Yapalım hocam tabi ki sizi mi kıracağım
Kava;
Kava bir cros chain yani farklı zincirler arasında köprü olacağını iddia eden bir proje. Ayrıca faiz ve margin özellikleri de sunuyor. USDX adında bir stabil coinleri var. Başlıca ön plana çıkan özelliği usdx ile faiz vermesi. Buna yatırımcıların ilgisi olabilir ama bunu sağlayabilmeleri için öncelikle kendi platformlarında ciddi bir hacim yakalamaları lazım. Kredi satamadığı takdirde faiz giderini nasıl sağlayabilir ki? Ben öyle düşünüyorum. Kava, BTC, XRP, BNB, ATOM, vb kripto kullanıcılarına borç para alma imkanı sunacak. Sanırım artı diyebileceğimiz tek özellik bu.
İeo fiyatı 0,46 dolar ama asıl önemli olan Private Sale satışlarının kat kat aşağı fiyattan satılması şuanda dolaşımda sadece 13,7 milyon adet KAVA mevcut. 1 Yıla kadar yarısı serbest kalmış olacak KAVA'ların. Aşağıdaki tabloda bunu görebilirsiniz. 28.48% Token treasury beni ciddi anlamda endişelendiren kısım dağılımda bu detay. Bu hazinenin ne maksatla kullanılacağını bilmiyoruz.
Ekip istediğinde bunu paraya çevirebilir dump yapabilir. Grafikte gri olan alan. 1 yıl boyunca seed sale den alanlardan korkmamıza gerek yok 1 yıl sonra çok ciddi bir dump yapacaklarına eminim. %40 onlar +%25 ekipte + %30 "hazine" eee geriye ne kaldı zaten? Aşırı saçma bir dağılım yapılmış. Bu dağılımı da hiç beğenmedim.
...
Telegram ve twitter kanalları pek fazla aktif değil. Kullanıcı sayıları 3k kadar var telegramda. Genelde yüksek hype yapan ieo'larda çok daha fazla kullanıcı sayıları görmüşüzdür. Bu durum yoğun bir kullanıcı ilgisinin ve topluluk desteğinin olmadığını ifade ediyor. Linkleri aşağı ekledim.
Whitepaper'ları 10 sayfalık power point sunumundan ibaret. Bu kendilerinin projelerini ne kadar ciddiye aldıklarını ifade ediyor. 10 sayfa dediğime bakmayın toplasanız 3 sayfa çıkmaz ordan. Linki aşağıda inceleyebilirsiniz.
Mainnetten sonra muhtemelen unutulmaya yüz tutacak bir ieo coini olacaktır. Arada binance destek haberleri gelirse hareketleri olabilir. Onun dışında çok bir beklentim yok ama yinede bu veriler ışığında yatırımlarınızı değerlendirebilirsiniz.
Teşekkür ederim, süratin ve hassasiyetin için ayrıca kutluyorum
uyarıcı nitelikte çok çeşitli önemli noktalara değinmişsiniz, KAVA hakkında bir çok "kırmızı bayrak" var,
daha önceki bazı gerçekten güçlü IEO'lara kıyasla çok daha temkinli yaklaşılması gereken bir proje.