Pages:
Author

Topic: Merit Sistemi - page 46. (Read 903527 times)

hero member
Activity: 736
Merit: 504
January 30, 2018, 06:37:49 PM
Benim anlamadığım şey Full member olmak için 100 adet sMerit gerekiyor 4 ayda 100 adet sMerit toplayamayacaksanız zaten Bitcointalk'ta takılmayın. Yeni merit sistemi geldiğinden beri bütün Newbieler Bitcoin'e ponzi, saadet zinciri vs demeye başladı.. zaten hepsi para için burdaydı, merit sistemini destekliyorum bu adamların bitcointalk'ta yeri yok.
member
Activity: 140
Merit: 10
January 30, 2018, 05:17:50 PM
Şu ana kadar forum içinde ürettiğim içerikleri genelde kaliteli olarak üretmeye çalıştım. İngilizcem olduğu için ingilizce olarak yazıyorum entrilerimi. Yükselmeme birkaç gün kala merit sistemi ile bana ve birçok kişiye ters köşe yaptılar. 10 tane merit vermişler. Ben kaliteli içerik üreteceğiz herkes güzel güzel smeritlerini gönderecek durumuna pek inanmıyorum açıkçası. 10'da 100'e çok fazla fark var. Ben normal şekliyle paylaşım yapmaya devam edeceğim. Full member olmak hayal bundan sonra diye düşünüyorum. Kalitesiz içeriklerin ortadan kalkması için iyi olacağına bende katılıyorum. Çöp yorumlardan bizi kurtaracak en azından.

Not: 1 tane smerit vermişlerdi. Beğendiğim bir entriye yolladım. Tekrar smerit oluşmadı. Neye göre belirleyecekler acaba bunu?

Bildiğim kadarıyla size verilen smeritler yenilenmeyecek hocam.Forumda sadece seçilen bazı üyelerin smeritleri yenilecek.Umarım merit kaynağı olarak seçilen arkadaşlar arasında Türk üyelerde vardır.Yoksa biraz sıkıntı içine düşebiliriz.Yine de ben merit sistemini destekliyorum bir şeyler yapılmalıydı insanlar 30-40 tane hesap açıp full member yapma hayallerinin peşine düşmüştü.
member
Activity: 588
Merit: 18
January 30, 2018, 04:26:45 PM
Şu ana kadar forum içinde ürettiğim içerikleri genelde kaliteli olarak üretmeye çalıştım. İngilizcem olduğu için ingilizce olarak yazıyorum entrilerimi. Yükselmeme birkaç gün kala merit sistemi ile bana ve birçok kişiye ters köşe yaptılar. 10 tane merit vermişler. Ben kaliteli içerik üreteceğiz herkes güzel güzel smeritlerini gönderecek durumuna pek inanmıyorum açıkçası. 10'da 100'e çok fazla fark var. Ben normal şekliyle paylaşım yapmaya devam edeceğim. Full member olmak hayal bundan sonra diye düşünüyorum. Kalitesiz içeriklerin ortadan kalkması için iyi olacağına bende katılıyorum. Çöp yorumlardan bizi kurtaracak en azından.

Not: 1 tane smerit vermişlerdi. Beğendiğim bir entriye yolladım. Tekrar smerit oluşmadı. Neye göre belirleyecekler acaba bunu?
member
Activity: 109
Decentralized Transportation Economy
January 30, 2018, 02:15:54 PM
Peki biz ne yapacagız. Bu sistemde nasıl var olacagız.

Hayat zor, bizim işimiz daha zor.
newbie
Activity: 37
Merit: 0
January 30, 2018, 02:08:50 PM
Peki biz ne yapacagız. Bu sistemde nasıl var olacagız.
newbie
Activity: 44
Merit: 0
January 30, 2018, 01:56:20 PM
devrecilik yani
jr. member
Activity: 139
Merit: 1
January 30, 2018, 11:36:35 AM
ee tabiki imkansız forumda açılan konulara verilen merite bakıyorumda imkansıza yakın oldu rütbenin yükselmesi bu da forumdaji üsrt rütbelerin daha çok para kazanmasını sağlıyor yoksa pek bir espirisi yok
member
Activity: 434
Merit: 14
January 30, 2018, 11:08:38 AM
Eski sistem olsaydı şimdi full member olmuştum. Bu sistemde meritlerin postun kalitesine göre dağıtılma oranının %5 düzeyinin altında kalacağını düşünüyorum. Bu da demek ki bizim 100 merite ulaşmamız neredeyse imkansız!!!
full member
Activity: 182
Merit: 100
“Decentralized Transportation Economy”
January 30, 2018, 10:06:52 AM
Bu sistem ile rütbe atlamanın çok zorlaştığını düşünüyorum. Yani normal olarak sadece mesaj atarak o mesajların beğenilmesi ve merit verilmesi yoluyla çok zor çünkü kimse fazla merit vermiyor bol keseden. Tanıdıklardan ya da yan hesaplardan alanlar olacaktır illa. Beğenilen mesajlardan da biriktirilebilir belki ama normal rütbe atlama süresinden çok daha fazla süreceği kesin, bir de tam rütbe atlamak üzere olan kişiler için kötü oldu.
full member
Activity: 336
Merit: 154
January 30, 2018, 09:38:46 AM
Arkadaşlar "merit" li yaşam nasıl gidiyor. Var mı alan , gönderen.
Ben inceleyebildigim kadarıyla bakıyorum da, pek alan veren yok gibi.
Varmı " o kadar iyi mesaj atıyorum ne gelen var ne giden " diyen
Ya da tersi.

uzun bir yazı oluşturdum 4 merit geldi. merit gönderen arkadaşlara buradan teşekkür ederim. Alan gönderen var ama biz almak için kaliteli postlar oluştursak da bana pek yeterli geleceğini zannetmiyorum. genelde forumda tanıdıklara merit veriyorlar.

bu iş biraz da bende 6 smerit var. sana gönderirim, sende bana gönder olayına dönecek gibi. ama o da rank atlamak için pek yeterli gelmeyecek.

Merit olayını tümden diğer üyelerin isteklerine göre şekillendirilmesi burada büyük yanlış var. her gönderdiğim mesajın bir merit değeri olmalı. 0.10 mesela, iki haftada 14 merit veya daha azını alabilelim. ama yeter ki gelsin.

ben eminim ki forumda bazı üyeler benim meritim artmıyor, gidip 1 meriti 8 dolardan mı alayım, param yok deyip forumu boşlayacak. ya da gidip şu anda eskisine oranla 2-3 kat daha pahalı hale gelmiş hesaplardan satın alacak. biz ne yapalım? paramız mı var? gerçi bu işin ticaretine ben karşıyım. kafa patlatıp da resimli anlatım mı yapsam diye düşünüyorum.

umarım iyileştirme yaparlar veya bu merit olayını kaldırırlar. hero, senior üyeler yine rank olarak güzel yerlerde biz sürünüyoruz.

Kafa patlat bir şeyler öğret, öğretirken öğren, faydalı ol ilk meritin benden. Bazı arkadaşlar daha hiç çabalamadan pes ediyor. Farkında mısınız bilmiyorum ama forum sessizleşti. Ayrıca konu bulmakta çok zorlanmayacaksın emin ol. Çünkü o kadar çok hiç bir şey bilmeden zengin olmaya gelen var ki yeni bir şey öğrenmek için can atıyorlar Smiley
member
Activity: 574
Merit: 14
January 30, 2018, 09:26:51 AM
Ya da tersi.

uzun bir yazı oluşturdum 4 merit geldi. merit gönderen arkadaşlara buradan teşekkür ederim. Alan gönderen var ama biz almak için kaliteli postlar oluştursak da bana pek yeterli geleceğini zannetmiyorum. genelde forumda tanıdıklara merit veriyorlar.

bu iş biraz da bende 6 smerit var. sana gönderirim, sende bana gönder olayına dönecek gibi. ama o da rank atlamak için pek yeterli gelmeyecek.

Merit olayını tümden diğer üyelerin isteklerine göre şekillendirilmesi burada büyük yanlış var. her gönderdiğim mesajın bir merit değeri olmalı. 0.10 mesela, iki haftada 14 merit veya daha azını alabilelim. ama yeter ki gelsin.

ben eminim ki forumda bazı üyeler benim meritim artmıyor, gidip 1 meriti 8 dolardan mı alayım, param yok deyip forumu boşlayacak. ya da gidip şu anda eskisine oranla 2-3 kat daha pahalı hale gelmiş hesaplardan satın alacak. biz ne yapalım? paramız mı var? gerçi bu işin ticaretine ben karşıyım. kafa patlatıp da resimli anlatım mı yapsam diye düşünüyorum.

umarım iyileştirme yaparlar veya bu merit olayını kaldırırlar. hero, senior üyeler yine rank olarak güzel yerlerde biz sürünüyoruz.

full member
Activity: 938
Merit: 115
January 30, 2018, 09:07:06 AM
Ya da tersi.
full member
Activity: 602
Merit: 120
January 30, 2018, 08:26:54 AM
Farklı bir sistem olmuş. Ama anlamadığım nokta şu merit  kaynağı olmak için başvuru yapabiliyor muyuz ? Merit kaynağı olmanın kriterleri nelerdir ? Merit kaynağının üretim yapması içim yapması gereken özel bir şeyler bulunmakta mıdır ? Merit kaynakları Türkçe forumda mı sadece 49 tane toplam forum da mı ?
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
January 30, 2018, 08:23:02 AM
  Bu sistem çok iyi oldu. Saçma sapan, teşekürler, güzel paylaşım, takipteyim tarzı mesajları bir nebze azaltır, herkesin tanıdıklarına merit vermesi olayı beni de çekindiriyor fakat bu türkiyedeki genel bir ahlak problemi, yani kabile duygularıyla yaşadığımız için, liyakata değil eşe dosta önem veriyoruz, bu da zaten sadece forumun problemi değil toplumumuzun problemi, forum ne yapsın toplumu düzeltecek hali yok ya,

Merak etmeyin ben bana gelen ya da verilen meritleri düzgünce dağıtacağım, bir çok sr, hero üye de böyle yapacaktır diye düşünüyorum.
full member
Merit: 154
January 30, 2018, 07:49:13 AM
Merhabalar ;
Merit sistemini tam olarak bilmiyordum bitcoin talkta yorumlarda en sonunda nasıl işlediğini 2 haftada bir arttığını ögrendim. Ve post sayısı arttığı halde aktify olanlar artmıyor bununda nedenini ögrenebilirsem iyi olacak beni aydınlatabilecek biri var mi acaba

Activity zamanlarında yani 2 haftada bir 14 activity gelir. Bir sonraki activity zamanında güncellenir. Şuradan tarihlerine bakabilirsin.
https://bitcointalksearch.org/topic/activity-guncelleme-tarihleri-agt-1769419

Ayrıca her 14 günlük süre içinde en az 1 post atmış olman gerekiyor. Eğer o activity zamanı içinde post atmazsan o 14 activity hakkını kaybediyorsun.
member
January 30, 2018, 07:43:25 AM
Merhabalar ;
Merit sistemini tam olarak bilmiyordum bitcoin talkta yorumlarda en sonunda nasıl işlediğini 2 haftada bir arttığını ögrendim. Ve post sayısı arttığı halde aktify olanlar artmıyor bununda nedenini ögrenebilirsem iyi olacak beni aydınlatabilecek biri var mi acaba
full member
Activity: 910
Merit: 105
January 30, 2018, 12:52:41 AM
Ya hergün bu Merit sayısı güncellenir dedik deneme için verdik geri gelmedi Smiley Her üyeye tek seferlik mi verilmiş Merit? Bu ne cimrilik ya elinizi korkak alıştırmasaydınız. Valla Türk forumunda herkesin beğendiği mesajlara Merit vereceğini düşünmüyorum ben. İstisnalar var tabii yani üst seviyeler bir çıkar gütmeden beğendiklerine dağıtır muhtemelen ama alt seviye olanlar yüksek ihtimal Merit to Merit olaylarına girişebilir. Her yardımcı olan kişiye Merit verilse sistem güzel ama kısıtlıymış insanlar bol kepçeden dağıtmaz böyle bir durumda. Günlük mesela 1'er tane verse aynı üyeye bir daha kullanılmasa falan güzel olurdu beğendiğimiz mesajlara basardık Merit'i sirkülasyon olurdu. 100 karakter cümle bile kuramayıp saçma sapan yazanlarda bu vesile ile zırnık alamazdı. Daha önce öneren olduysa kusura bakmasın okudum valla mesajları destan olmuş konu
member
Activity: 532
Merit: 18
January 29, 2018, 04:47:00 PM
Bir yandan iyi, bir yandan kötü. Tamam kalitesiz postları azaltıyor ve bir sürü hesapla üçkağıt yapanların önüne bir nebze geçiyor. Ancak merit'i olmayan, rütbesi düşük olanların şu anda merit kazanması çok zor görünüyor çünkü herkes tanıdığına merit veriyor Smiley

Yani atı alan üsküdarı geçti durumu var biraz.

Sistem aslında hoşuma gitti ama üyelere verilen merit sayısı gerçekten çok az.Bu konuda bir düzenleme gelirse bu sistemin çok daha sağlıklı işleyebileceğini düşünüyorum.Yine de her ne yapılıyorsa forum için yapılıyor bunu aklımızdan çıkarmamak lazım.
member
Activity: 132
"One Token to Move Anything Anywhere"
January 29, 2018, 04:10:58 PM
Bir yandan iyi, bir yandan kötü. Tamam kalitesiz postları azaltıyor ve bir sürü hesapla üçkağıt yapanların önüne bir nebze geçiyor. Ancak merit'i olmayan, rütbesi düşük olanların şu anda merit kazanması çok zor görünüyor çünkü herkes tanıdığına merit veriyor Smiley

Yani atı alan üsküdarı geçti durumu var biraz.
member
Activity: 294
January 29, 2018, 02:26:25 PM
Bu sistem özellikle birden çok hesap kullanan insanların işini zorlastirmak için çok güzel olmuş. Aklıma takılan soru belki cevabı yazılmistir ama gözümden kaçmış olabilir . Merit sistemini suistimal eden insanların tesbiti nasıl olacak. Bu sistem genel olarak kaliteyi arttıracak ve çöp konulardan bir nebze kurtulacağız. Tabiki de bundan sonra bizi zorlayacak kısım Member dan Full Member a geçmek olacak . Bunun içinde biraz daha fazla uğraşacağım artik. Elbette bu sistem bu şekilde kalmayacak ve geliştirilecektir eksik gördüğümüz kısımlar tamamlanacaktir
Pages:
Jump to: