meritten önce imza kampanyasında ki mesaj sayısına ulaşmak için mesaj atanlar şimdi de merit beklentisi ile mesaj atıyor. bu kafa yapısıyla forumda zaman geçirmek zulümden başka bir şey değil. bu düşünce de olanlar bir zamandan sonra sisteme ayak uydurmak yerine sistemi kötüleyerek tü kaka diyecekler.
eskiler parayı götürüyor eskiler kendi arkadaşlarını destekliyor gibisinden yaftaları yapıştıracaklar. olsun yapacak bişey yok. bi eleme gerekiyordu o da geldi.
forumda deli gibi zaman geçiren birisiyim. newbielerin merit aldıklarını da gördüm hala 100 olan full memberlar 250 olan Sr'lerde gördüm. olmuyor değilmiş demek ki oluyormuş. newbielere de Jr'larada merit veriliyormuş.
demişler ya "ya bu deveyi gütmeli ya bu diyardan gitmeli". kural bu. kural koyulmuş kimse de mesaj için mesaj atan üyeler gitmesin diye kuralı değiştireceğine inanmıyorum.
Şekil 1 a da görüldüğü gibi halinden memnun niye işine gelen bir sistem madem gerçekten kalitenin artmasını istiyorsun + ve - verilen bir sistem gelsinde eski üyelerde kötü birşey paylaştığında ceza alabilsin. Eşit bir sistem olusun. Benim bitcoine bağlanma sebebim tarafsız herkese açık özgürlükçü bir felsefeye dayalı olması. "ya bu deveyi gütmeli ya bu diyardan gitmeli" asıl bunun gibi diktatörlük içeren düşünceleri silmeliyiz. Koyun gibi koyulan kuralla uymak yerine sistemi daha hale getirmek için fikirlerimizi özgürce belirtmeliyiz. Bitcoin dünyadaki gücü kuralları yönetenlere karşı bir baş kaldırıştır bir uyanıştır. Kurallara uyarak koyun olmak istiyorsan burda işin ne.
kardeşim bitcoin merkezi olmayan bir platform olabilir. fakat bu site merkezi olmayan bir platform değil. theymos'un sitesi bu. bizde onun sitesinde fikir alışverişinde bulunan insanlarız. sen misafirsen ev sahibinin kurallarına uymakla yükümlüsün. kurallarına uymuyorsan adam seni evinden de kovar seni sustururda. sen sadece fikir beyan edebilirsin.
ben halimden memnunum meritin kazanılabileceğini gördüm. bir konu açtım değerli olduğunu gören üyeler merit verdi. dedim demekki merit alınabiliyormuş.
forumda gezdim baktım newbieyede verilmiş Jr'ada verilmiş. dedim demekki veriliyor.
benden sana tavsiye sadece sisteme adapte ol. karşı koymak için harcayacağın enerjiyi öğrenmeye harca.
bir soru sorduğunda artık daha geniş çaplı cevap almıyor musun?
evet bu forumdaysam forumun kurallarına uymak zorundayım. bu koyunluk değildir. ben ev sahibi değilim. ben misafirim. fikir ve düşünceleri bana göre değilse misafir de olmam sadece izleyici olurum.
Dostum sadece çok sıkıldım artık beğenmiyorsan git klişelilerinden ondan veryansın ettim. Kurallara uymak koyunluk değil eleştirmemek sistemin eksiklerini görmezden gelmek koyunluk bak sende fikir olarak yeni üyelere haksızlık olduğunu beyan etmişsin bu şekilde fikir belirtenlere beğenmiyorsan git denmesi beni kızdırıyor. Tez antisez =sentez bu şekilde daha güzel sistemler meydana getirilebilir yada merit sistemi daha iyi bir hale getirebilir. Ayrıca altını çiziyorum smeritler yenilenmeyecek ve çoğu kişi bunu bilmeden meritlerini bol keseden kullandı. Bunu görerek bakın merit kazanılabiliyormus o kadarda zor değilmiş diyenler oluyor bakalım birkaç ay geçsin o kadar kolay insanlar birbirine merit gönderecek mi?
bu meritin çözümü local de merit üreticilerin sayısını arttırmaktan geçer. yanlış bilmiyorsam 45 i geçti merit üreticisi sayısı. localde sayımızı arttırırsak rahatlarız. fikir alışverişinden geçer, üretimden geçer. zaten merit dağıtmasını seven bir topluluğuz. bencil değiliz diğerleri kadar.
sistemi eleştirmenin yanında sistemden galip çıktığımız taktirde bu sorunların hepsi çözülecek.
düşün ki; düşünen araştıran bir topluluk daha sağlıklı konularla 8 10 tane üreticimiz olduğunda sence smerit sıkıntısı çeker miyiz?
işte ozaman sen ben diğerlerinin attığı mesajlar daha çok kazandıracak bize.
yine tavsiye benim yaptığım şey. eksik olduğum noktalara daha çok eğiliyorum artık. daha fazla öğrenmeye çalışıyorum. forumda eksik bir nokta görürsem o konuya daha fazla eğileceğim. ilk kendim için sonra da arkamızdan gelenler için.
üretim olmazsa o çarklar dönmez. aynı hızımızla devam ederiz. hızlanamayız. yükselemeyiz. bu Sr için de aynı hero içinde Jr içinde. hiç bir farkı yok. tek farkı Sr daha hızlı girdi piste o hızıyla devam ediyor member daha yavaş girdi o da aynı hızıyla devam edecek.