışız gibi geliyor bana.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 294
Güzel bir haber oldu ülkemiz adına ama yeterli olacağını düşünmüyorum. Bu tarz haberlerin devamının gelmesi lazım. Yoksa işimiz zor maalesef.
member
Activity: 224
Merit: 10
Uzun zamandır o kadar şey konuşuluyor ki her yılımız bir önceki yıldan daha da kötü durumda. Bu anlaşmalardan bahsetseler de biz kendi götümüzü toplayamadığımız müddetçe hiç bir halta yaramayacaktır.
newbie
Activity: 57
Bu olaylardan önce seçimden öncede zaten böyle durumlar vardı eski baharat yolunu modern şekilde canlandırmak istiyorlar türkiyede burada tabi bu yolun kalbi konumunda ilişkilerimiz çok daha iyi olacağına inanıyorum sadece başlangıç bu.
Pages:
Jump to: