Pages:
Author

Topic: kyc saçmalığı ve korkutucu senaryom - page 2. (Read 712 times)

full member
Activity: 350
Merit: 100
March 31, 2018, 05:13:49 PM
korkmayın hocam yani korkacak bir şey yok, kimlik bilgileriniz zaten facabook ta var, instagramda var, her yerde var ben işli, seni senden iyi tanıyorlar, sen kafayı yorma. o yüzden böyle şeyler takılmayın
member
Activity: 1282
Merit: 43
March 31, 2018, 05:03:37 PM
Benim olay da tam tersi. Eski, yırtık-pırtık bir kimliğim var. İsteyen her bounty, airdrop, ico, borsa neyse işte alayına gönderiyorum ama çoğu kabul etmiyor Cheesy
member
Activity: 364
Merit: 10
March 31, 2018, 04:42:30 PM
Şu an ülkemizde birçok kişinin kimlik bilgileri açıkta zaten kötü niyetli birisi çok kolay kyc yapmasanda kimlik bilgilerine ulaşabilir
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
March 31, 2018, 04:30:54 PM
kyc aslında saçmalık değil bir gereklilik, ama ICO ların kendilerini bir şey sanıp milletin her şeyini istemelerini de doğru karşılamıyorum, yani tutuyorlar diyorlar şu lazım bu lazım ne varsa istiyorlar, doğru değil.
full member
Activity: 546
March 31, 2018, 04:16:43 PM
Ya kyc senaryolarını falan bilmem ama kyc'nin şu saçmalığı var herkes 3 ay öncesine kadar kyc yapmıyordu şimdi kyc yapmayanı güvensiz olarak görüyorlar.
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
March 31, 2018, 04:14:58 PM
Bu tip kaygılara ben de sahibim, yani insanlar hiç tanımadığı insanlara kendi özel kimlik bilgilerini veriyorlar, bu bence büyük bir problem, hem etik yönden hem de güvenlik yönünden
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
March 31, 2018, 02:52:52 PM
Ben biraz gerekli buluyorum yani o da  bi takım dolandırıcılıkların önüne geçmek adına yapılmış bir şey olduğunu düşünüdüğüm için. Ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerekiyor çünkü bi şekilde tam anlamıyla herşeyin onlarda olmus oluyor
full member
Activity: 238
Presale Starting May 1st
March 31, 2018, 01:19:46 PM
Biraz fazla paranoyaklaşmışsınız evet random icolara kimlik yüklediğimizde hırsızlığa davetiye çıkarıyoruz. Ama Türk yasalarınca denetlenilen bir piyasanın kimlik çalıp satmayı göze alacağına asla inanmıyorum. Mümkün değil.
member
Activity: 714
Merit: 82
March 31, 2018, 12:49:55 PM
ico dışında kyc vermenin bir anlamı yok bisürü spam icolar airdroplar var en çok garibime giden de monero gold adamlar coinmarketcap da listede ama spam çıktı 1 monerogold 0.0001 dolar .bazı bounty airdroplar inandırıcılığı artırmak için t-shirt bedeni soruyo adresinize t-shirt yolluycaz diye Smiley)

moneragold kyc almışmıydı?
member
March 31, 2018, 12:48:13 PM
bu kyc bilgilerinin tutulduğu sitelerde hack olayı daha önce yaşandı mı. sormak istiyorum. çoğu haberi kaçırdım, okuyamadım, karşıma da çıkmadı. hackleneceği kanısı bende daha yüksek. hangi güvenilik önlemleri, yazılımları ile koruduklarına dair bilgi var mı? pasaport, kimlik resmini gönderiyorsun tamam. onay alırsan kyc tamam, whiteliste ekliyorlar. peki o resimleri sonradan siliyorlar mı? hiç zannetmem.

hiç bir zaman silmiyorlar.
ben btcturk borsaya mesaj attım silin bilgilerim diye hesabımı kapatacağım fln. kanun gereği silemeyiz diyorlar.

icolardada sildiremedim. kanun manun diyorlar.

