Pages:
Author

Topic: Krediyle/borçla yatırım yapma ! - page 5. (Read 2427 times)

member
Activity: 476
Merit: 10
Files.fm - Store, Share and Sell Files
October 16, 2018, 03:55:49 PM
Ben bu banka sistemini eleştirip hala onlara bel bağlayan kişilere gerçekten inanamıyorum. Adam sana bir verip 2 alıyor neredeyse. Madem bu kadar paran var niye kredi çekiyorsun.
sr. member
Activity: 974
Merit: 292
October 16, 2018, 02:09:22 PM
Kredi ile bu piyasaya yatırım yapmak fitili ateşlenmiş dinamiti ele almakla aynı şey.
Her türlü risk.. Kesinlikle önermem.
member
Activity: 633
Merit: 15
October 16, 2018, 02:04:46 PM
Kredi vs ile kripto borsalarına girmek bir anlamda kumar oynamak ile eşdeğer olduğunu düşünüyorum.

Her zaman yatırım için ayırdığınız para ile giriş yapın, size ait olmayan para ile oynadığınızda yanlış kararlar almanız çok daha kolay olacaktır.

full member
Activity: 742
Merit: 140
October 16, 2018, 11:21:08 AM
Sabit bir gelir varsa ve kaybetsen de ekonominin zarar görmeyeceği bir mebla ile girilebilir.  Neticede volatil bir piyasada olsa güvenilir olan projelere yada Bitcoine yatırım yapılabilir. Özetle ne yaptığını biliyorsan ve riske atmıyorsan neden olmasın ?

Ama kredi çekeyim 3 ay sonra boğa gelir krediyi kapatırım üstüne para kalır diyorsan yanılıyorsun demektir.
member
Activity: 574
Merit: 34
October 16, 2018, 11:13:15 AM
Zarar etmemenize sevindim bence de borç harç ile yatırım yapılmamalı aynı şekilde gidip kredi ile btc alanların intihar ettiklerini de gördük Allah korusun kimse o hataya düşmemeli ilk başta gözünü karartıp ne olacaksa olsun diyebilir insan ama iş öyle bir içinden çıkılmayacak hale gelir bin pişman olursunuz iş işten geçer. Şans işi ilk başlarda 20k seviyelerinde iken yatırım yapanlarda var onlar ne durumda kim bilir. 6k seviyelerine düştüğünde çekilmek de hata olur ama borç ile alan varsa zarar ile satanlarda vardır mutlaka.
Rdu
jr. member
Activity: 224
Merit: 1
October 16, 2018, 11:03:34 AM
Aslında bu devirde borçla sigara bile almak mantıklı değilken yatırım yapmayı hiç doğru bulmuyorum. Hangi kriptoya yatırım yaparsanız yapın yükselip yükselmeyeceği garanti değil. Hatta uzun süre yerinde sayıp düşe de bilir. Aldığınız borçları ödeyemedikten sonra bir de o stresle yaşamak var. Bence risk almaya değmez.
member
Activity: 89
October 16, 2018, 10:25:22 AM
Valla bende krediyle girdim bu işe. Yatırdığım paranın biraz altında şuan yatırımım. Kredi borcumun bitmesine de 2 ay kaldı Smiley biraz kıpırdasa en azından para biriktirdim harcamadım elimde tuttum diye rahatlatabilirim kendimi. Ha derseniz ki onun yerine araba alsan motor alsan kendin için bir şey sahibi olsan çok daha kar ederdin yine zarardasın. Evet öyle. Zararsız çıkmam için beklediğim coinin 2 kat artması lazım ve btc arttığında bu çok kolay olacak. Beklemekten başka çarem yok. Ya herro ya merro  Grin
full member
Activity: 462
Merit: 100
October 16, 2018, 09:40:11 AM
Ülkenin durumu ortadayken kredi faizleri bu kadar yüksekken çekip kriptoparaya yatırmak pek mantıklı değil. Hem krediden hem de kriptopara düşmesinden tokatı yersiniz Allah korusun. O yüzden kriptoparaya yatırım yaparken hobi gibi elindeki paranın fazlasını koymak gerek
full member
Activity: 476
CAT.EX Exchange
October 16, 2018, 09:29:54 AM
Hocam Paranızı 5 e katladığınızı söylemeniz başkasını kredi çekip bu işe yatırıma sevk ediyor ve buda çok kötü bir durum. Herkes sizin yaşadığnız durumu yaşayamayabilir. keşke özellikle not bırakıp kredi çekip bu işe girmeyin deseydiniz.
sr. member
Activity: 784
Merit: 259
October 16, 2018, 08:58:34 AM
zaten bunu her zaman söylüyoruz. bu piyasaya koyduğunuz parayı önce tamamen kaybetmiş gibi bakın. sonrasında yükselirse sizi mutlu eder, daha da düşerse de üzülmezsiniz.
full member
Activity: 532
October 16, 2018, 08:11:02 AM
Bunu yapmak kimi zaman mantıklı kimi zaman değil. Ayı piyasasında yapabilirsiniz eğer faiz oranları da bu duruma uygunsa yoksa çokta mantığı yok. Boğaz sezonunda yaparsanız eğer geçmiş olsun bir anda tepe taklak olursunuz
member
Activity: 240
October 16, 2018, 08:00:34 AM
geçen yıl bu dönem girenler kar etti ancak bu tarihden bu güne kadar çeken herkez zarar etti sonuçta bu borsa yapacak birşey yok risk her zaman var 1usd den btc alanlar belki zarar edecekti.
jr. member
Activity: 316
Merit: 1
October 16, 2018, 07:22:23 AM
Bu tarz riskleri alma kolay olmasa gerek kenarında köşende ayırabileceğin seni üzmeyecek bir miktar parayla bu işe girmek en sağlıklısı yine şanslıymışsın bir gecede herşeyini kaybedenler var, kredi veya borçla, özellikle kripto borsalarda risk edilmez.
full member
Activity: 630
Merit: 104
October 16, 2018, 07:19:15 AM
valla insanlar kendi geleceklerinden feragat edip yüksek risk alıp böyle şeyler yapıyorlar ama bir çoğu geçmişe bakıp yatırım yaptıkları için sıkıntı
member
Activity: 378
Merit: 11
October 16, 2018, 06:12:15 AM
Borçla bu işlere şu dönem girilmez ama 2017 de 30k kredi çekıpte 15 gun sonra krediyi kapattıktan sonra kalanla bekleyıp sonrada temız sıfır bır araba ve dugun yapan bir arkadaşım var. Ama o donem tekrar gelırmı bilinmez
full member
Activity: 490
Merit: 105
October 16, 2018, 03:19:48 AM
ben çevremde hep şunu görmüşümdür kredi çekenler hangi iş olursa olsun hep zarar görmüştür o malın hayrını görmemiştir. evet kripto yatırımı içinde bir anda güzel paralar gelir ama kolay kazanılan paranın kolay gitmesi de oluyor
member
Activity: 504
Merit: 12
October 16, 2018, 02:56:48 AM
Bu stratejiyle kazanma ihtimali okdar düşükki kazansanız bile kazancınızı krediye devretme gibi bir ihtimal olacaktır.
member
Activity: 448
October 16, 2018, 01:12:41 AM
Hala bu konu bir şekilde ayakta kalıyorsa demek ki hala bunu düşünenler var. Bu işi çok riskli görüyorum. Hepimiz bir şekil de zengin olmak istiyoruz ama bu şekilde zengin olma çabamız içinde elimiz dekileri de kaybetmek çok kötü olur.
member
Activity: 602
Merit: 32
October 16, 2018, 01:09:38 AM
Kenarda paranız kriptonuz yoksa girmeyin.
Kendi  kredi olayını anlatayım;
Kredi kartı kullanırım ancak kredi kullanmam.
Garantiden aradılar ve kredi vermek istediklerini söylediler. İşyerimi kapadım son 1-2yıldır faal olarak bir işim yok. Sigortam vs yok. Kadın üstüme mal mülk sordu, hiç bişey yok dedim.
Kredi kartımı aşırı kullandığım için ve onun limitinden dolayı büyük miktar kredi verebiliyorlarmış bana. Neyse verdiler aldık bizde Smiley yani benimki tamamen goygoydandı. Tabi o paraylada gidip rig aldım Smiley

Normal şartlarda şu piyasada asla yapmayacağım bir hareket. Yapanlarada yapmayın diyorum. Hele hele şu halde yeni rig alım/kurulumu mh başı maliyet bir rigde 30₺ ise yapılmaz.

Uçacak kaçacak fırlayacakla olacak şey değil bunlar.

Bizde bi söz vardır. “Bayrama yetişmeyen kınayı sikimemi sürecem” diye.

O misal... ihtiyacım olduğunda bi cacık etmiyorsa pek bi önemsiz kalır. Misal şuan elinde 10k x coin var ama değeri şuan 20$. Sıkıştın sattın. 2yıl sonra tanesi 100$ oldu. Pişmanlık...

Bu piyasada maalesef sabrı öğreten, sabırsızların ve maalesef kenarda parası olmayanların elendiği bir piyasa.

Elbet tek riglede kazanılır. Ancak gh başı ortalama elekteik faturası 1600-1800₺ son zamlarla dahada artmıştır. 1gh ı evde barındırmak(başınıza gelmemişse şimdiye kadar) büyük bir risktir. Buna dükkan tutacaksın. 500₺dükkana versen zaten kazancıda oraya gitmiş olacak. Mecburen hep denildiği gibi kazıp 3-5ay beklemek gerekli.

Buda 1gh için ortalama 10k elektrik 5k kirayı elinde hazır tutman anlamına gelir.

Krediyle girdiysen krediyide ödeyemezsin strese girersin.
newbie
Activity: 42
Merit: 0
October 16, 2018, 12:56:52 AM
BTCkredi ile arkadaşım 80000 tl çekti bitcoin aldı hala ödemesini yapıyor paran nekadar oldu dedim 50000 tl satsam şuanda dedi
zirveden almış sanırım çok soramadım
Pages:
Jump to: