Wiele razy już przyznawałem, że jestem kiepski (chociaż to i tak zbyt wysoka ocena ) w analizie technicznej więc jak zauważyłeś podszedłem do tematu strategicznie.... co daje mi dość szerokie spektrum szans czyli przedział kursu od 6.251 do nieskończoności... chociaż nie jestem w stanie ocenić jakie są szanse na dotarcie btc do tego przedziału... (chociaż mając na uwadze fakt, że od kilku dni oscyluje jedynie około 10% poniżej tego pułapu chyba nie jestem bez szans)...
@wwzysocki - Oczywiście mogę się mylić, ale moim zdaniem kurs nie utrzyma się aż tak długo w tym klinie. Zbyt ekscytujące będzie przebicie 6000$ (9 miesięcznego wsparcia) lub zbyt trudne.
Co do ETH i LTC to nie do końca rozumiem zachwytu tymi coinami. ETH to tylko przedszkole dla scam projektów (każdy poważny projekt przechodzi teraz na mainnet - taka moda), a ETH nie jest skalowalne by pociągnąć 1 duży projekt który osiągnie tzw. "masową adopcję". Głupie głosowanie na Lbanku spowodowało zawalenie sieci i opłaty 100+ gwei. Przy kolejnej hossie wszyscy zapomną o ETH a projekty takie jak BNB (na którego chain przeszło już kilka altów z eth), waves lub jakiś inny podobny projekt zajmie jego miejsce. ETH jest legendą hossy 2017. Nowy kapitał, który wejdzie pod hossę 2020 nie będzie wiedział o ETH, bo wcześniej zniknie z top 20. Tak samo w hossie 2017 nikt nie pamiętał o altach z hossy 2013 - no przynajmniej 8 z top 10) Trosze powiałem grozą, ale gdzieś w głębi serca tak czuję Chętnie to skonfrontuję z kimś
LTC to tylko coin od przelewów. Takich są tysiące. Nie jest ani najtańszy, ani najszybszy, ani ani ani. Może podzielić los ETH.