jr. member
Activity: 630
Merit: 1
March 31, 2018, 07:36:21 AM
Cok kotu sonuclar dogurabilir.Dikkat etmek lazim.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
March 31, 2018, 03:43:08 AM
bu kyc bilgilerinin tutulduğu sitelerde hack olayı daha önce yaşandı mı. sormak istiyorum. çoğu haberi kaçırdım, okuyamadım, karşıma da çıkmadı. hackleneceği kanısı bende daha yüksek. hangi güvenilik önlemleri, yazılımları ile koruduklarına dair bilgi var mı? pasaport, kimlik resmini gönderiyorsun tamam. onay alırsan kyc tamam, whiteliste ekliyorlar. peki o resimleri sonradan siliyorlar mı? hiç zannetmem.
jr. member
Activity: 168
Merit: 2
Astorgame.com | ICO is LIVE | Get Your Bonus
March 31, 2018, 03:05:06 AM
Zaten bu bahsettiğimiz bilgilerimiz yeterince dağılmış durumda umarım bu dediklerinizi yapabilecek kişilerin eline geçmez  Smiley
member
Activity: 224
Merit: 12
March 31, 2018, 01:24:33 AM
ico dışında kyc vermenin bir anlamı yok bisürü spam icolar airdroplar var en çok garibime giden de monero gold adamlar coinmarketcap da listede ama spam çıktı 1 monerogold 0.0001 dolar .bazı bounty airdroplar inandırıcılığı artırmak için t-shirt bedeni soruyo adresinize t-shirt yolluycaz diye Smiley)
member
March 30, 2018, 06:31:00 PM
paranoyak olduğum doğru çokta sağlıklı bir zihne sahip olduğumu bende düşünmüyorum. Smiley

sadece bu konuda değil pek çok konuda kurmaya başlarsam işin içinden çıkılmaz hale geliyor. ama olasılıkları iyi hesaplamaya çalışıyorum. hesabıma göre başıma bir iş alma ihtimalim en fazla 1/1000 olarak hesapladım. kanser olma ihtimalimden daha az.

kimliklerin hacklenip satılması durumunda bile piyangonun bana çıkmama ihtimalide var.

geçen her yıl teknolojinin gelişmesi ile güvenlik önlemleri artıyor.

kimlik gönderdiğim iconun kurucusuna ısrar ettim ve web cam açtırdım Smiley böyle biri gerçekten var mı diye.

ico ile alakalı tüm bilgileri kayıt ettim reklam vergidiği yerleri bile.

eğer kimliğim google'da gezerse ve başıma iş açılırsa sende buna ortak olursun diyerek kimliği iyi korumasını söyledim.

adam anlayışlı çıktı kendi ülkesinin ve uluslarası kanunları gösterdi.

bilgilerin ne şekilde korunduğunu yazdı ve kendi kimliğini bana gösterdi.
gönderdiğim 3 yerdede risk görmüyorum şuan.

yetmedi avukata gittim sordum. avukatta paranoya yaptığımı verdiğim bilgilerle resmi hiç bir işlem yapılamayacağını söyledi.
bir kişi adam öldürdüğünde suçu kendisi kabul bile etse hakim doğrudan bunu kabul etmediğini bir kişinin suçlu bulunmasının kolay olmadığını söyledi.

ayrıca 2020den itibaren kimlik doğrulama işlemlerinde yeni çipli kartlarla güvenlik sağlanacak. sahte kimlik yada sahte pasaport yapmak için parmak izi biyometrik foto damar kaydı ve daha açıklanmayan pek çok ekstra güvenlik önlemi olacakmış .
sanırım telefon hattı alırken bile kredi kartı şifresi gibi bir pin kodu girmemiz gerekecek.

tabi ben yinede pinpirikliyim biriyim bir daha hiç bir yere göndermem.
member
Activity: 154
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
March 30, 2018, 04:47:20 PM
Hocam bu bana baya bir komplo teorosi sizdeki durum da paranoyalaşmak gibi gelmişti. Sizi en yakın zaman da sakinliğe davet ediyorum Cheesy
legendary
Activity: 2366
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
March 30, 2018, 04:32:44 PM
Airdroplar için verilecekse bile airdropun ico notları iyice araştırılıp öyle verilmeli. Bütün kimlik bilgilerimiz herkesin eline geçiyor diye dertleniyoruz, biraz daha dikkatli olmak zorundayız.
full member
Activity: 378
Merit: 103
March 30, 2018, 04:21:10 PM
senaryo baya bi hayal gücünü zorlamıs Smiley olurmu olur bu aradfa airdroplar için vermyein arkadaslar zaten tutacağı mehul hiç değmez.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
March 30, 2018, 03:18:00 PM
Ben bir şey olacağını düşünmüyorum,bilgilerinize ulaşmak isteyen insanlar zaten biraz zorda olsa uğraştıkları zaman istediği bilgiyi rahatça elde ebeilirler.
member
Activity: 210
March 30, 2018, 03:17:16 PM
bir gemiye bindik sürüklenip gidiyoruz. airdroplar için kimlik isteyenlere vermiyorum ama borsalara verdim. hepimiz verdik. umarım yarın öbür gün bunun geri dönüşü kötü olmaz
Pages:
Jump to: