Pages:
Author

Topic: kyc saçmalığı ve korkutucu senaryom - page 4. (Read 712 times)

full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
March 29, 2018, 09:38:27 AM
Ben 3-5 yere KYC verdim açıkçası. Olacağı varsa olur mantığıyla hareket ediyorum  Undecided
En son bugün Nucleus Vision'dan KYC isteği geldi, bilmiyorum böyle devam etse mi
sr. member
Activity: 602
Merit: 277
March 29, 2018, 09:25:47 AM
KYC olayını Amerika ve birkaç ülke yasalarından dolayı zorunlu tutuyorlar. Herhangi bir olay olursa biz işimizi sağlama alalım mantığı güdülüyor. Başımıza bir şey geleceğini sanmam.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
March 29, 2018, 09:04:44 AM
Tam olarak istemelerinin sebebini bilmiyorum ama tahminim gerçek yatırımcıyı ve yatırımcının kim olduğunun bilinmesi güzel birşey. Aksi birşey yapılıyorsa kazamız mübarek ola
full member
Activity: 602
Merit: 100
March 29, 2018, 09:02:22 AM
Kar elde etmenin bir başka yolu kimlik bilgilerinin satılması ve insanların bilgileri üzerinden profil analizleri yapılması. Bir nevi veri bankası oluşturarak veri madenciliği yapıyor adamlar.
sr. member
Activity: 532
Merit: 251
Presale Starting May 1st
March 29, 2018, 08:55:01 AM
Zorlama yok zaten ama bu piyasada var olmak için gerekli bir şey . Çin ve amerikaya  bu kyc lerden dolayı gitmeye tırsıyorum .
sr. member
Activity: 434
Merit: 255
March 29, 2018, 08:01:55 AM
çinde işlenen suçtan asılırsınız diyen arkadaş kimliğim orda çıkıyorsa benim ülkeden çıktığımı nasıl ispatlıyorlar acaba ? Bence bu adam yerinde duruyor kimliği çalıntıdır demeleri daha olası ...
newbie
Activity: 238
Merit: 0
March 29, 2018, 07:06:12 AM
Bundan yıllar önce haberlere çıkmıştı, bütün vatandaşların kimlik bilgileri sızdırıldı diye. zaten internette dolaşıyor bizim kimlik bilgileri
onu geçtim saçma sapan otellere bırakıyoruz. hat çıkartmak için banka işlemlerinde her yere kendi kendimize bırakıyoruz. o yüzden ben çok takmıyorum bişey yapabilirler mi acaba diye
full member
Activity: 490
PRIVATE FEDERATED BLOCKCHAIN
March 29, 2018, 07:02:29 AM
Her projeye kimliğimi vs vermem. Referansları partnershipleri advisorları ekibi vs iyi olması gerekiyor. Bunlara verirken borsalara verdiğimiz bilgiler gibi düşünüyorum. Çinde ve amerikada yasaksa kycde uygulanabilir. Kara para aklama işine gelirsekte kimin ne kadar yatıracaklarını bilemezler yapılabilir. Ancak kişi başı yatırım limiti koyarak kara parayı zaten aklayamazsın o miktarlarla.
full member
Activity: 434
March 29, 2018, 06:49:49 AM
Bende ilk başlarda tereddüt etmiştim fakat bu kadar insandan alınırken elbet sizinde bilgileriniz korunuyordur emin olun (tabi dandik bir ıco değilse). Ben genelde ehliyetimi kullanmayı tercih ediyorum sizin içinizi rahatlatmak için bir alternatif olabilir.
full member
Activity: 672
Merit: 110
March 29, 2018, 06:25:31 AM
teorı de ne kadar da ince dusunen ınsanlarız türkler olarak demı ? keske komple teorılerınde kafamızın calıstıgı kadarda azıcıkta ıyılıge calıssa.bır sıkım olmaz merak etmeyın 50 mılyon kısının kımlık bılgılerı her yerde gezıyor basına bısey gelen oldu mu ? olmadı. relax ol. adam senın ustune yabancı ulkede hesap nasıl acacak * basını belaya sokacak ? sacmalamayın
newbie
Activity: 106
March 29, 2018, 06:19:00 AM
Airdrop ta olsa bounty de olsa isterler,sonuç olarak yatırım yapabilme potansiyeli var.
Bounty e giripte aynı zamanda girdiği bounty nin icosunda token alan çok ınvestor biliyorum .
Sonuç olarak ıco yu düzenleyenler kendilerini parasal konularda güvenceye almak zorundalar .
Yoksa senin benim kimlik bilgilerimiz adamı ne ilgilendirecek Smiley
Gitsin istediği borsada isterse üzerime hesap açıp dolandırıcılık yapsın işin ucunu bana nasıl uzatacaklar Smiley
Devir teknoloji devri hangi pl lerden giriş yaptığım nereden giriş yaptığım herşey belli .
Kimligimle beraber bilgisayarımıda çalması lazımki uzerime birşeyler yıkabilsin .
Yapmadığınız hiçbirşeyle ilgili sizi suçlayamazlar,kanun karşısında suçlu olanların neden şimdi daha rahat hareket ettiğini anlıyorum.
Kanunları ve açıklarını normal insanlardan daha çok biliyorlar ve hep lehlerine kullanıyorlar.
Bırakın artık kafanızdaki ya şu olursa başıma bu gelir dusuncelerini.
Kendinden emin olan korkusu olmayan adama kımse birsey yapamaz .
Her ıco ya veriyorum kimlik bilgilerimi çalsınlar kullansınlar hodri meydan ,hiçbir halt olmaz Smiley)))
full member
Activity: 518
Merit: 102
March 29, 2018, 06:03:07 AM
Sıkıntılı bir durum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Adamlar da haklı bir yerde twitter bile kayıt olmak için telefon dpğrulaması istiyor, fake telefon numarlarıyla sms doğrulaması yapayım diyorsun numara kullanılamaz diyorlar adamalar da her şeyin bilincinde. Anonimliği kaybediyoruz giderek
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
March 29, 2018, 05:44:24 AM
Eskiden burada kendim yazıyordum, pasaport uluslararası belge ve borsalar dahil vermem diye ama bir noktadan sonra mecbur kalıyorsun.Şimdi borsa ve icolarla paylaşıyorum, bundan hoşnut değilim ancak isteme nedenlerini de anlayabiliyorum. Burada sorun istemeleri değil, gönderilenlerin güvende olması ve o konuda benim de korkularım var.
newbie
Activity: 154
March 29, 2018, 05:27:02 AM
kötü ve uçuk bir senaryo ama kafam karışıyor.
ulan bounty katılımcısından ne halt yemeye kimlik bilgilerini istiyorsunuz?
kimlik önlü arkalı fotoğraf üstüne selfi üstüne kişisel bilgiler. biraz abartmıyorlar mı?

birtane program vardı kimlik oluşturuyor. onu deneyeceğim bountylerden birisi kyc isterse. işe yararsa onu basar geçerim bundan sonra.

O hangi program, paylaşırsanız hepimiz faydalanırız. En azından kendi kimliğimizi kullanmadan Bountylere katılırız. ico alınca tamam KYC verirsin de, bounty de istemek nedir. işler gittikçe saçmalamaya mı başlıyor nedir.?
newbie
Activity: 140
March 29, 2018, 05:23:28 AM
Borsalara göndermek tamam, yüksek miktarda ico da alım yaparsam ona da tamam. Ama airdrop veya bounty gibi saçma sapan işlerde bile bounty istemek nedir. Başta belirtenler oluyor, kesinlikle o kampanyalardan uzak duruyorum. Sonradan isteyen olunca verdiğim emeğe bakıyorum. Bazen emeği yakıyorum, bazen de emeğe kıyamayıp gönderiyorum.
member
Activity: 224
Merit: 10
March 29, 2018, 04:40:11 AM
kötü ve uçuk bir senaryo ama kafam karışıyor.
ulan bounty katılımcısından ne halt yemeye kimlik bilgilerini istiyorsunuz?
kimlik önlü arkalı fotoğraf üstüne selfi üstüne kişisel bilgiler. biraz abartmıyorlar mı?

birtane program vardı kimlik oluşturuyor. onu deneyeceğim bountylerden birisi kyc isterse. işe yararsa onu basar geçerim bundan sonra.
jr. member
Activity: 82
Merit: 2
March 29, 2018, 04:32:12 AM
Sağa sola kimlik bilgisi vermenin saçma olduğunun farkındayım ama bazı arkadaşlar ağır senaryo yazmış. Neyse başıma gelen ufak bir olayı anlatayım. İş arkadaşım gelen aramayı superonline'dan geliyor zannedip kimlik bilgilerini vermiş. para verme işi falan yok ama arayanlar kimlik bilgilerini almışlar. Bunun kardeşi avukat. "Git karakola dilekçe ver" demiş arayan numarayı şikayet et falan demiş. Arkadaşla karakola gittik. Polisler işleme almadı biliyor musunuz? NE olmuş yani kardeşim diyor adam. Al kimliğimi ne yapabileceksin bununla diyor. Kabul etmedi dilekçe falan adamlar. Dediler ki tüm Türkiye'nin nüfus bilgileri olduğu gibi çalındı zaten. (o konuda haklı. Saçılan kimlik bilgileri meselesinden pek çoğunuzun haberi vardır). Adliye'ye gittik biz de karakolda işlem yapmadılar diye. Orada da polisler gereksiz falan dediler ama kabul ettirdik dilekçeyi.

Sonuç olarak, bilgilerinizi vermeniz korkutucu gelebilir ama bana göre sizi büyük yaptırımlara sokacak işler falan gelmez başınıza. Zaten saçılmış bilgilerimiz. Kötü niyetli adam ne diye KYC falan uğraşsın ki? Belki hala bilgisayarımda duruyordur 3-5 GBlık bilgi dosyası. İndirip bakmıştım. Bir çok yakınımın ve benim açık adres bilgilerimiz, kimlik bilgilerimiz, telefon numaramıza kadar vardı. Saçma sapan bir airdrop için bilgilerinizi elbette paylaşmayın. Ama sağlam olduğunu düşündüğünüz projenin KYC'sine de girmeye çekinmeyin derim. En azından ben çekinmem.
full member
Activity: 588
Merit: 104
March 29, 2018, 03:57:57 AM
Para topladıklarında bir şekilde bunu kılıfına uydurmak zorundalar. Parayı kimden aldıklarının beyanı ileride yaşayacakları yasal sıkıntılar için gerekli. Ama yatırımcı açısından bakarsak pasaport bilgilerinin sağda solda gezmesi hoş birşey değil. en son sentineldeydi sanırım topladıkları bütün kyc bilgileri sızdırılıp deepwebde satışa çıkarılmıştı.
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
March 29, 2018, 03:54:19 AM
Kesinlikle haklısın kardeşim. Bazı icolar o kadar detaylı bilgiler istiyorlar ki. Pasaport, kimlik önlü arkalı, selfieli, videolu vs. İnanılmaz bir kişisel bilgi tabanı oluşuyor. Ayrıca bu bilgilerle istedikleri borsada hesap açıp kara para aklayabilir. Devlet o coinin izini sürdüğünde o borsaya o hesabın sahibini sorduğunda karşısına siz çıkarsınız. Sonra anlat dur, selfie bile çekmişsin.

Malesef bu KYC büyük saçmalık ve derhal tüm icoların bundan vaz geçmesi gerekiyor. Yada biz yatırımcılar olarak böyle icolara girmeyi red etmeliyiz.
member
Activity: 504
Merit: 10
March 29, 2018, 03:53:43 AM
Yinede riskli işlmeler ben bol bol icolara katılırken veriyorum kimliğimi ve benim kimliğimde eski kimlik, bazen pasaportuda veriyorum ve oda eski pasaport.
Pages:
Jump to: