...I tako je taj fee kod nekih (cryptopia, yobit) cak 0.002 bitcoina sto je po trenutnom kursku oko 14 dolara i neprihvatljivo za manje transakcije.
Na primer hoces da kupis igru preko neta za btc od 20 dolara, a sam fee je 14 dolara, ukupno je to oko 34 dolara sto je previse.
Bitkoin ima jako zastareo i los kod i polako i sigurno ide u svoje samounistenje.
Nadam se da ce odraditi neki fork i da mu malo produze zivot jer nagli lom nikome ne odgovara.
Uglavnom se slažem, ali mislim da je razlog za previsoki fee koji pominješ napad na Bitcoin mrežu od strane Jihana i njegove ekipe ...
Ako se uzme u obzir da je
BTC danas dostigao
$7300 ovi napadi deluju kao napad komarca na slona
Međutim, verovatno to nije poslednji napad, tako da u narednom periodu svašta može da se dešava.
Dugoročno mi deluje da će primat na kripto tržišnu preuzeti neka nova, modernija kriptovaluta, koja će imati veću realnu upotrebljivost ...
BTC neće preskočit u vrijednosti ni jedna valuta slobodno da kažem nikada.
Želje su jedno, stvarnost je drugo. Rast će se nastaviti i dalje, sjeti se ovog što sam ti napisao za par mjeseci kad bude otprilike duplo vrijednosti nego sada.
Nema tu mnogo logike u teh. analizama više, previše ima fazana, jako, jako mnogo novca se slijeva u market. Uz fizičko zlato, BTC će biti digitalno zlato
Na žalost budućnost nije na strani bitcoina i to iz mnogo razloga.
Polako su se stekli uslovi da bitcoin sam sebe uništi i to je neizbežno.
Možda da se radilo na njegovom kodu i unapređenju to se moglo izbeći, al sad je kasno za akcije.
Čak i prelazak na btc cash nece zaustaviti sigurno samouništenje btc skupa sa svojim pow forkovima.
Na primer trenutna potrošnja struje da bi radila btc mreža se kreće kao cela Slovačka država sa tendencijom sve većeg rasta.
E tu je caka. Da bi se to promenilo mora se menjati u na primer pos algoritam, a za to treba da pridobiju većinu rudara,
što naravno nije moguće jer bi oni sami sebi oduzeli posao...
Al to je samo vrh ledenog brega, problema ima tolko da bi morao napisati roman da bi sve obuhvatio.
Ko prati ovo par godina i ušao je u tematiku zna da je ovakav btc na duže staze i veću primenu neodrživ, zato se i odustalo od ozbiljnog forka.
E sad ko se ne razume i gleda samo berzu taj vrlo lako može da bude u zabludi i ostane na titaniku dok muzika svira...
Kripto koini su svet tehnike, a kod sveta tehnike ljdudi kada nesto ne radi predju na boji i savremeniji proizvod.
Probaj prebaciti koine sa jedne lokacije na drugu, čak i sa većim fee zna da zaglavi, u prevodu i sad je upotrebljivost veoma upitna.