S jedne strane zabranjeno je trgovanje accountovima a s druge strane postoje teme na samom forumu u kojima se trguje i licitira accountima. Hoću reći kontrola je slaba a zloupotreba će uvijek biti. Razlika je u tome da ako vide da zloupotrjebljavaš merit gubiš account koji je već visoko rangiran.
btw. 150 merita ti treba do Senior Membera do Hero Membera ti treba 400 merita.
To je potpuno netočno. Trgovanje accuntima uopće nije zabranjeno iz jednostavnog razloga ako bi ga zabranili svejedno bi se trgovalo accountima "ispod pulta", a ovako se bar ima nekakav uvid(iako minimalan) u ko trguje i ko kupuje. Negativno rejtanje takvih accounta je doduše nešto drugo.
S ostalim dijelom posta se slažem.
tipa sad ti poslao meni jedan merit i ja tebi jedan. Mislim da ce budno paziti na takve stvari gdje jedan korisnik posalje merit, a drugi mu uzvrati, nazvao bi to "pranjem merita". Moja je preporuka da to nitko ne radi, ili da ako ima potrebu vec za tim, da barem priceka par dana ili mu uzvrati u nekoj drugoj temi. To je jednostavno taj naš balkanski mentalitet, ali šteta bi bilo da netko izgubi account radi takve stvari.. čisto moja preporuka..
Zašto? Pa ako jedan napiše kvalitetan post a drugi mu odgovori sa također kvalitetnim postom ja ne vidim razlog da jedan drugom ne pošalju merit. A sad čekanje par dana i uzvraćanje u nekoj drugoj temi bi upravo i bilo "pranje merita". Nitko ti ne brani da nekom ne pošalješ merit i koliko ćeš ga poslati.
Također vrijedi kao i što sam odgovorio kolegi regulusHr-u, ne možeš izgubiti account ako nekom pošalješ merit i nisam još čuo da je nekome banan account zato što je kupljen(osim ako je hakiran ali to je jako teško za dokazat) ili zato što je nekome poslan merit ali naravno riskirate negativan trust rating(ali samo u slučaju ako šaljete merit svojim alt accountima ili trgujete meritima) i vjerovatno mogućnost da sudjelujete u signature kampanjama - osim ako kampanja ne prima članove sa crvenim trus ratingom.
I tako je nastao topic na kojem se dijeli merit...
Ma ko? Ma što? Merit je tu da se dijeli a ne da se čuva. Sad bilo ovaj topic ili onaj topic ili ovaj post ili onaj nebitno.
Da li neko moze da mi kaze sta su meriti i cemu oni zaista sluze? hvala vam puno
Meriti nemaju nikakvu drugu svrhu osim za dizanje ranka. U temi sam napisao koliko merita trebaš skupiti odnosno koliko ti merita drugi korisnici trebaju poslati da bi ti se podigao rank. Nema tu puno filozofije - netko ti pošalje 1 merit i tebi merit skoči za 1, kad dobiješ 2 merita možeš proslijediti 1 merit nekom drugom korisniku.