Pages:
Author

Topic: Metode de transfer Bitcoin in Ron/Euro (Read 831 times)

legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
December 26, 2020, 04:05:50 AM
#33
Revenind la topic: unii vor pur si simplu sa fie in legalitate si sa nu aiba probleme in a face conexiunea intre crypto si banca si sa opereze cu crytomonede la fel de usor cum o fac si cu fiatul.

Sunt perfect de acord cu oricine doreste sa procedeze asa.

Legat de privacy, in majoritatea cazurilor lumea vrea privacy pt a evita bataia de cap a taxelor la stat, acel impozit de 10%. Asta fie pt ca nu toti isi tin evidenta cheltuielilor (cine a pastrat toate bonurile la cumparare/vanzare crypto ?), fie pentru ca pur si simplu nu vor sa fie impozitati, fie sunt alergici la birocratia si legislatia ambigua.

De asemenea, multi nu doresc sa isi bage altcineva nasul peste intimitatea lor, fie ea din viata de zi cu zi, fie financiara. Unii pur si simplu doresc sa poata spune "Nu!" atunci cand cineva indiscret (cum ar fi guvernul) doreste sa se uite pe gaura cheii si sa vada ce face fiecare om in particular...

Privacy, daca nu vorbim de monero sau dash, atunci poate fi exclusa din start, tranzactiile tale sunt vizibile in blockchain si mergand pe fir se poate ajunge la tine.

Aici nu sunt de acord. Faptul ca tranzactiile sunt vizibile pe Blockchain nu face ca acest "privacy" sa fie exclus din start. Blockchain-ul Bitcoin, desi public, iti ofera o pseudo-anonimitate, si asta deoarece nimeni din lume nu poate corela o adresa de forma "3FZbgi29cpjq2GjdwV8eyHuJJnkLtktZc5" cu un individ numit - sa zicem - Ionescu Ion. Cat timp Ionescu Ion nu isi dezvaluie datele personale catre un tert, impreuna cu adresa Bitcoin, nimeni nu va putea sti ca respectiva adresa ii apartine lui. Daca acest Ionescu Ion ar deschide insa un cont la un exchange centralizat, atunci da, exchange-ul va putea corela numele lui cu o adresa public si, mai departe, ar putea preda aceste date mai departe, astfel incat mai multa lume sa stie ca adresa XXX ii apartine lui Ionescu Ion. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care Ionescu Ion i-ar vinde bitcoin lui Popescu Pop si ar cere sa incaseze banii in contul bancar. Cu alte cuvinte, in cazul Bitcoin esti cat de anonim iti permiti tu insuti sa fii. In momntul in care faci tu singur pasi gresiti, devii expus. Altfel, poti tranzactiona mult si bine de pe adrese Bitcoin, fara sa stie nimeni cine esti. Un portofel crypto bun iti genereaza dupa fiecare tranzactie o adresa noua, pe care o poti folosi la o alta tranzactie si tot asa.

Daca alegi sa fii in perfecta legalitate si sa iti platesti taxele la stat, s-ar putea sa iesi insa mai ieftin decat apeland la ATM. Asta pentru simplu fapt ca impozitul la stat e doar pe profit, pe cand la ATM e pe toata suma.

Exemplu: ai cumparat de 400 euro si la vanzare ai obtinut 500 euro, de unde profitul e 100 euro.
varianta anonimitate ATM 6.5%: pierzi 32 euro (6.5% din 500)
varianta card si taxe la stat:  aprox 5 (1% card)+10 (10% impozit pe 100 profit)=15 euro.
La sume mai mari deja vorbim de comisioane chiar usturatoare de sute-mii de euro.

Calculul de mai sus e pt ATM Bitcoin Romania, care e cel mai avantajos din tara, pt restul e si mai usturatoare treaba.

Discutia asta s-a mai purtat la un moment dat pe forumul romanesc, aici. Recomand sa citesti postarea respectiva si urmatoarele 5 postari ulterioare. Ce spui tu este valabil pentru o suma de 500 euro. Insa daca ai de preschimbat in fiat o suma mai mare decat cuantumul a 12 salarii minime brute pe economie, atunci situatia se schimba radical, intrucat calculul tau de mai sus nu mai este valabil. Si asta intrucat de la acea suma in sus (echivalentul a 12 salarii minime brute pe economie) trebuie sa platesti si CAS 25% (am detaliat destul de amplu partea aceasta, aici). Desigur, pe langa cei 10% impozit pe profit.

Insa baietii de la Bitcoin Romania si-au cam restrans activitatea si au desfiintat ATM-ul de la mine din oras, posibil si din cauza ca alesesera o locatie cat mai proasta posibila pe la periferia orasului, nimeni nu avea habar de ei. Mai mult, acum nu mai opereaza nici cu Smith&Smith cum faceau inainte.

Asta e trist... Mai sunt insa ca variante cei de la BitMahavi, ProHashing si Shitcoins.club. Poate ai prin apropiere un astfel de ATM...

Legat de:
-risti ca exchange-ul sa fie spart si sa pierzi banii
-risti ca exchange-ul sa iti blocheze abuziv contul si sa iti pierzi banii

Cum spuneam, poti sa iti tii banii in portofelul tau, nu al lor si sa transferi doar cand vrei sa faci cheltuieli.

Intr-adevar, diminuezi riscul pierderii banilor prin procedura sugerata de tine, insa totodata te si deconspiri in fata exchange-ului...

- risti ca exchange-ul sa fie spart si datele tale personale sa ajunga pe dark web
- risti ca exchange-ul sa iti vanda chiar el datele personale (si sa ajunga pe mainile cine stie cui, inclusiv pe dark web)

Asta cu datele personale e foarte greu sa le mai protejezi in vreun fel in ziua de azi, vezi ce s-a intamplat ieri cu Ledger, ori cam toti utilizatorii de crypto au fie Ledger fie Trezor. Dar asta se poate intampla cu orice magazin de la care faci cumparaturi, ceea ce e stupid e ca aproape toate magazinele de la noi la profil iti cer CNP, o chestie total aiurea. Asa ceva nu ar fi permis in USA: SSN (social security number nu il stie decat politia si banca si alte chestii guvernamentale).

Sincer, nu stiu ce magazin la care faci cumparaturi iti cere CNP-ul Smiley Mie nu mi-a cerut niciun magazin CNP-ul pana acum. Legat de Ledger, da, e grav ce s-a intamplat. Insa ralierea la ideea ca "daca s-a intamplat si la case mai mari, cum sa nu se intample si la case mai mici" nu mi se pare benefica. Noi trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru a ne proteja intimitatea. Nu trebuie sa abandonam aceasta "lupta" din cauza ca pana si unii utilizatori de portofele hardware au fost expusi. Ci sa invatam din greseli (de preferat ale altora) si sa imbunatatim ceea ce facem acum. Fondurile crypto pot fi pastrate, de pilda, si in portofele de hartie.

-risti ca DIICOT-ul sa te cheme la un interviu  si nu unul de angajare.

Riscul asta ti-l asumi din start daca mergi pe anonimitate.
De riscul asta nici vorba sa scapi daca apelezi la ATM si esti filmat, mai ales daca mai si porti masca sau incerci diverse metode de a te ascunde, s-ar putea sa iesi si mai rau in final.

Cum spunea si Phil Zimmerman, inventatorul PGP, If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy. Idealistii doctrinei crypto se lupta pentru intimitate financiara si anonimitate de zeci de ani. Daca doresti sa studiezi mai in detaliu acest subiect, iti recomand acest topic al meu, precum si topic-urile mentionate la final. Multi prefera sa faca tot ce tine de ei pentru a tine privirile indiscrete departe de treburile lor, decat sa deschida usa larg si sa invite guvernul, statul, fiscul, bancile, vecinii de palier si sa strige in gura mare: "Poftiti, va rog, la mine in casa! Scotociti pe unde doriti, eu am renuntat la dreptul la intimitate!".

Si de riscul acesta poti scapa la ATM, daca porti masca, mai ales in aceasta perioada, cand purtarea mastii este obligatorii in toate spatiile inchise si deschise Smiley

peer to peer
Se merita riscul sa faci asta cu cineva necunoscut ? Nu ai nici o garantie, nici o parghie sa te aperi daca ai fost tras pe sfoara, ai operat la negru. In plus persoana respectiva poate sa fie certata cu legea, tu sa nu stii nimic despre asta si daca se ajunge ca persoana aia sa fie anchetata, mergand pe fir se ajunge si la tine pt ca la istoricul ei figurezi si tu in blockchain.

Corect, acesta este un risc. De aceea recomandasem anterior sa analizezi bine inainte de o astfel de tranzactie. Insa pe o piata libera exista un sistem de reputatie. Avem unul chiar si aici pe forum, evidentiat de meritele castogate de utilizatori si de feedback-urile primite. Sistemele de reputatie, anticipate de Tim May inca din 1988, te pot ajuta enorm. LocalBitcoins, de exemplu (pe care nu il recomand intrucat cere KYC de ceva timp), are un sistem de reputatie. Sisteme similare gasesti si pe alte exchange-uri descentralizate. Poti incerca sa contactezi utilizatori care au o reputatie inalta. Dupa cum descriam si aici, reputatia este esentiala intr-o piata libera, se castiga greu si se poate pierde fantastic de usor. Un utilizator "cu greutate" nu s-ar preta niciodata sa isi strice reputatia dobandita in decursul a ani de zile dand o teapa de 500 euro.



Revenind la topic: unii vor pur si simplu sa fie in legalitate si sa nu aiba probleme in a face conexiunea intre crypto si banca si sa opereze cu crytomonede la fel de usor cum o fac si cu fiatul.

Dar ai dreptate. Partea de informare fiind facuta, fiecare decide pentru el.

Si eu sunt de acord cu asta. Fiecare e liber, in fond, sa-si aleaga drumul. Ideal ar fi insa, inainte de a porni pe acel drum, sa stie ce presupune atat drumul respectiv cat si celelelalte pe care ar putea-o lua.

Sigur este banca si nu IFN? Adica chiar difera de Revolut, de exemplu?
Ca si pe Revolut poti sa scoti banii de pe exchange-uri si in general totul e OK. Dar cum "in general" nu inseamna "tot timpul", sunt multi cu bani blocati aiurea.

Am si eu o mica adaugire aici, daca se poate, si anume ca trebuie retinut si faptul ca Revolut nu ofera portofele crypto, deci cine foloseste Revolut pentru crypto nu detine de fapt niciun fel de criptomoneda, ci CFD-uri.

Aici si eu sunt momentan de aceesi parere si inca nimeni nu m-a convins cu p2p-ul.
Cel putin eu consider ca multi utilizatori de localbitcoins, mai ales in 2016-2018, au avut probleme cu bancile din cauza banilor cu surse ciudate si a necunoscutilor care probabil incercau sa ia si bitcoinii, si sa-si ceara banii inapoi de la banca pe cine stie ce motive.
Adica p2p suna super bine pe hartie, dar in realitate pare ca mai degraba ne mintim momentan.

Exista varianta ca in timp sa ajungi sa cunosti oameni, sa ai anumite realtii cu ei, sa fie si ei entuziasti crypto, si sa faci tranzactii p2p cu acestia. Cum ar fi un amic, un vecin de bloc etc. Si acestea tot p2p sunt Smiley Eu am astfel de cunostinte si am facut mai multe tranzactii de genul de-a lungul timpului. In ceea ce priveste situatia de LocaBitcoins si conturile bancare, cred ca daca ajungi totusi in punctul de a face o astfel de tranzactie ar fi mai bine sa ceri banii cash. Si asa nu se mai intampla sa ceara cineva banii inapoi bancii...
legendary
Activity: 3668
Merit: 6382
Looking for campaign manager? Contact icopress!
December 21, 2020, 08:14:16 AM
#32
Revenind la topic: unii vor pur si simplu sa fie in legalitate si sa nu aiba probleme in a face conexiunea intre crypto si banca si sa opereze cu crytomonede la fel de usor cum o fac si cu fiatul.

Corect, doar ca probleme nu-s doar cu intrarea in legalitate (unde unii mai batuti in cap pot sa-ti creeze probleme oricat de curat vrei sa fii).
De la majoritatea exchange-urilor nu ma astept sa aiba grija prea mare cu datele personale.
Dar ai dreptate. Partea de informare fiind facuta, fiecare decide pentru el.

varianta card si taxe la stat:  aprox 5 (1% card)+10 (10% impozit pe 100 profit)=15 euro.

Cred ca e mai mult de 10 EUR pe partea de la stat findca:
* neavand chitanta care sa ateste cu cat ai cumparat, statul de va impozita pentru 500, nu 100 EUR.
* cred ca se mai adauga procente si pentru sanatate cel putin

Bitwala este banca in clipa de fata

Sigur este banca si nu IFN? Adica chiar difera de Revolut, de exemplu?
Ca si pe Revolut poti sa scoti banii de pe exchange-uri si in general totul e OK. Dar cum "in general" nu inseamna "tot timpul", sunt multi cu bani blocati aiurea.

Se merita riscul sa faci asta cu cineva necunoscut ? Nu ai nici o garantie, nici o parghie sa te aperi daca ai fost tras pe sfoara, ai operat la negru. In plus persoana respectiva poate sa fie certata cu legea, tu sa nu stii nimic despre asta si daca se ajunge ca persoana aia sa fie anchetata, mergand pe fir se ajunge si la tine pt ca la istoricul ei figurezi si tu in blockchain.

Aici si eu sunt momentan de aceesi parere si inca nimeni nu m-a convins cu p2p-ul.
Cel putin eu consider ca multi utilizatori de localbitcoins, mai ales in 2016-2018, au avut probleme cu bancile din cauza banilor cu surse ciudate si a necunoscutilor care probabil incercau sa ia si bitcoinii, si sa-si ceara banii inapoi de la banca pe cine stie ce motive.
Adica p2p suna super bine pe hartie, dar in realitate pare ca mai degraba ne mintim momentan.

P2p-ul imaginat de Satoshi era fara interactiunea cu fiat. Cand o sa ajungem acolo atunci o sa putem vorbi de un nivel de privacy (oricum, tot nu ca la Monero).
newbie
Activity: 17
Merit: 2
December 21, 2020, 07:51:34 AM
#31
Multumesc Gazeta si Neurotic, am inteles punctul de vedere, nu e necesara o discutie combativa.
Scopul topicului este sa ne informam reciproc  si sa aflam cat mai multe despre subiect.

Revenind la topic: unii vor pur si simplu sa fie in legalitate si sa nu aiba probleme in a face conexiunea intre crypto si banca si sa opereze cu crytomonede la fel de usor cum o fac si cu fiatul.
Legat de privacy, in majoritatea cazurilor lumea vrea privacy pt a evita bataia de cap a taxelor la stat, acel impozit de 10%. Asta fie pt ca nu toti isi tin evidenta cheltuielilor (cine a pastrat toate bonurile la cumparare/vanzare crypto ?), fie pentru ca pur si simplu nu vor sa fie impozitati, fie sunt alergici la birocratia si legislatia ambigua.
Privacy, daca nu vorbim de monero sau dash, atunci poate fi exclusa din start, tranzactiile tale sunt vizibile in blockchain si mergand pe fir se poate ajunge la tine.
Daca alegi sa fii in perfecta legalitate si sa iti platesti taxele la stat, s-ar putea sa iesi insa mai ieftin decat apeland la ATM. Asta pentru simplu fapt ca impozitul la stat e doar pe profit, pe cand la ATM e pe toata suma.

Exemplu: ai cumparat de 400 euro si la vanzare ai obtinut 500 euro, de unde profitul e 100 euro.
varianta anonimitate ATM 6.5%: pierzi 32 euro (6.5% din 500)
varianta card si taxe la stat:  aprox 5 (1% card)+10 (10% impozit pe 100 profit)=15 euro.
La sume mai mari deja vorbim de comisioane chiar usturatoare de sute-mii de euro.

Calculul de mai sus e pt ATM Bitcoin Romania, care e cel mai avantajos din tara, pt restul e si mai usturatoare treaba.
Insa baietii de la Bitcoin Romania si-au cam restrans activitatea si au desfiintat ATM-ul de la mine din oras, posibil si din cauza ca alesesera o locatie cat mai proasta posibila pe la periferia orasului, nimeni nu avea habar de ei. Mai mult, acum nu mai opereaza nici cu Smith&Smith cum faceau inainte.

Bitwala este banca in clipa de fata, ce are in plus fata de alte banci este ca nu opereaza doar cu fiat, ci si cu crytomonede. Da, daca apelezi la ei trebuie atunci sa fii in perfecta legalitate, daca faci depuneri de crypto din alt portofel de-al tau, foarte probabil iti vor cere o dovada a provenientei acestor monede. Altceva din cate am inteles, chiar iti ofera in aplicatie si o optiune pentru a-ti calcula taxele pe profit.

Legat de:
-risti ca exchange-ul sa fie spart si sa pierzi banii
-risti ca exchange-ul sa iti blocheze abuziv contul si sa iti pierzi banii

Cum spuneam, poti sa iti tii banii in portofelul tau, nu al lor si sa transferi doar cand vrei sa faci cheltuieli.

- risti ca exchange-ul sa fie spart si datele tale personale sa ajunga pe dark web
- risti ca exchange-ul sa iti vanda chiar el datele personale (si sa ajunga pe mainile cine stie cui, inclusiv pe dark web)

Asta cu datele personale e foarte greu sa le mai protejezi in vreun fel in ziua de azi, vezi ce s-a intamplat ieri cu Ledger, ori cam toti utilizatorii de crypto au fie Ledger fie Trezor. Dar asta se poate intampla cu orice magazin de la care faci cumparaturi, ceea ce e stupid e ca aproape toate magazinele de la noi la profil iti cer CNP, o chestie total aiurea. Asa ceva nu ar fi permis in USA: SSN (social security number nu il stie decat politia si banca si alte chestii guvernamentale).

-risti ca DIICOT-ul sa te cheme la un interviu  si nu unul de angajare.

Riscul asta ti-l asumi din start daca mergi pe anonimitate.
De riscul asta nici vorba sa scapi daca apelezi la ATM si esti filmat, mai ales daca mai si porti masca sau incerci diverse metode de a te ascunde, s-ar putea sa iesi si mai rau in final.

peer to peer
Se merita riscul sa faci asta cu cineva necunoscut ? Nu ai nici o garantie, nici o parghie sa te aperi daca ai fost tras pe sfoara, ai operat la negru. In plus persoana respectiva poate sa fie certata cu legea, tu sa nu stii nimic despre asta si daca se ajunge ca persoana aia sa fie anchetata, mergand pe fir se ajunge si la tine pt ca la istoricul ei figurezi si tu in blockchain.
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
December 21, 2020, 04:30:09 AM
#30
E destul de adevarat ce zici, insa nu prea sunt alte solutii pentru conversie in fiat decat aceste carduri sau ATM-urile care au comisioane uriase, adica de 6-10 ori mai mari.

ATM-urile cu comisioane de retragere de 6,5%, la Bitcoin Romania.

Dar exista si alte metode de conversie, cum ar fi sa apelezi la un exchange descentralizat. Cum ar fi, de pilda, Bisq sau HodlHodl.

De asemenea, poti face un schimb direct, peer-to-peer cu alt utilizator de Bitcoin. De exemplu, aici pe forum Razvan_BTC si jedaite ofera astfel de servicii. Desigur, trebuie sa iti iei precautiile necesare cand tranzactionezi cu necunoscuti.

Ca sa elimini o parte din riscuri, iti tii crypto in portofelul hardware si doar cand vrei sa faci o retragere sau sa cumperi ceva ii trimiti pe card si folosesti cardul. NU pierzi decat 1% la conversia in fiat, in rest nu au alte comisioane (emitere card, mentinere cont, etc.).

Presupun ca nu ai inteles nimic din ce am scris mai sus. Dupa cum NeuroticFish subliniaza,

Dar cred ca nu ai inteles pe deplin ceea ce a vrut sa spuna @GazetaBitcoin in postul sau si e pacat...
Riscurile de care vorbea el nu erau atat legate de securitatea monedelor, si mai degraba.. a... ta.



Revenind,

Cel putin astia care emit astfel de carduri sunt banci prietenoase cu monedele crypto si asta e un bonus foarte mare [...]  NU pierzi decat 1% la conversia in fiat

Intr-adevar, pierzi doar 1% la conversie, si, cum spui si tu, exista si un bonus foarte mare (e si pacat sa-l ratezi):

- risti ca exchange-ul sa fie spart si sa pierzi banii
- risti ca exchange-ul sa iti blocheze abuziv contul si sa iti pierzi banii
- risti ca exchange-ul sa te dea pe mana fiscului (si sa pierzi mai multi bani)
- risti ca exchange-ul sa fie spart si datele tale personale sa ajunga pe dark web
- risti ca exchange-ul sa iti vanda chiar el datele personale (si sa ajunga pe mainile cine stie cui, inclusiv pe dark web)
- risti ca DIICOT-ul sa te cheme la un interviu  si nu unul de angajare
legendary
Activity: 3668
Merit: 6382
Looking for campaign manager? Contact icopress!
December 21, 2020, 01:43:54 AM
#29
E destul de adevarat ce zici, insa nu prea sunt alte solutii pentru conversie in fiat decat aceste carduri sau ATM-urile care au comisioane uriase, adica de 6-10 ori mai mari.

Mai ales daca nu te deranjeaza sa iti dai datele personale, solutii mai exista, dar nu stiu cat de bune sunt preturile. De exemplu pe la mijlocul anului astuia isi faceau reclama cei de la LDV Crypto Exchange, care au in cateva orase chiar si ghisee.
Dar cred ca nu ai inteles pe deplin ceea ce a vrut sa spuna @GazetaBitcoin in postul sau si e pacat...
Riscurile de care vorbea el nu erau atat legate de securitatea monedelor, si mai degraba.. a... ta.
newbie
Activity: 17
Merit: 2
December 20, 2020, 02:12:35 PM
#28
E destul de adevarat ce zici, insa nu prea sunt alte solutii pentru conversie in fiat decat aceste carduri sau ATM-urile care au comisioane uriase, adica de 6-10 ori mai mari.
Cel putin astia care emit astfel de carduri sunt banci prietenoase cu monedele crypto si asta e un bonus foarte mare comparativ cu bancile romanesti care iti inchid contul instant. Cei de la Bitcoin Romania deja am inteles ca nu mai opereaza cu bancile romanesti.
Ca sa elimini o parte din riscuri, iti tii crypto in portofelul hardware si doar cand vrei sa faci o retragere sau sa cumperi ceva ii trimiti pe card si folosesti cardul. NU pierzi decat 1% la conversia in fiat, in rest nu au alte comisioane (emitere card, mentinere cont, etc.).
legendary
Activity: 1680
Merit: 6524
Fully-fledged Merit Cycler|Spambuster'23|Pie Baker
December 20, 2020, 12:02:23 PM
#27
se pare ca bitwala ar fi cea mai buna alegere pentru conversie fiat-crypto.

Ce inseamna "cea mai buna alegere"? Din punctul meu de vedere, sa apeleze la un exchange centralizat (unde iti predau cu seninatate datele personale si te expui de unul singur in ochii guvernului), este cea mai proasta alegere, nicidecum cea mai buna.

De aceea te intreb pe tine ce ar fi benefic, din perspectiva ta. Daca ti se pare recomandat sa

- risti ca exchange-ul sa fie spart si sa pierzi banii
- risti ca exchange-ul sa iti blocheze abuziv contul si sa iti pierzi banii
- risti ca exchange-ul sa te dea pe mana fiscului (si sa pierzi mai multi bani)
- risti ca exchange-ul sa fie spart si datele tale personale sa ajunga pe dark web
- risti ca exchange-ul sa iti vanda chiar el datele personale (si sa ajunga pe mainile cine stie cui, inclusiv pe dark web)
- risti ca DIICOT-ul sa te cheme la un interviu  si nu unul de angajare

atunci da, clar, un exchange centralizat e cea mai buna solutie, dupa cum spuneai si tu.
newbie
Activity: 17
Merit: 2
December 20, 2020, 08:39:05 AM
#26
Ce mai e nou in acest domeniu ?
Dupa cei de la cryptowisser, se pare ca bitwala ar fi cea mai buna alegere pentru conversie fiat-crypto.
jr. member
Activity: 42
Merit: 1
August 09, 2018, 05:11:28 AM
#25
Yeah, sunt ok si cei de la coinflux, de asemenea poti incerca cryptocoin pro, desi suma minima daca vrei sa aduci monede din alta parte si sa le vinzi e de 1000 Euro
newbie
Activity: 24
Merit: 0
February 10, 2018, 02:15:43 AM
#24
Salut, eu folosesc Coinflux.com

Sunt de incredere, raspund la orice request, pana acum nu am avut probleme cu ei.
member
Activity: 266
Merit: 27
February 09, 2018, 07:23:33 AM
#23
Cat e neclar eu zic sa stati linistit cu ANAF-ul. Se contrazic intre ei. Unii zic ca trebuie impozitat, altii ca nu. Circula pe aici o decizie de la Ministerul de Finante. Cred ca aceea este cea mai puternica ca act juridic. Daca avem inspectori printre noi va rog lamuriti-ne si pe noi cum stau treburile.

Tranzacțiile nu se impozitează (cum ii in SUA, saracii de ei Cheesy), se impozitează profitul scos. Desigur, ma gandesc ca daca invarti sume nu prea mari, nu ar trebui sa iti pese. Si oricum, si daca declari profitul ca venit, il poti declara mai putin decat ii el (asta daca faci cateva tranzacii cash pe care nu le declari).

S-a discutat si pe reddit despre treaba asta si un contabil din America a precizat ca ii bine sa declari, chiar daca nu declari totul. Macar sa fie ceva acolo
newbie
Activity: 37
Merit: 0
February 08, 2018, 11:35:22 AM
#22
Cat e neclar eu zic sa stati linistit cu ANAF-ul. Se contrazic intre ei. Unii zic ca trebuie impozitat, altii ca nu. Circula pe aici o decizie de la Ministerul de Finante. Cred ca aceea este cea mai puternica ca act juridic. Daca avem inspectori printre noi va rog lamuriti-ne si pe noi cum stau treburile.
member
Activity: 154
Merit: 29
February 08, 2018, 10:15:24 AM
#21
Cand scoti banii trebuie sa dai cel putin 16%. Daca am eu 10 btc acum si vreau sa ii fac in lei, ma duc la un exchange, da? Acolo nenea ala imi da 500000 lei (nu conteaza cati). Eu, la finalul anului (cred ca pana in mai parca, nu mai stiu) trebuie sa ma duc sa declar veniturile pe anul care tocmai a trecut. Acolo declar 500000 de lei, și nenea ANAF vine si ia 16% (sau 21,5%).

Acolo ii baiu, nu la dobanda. Daca tu nu declari nimic si incepi sa cumperi vile etc, se sesizeaza cineva si te intreaba de unde ai banii.

Pana in 25 mai e data de depunere. Iar taxele in 2018 nu mai is la fel, dar n-as stii sa spun exact cum e acum. Cert e ca la sanatate e 10%, iar impozitul s-ar putea sa fie 10% si nu 16%. Ce nu mi-e clar e pe ce baza te impoziteaza, crypto nefiind considerate investitie (ca actiunile de exemplu).
member
Activity: 266
Merit: 27
February 08, 2018, 10:10:53 AM
#20
teoretic, repet, teoretic ar trebui declarate veniturile si se percepe o taxa de 16 % pentru cei cu contract de munca si 21 % pt cei fara contract de munca, eu zic sa va verificati periodic la anaf, ca nu se stie si daca baga pealizari, e cam nasol
Momentan nu se impoziteaza. Doar daca vrei tau sa faci donatii minunatului stat roman...
Vorbesti prostii mari Vladilie. Impozitul pe venit e 16% sau 21.5% pentru cei fara contract de munca. Asta inseamna ca daca eu cumpar 1000 de gaini cu 10 lei bucata, apoi le vand cu 250 de lei bucata, am facut 240,000 de lei profit. Din profitul asta se scade 16% sau 21.5% (depinde de situația ta).

Ca noi lucrăm cu criptomonede și din astea, asta ii altceva. Însă același principiu se aplică.

Adevărat este că nu se plătește impozit per tranzacție (cum este în SUA). Măcar aici avem noroc. Dar nu confunda asta cu impozitul pe venit, că te ia mama dracului și cu anaf-ul dacă lucrezi cu bani grei.
Adica daca tu ai bani in banca si primesti dobanda la ei, platesti 16%?

Cand scoti banii trebuie sa dai cel putin 16%. Daca am eu 10 btc acum si vreau sa ii fac in lei, ma duc la un exchange, da? Acolo nenea ala imi da 500000 lei (nu conteaza cati). Eu, la finalul anului (cred ca pana in mai parca, nu mai stiu) trebuie sa ma duc sa declar veniturile pe anul care tocmai a trecut. Acolo declar 500000 de lei, și nenea ANAF vine si ia 16% (sau 21,5%).

Acolo ii baiu, nu la dobanda. Daca tu nu declari nimic si incepi sa cumperi vile etc, se sesizeaza cineva si te intreaba de unde ai banii.
newbie
Activity: 8
Merit: 0
February 06, 2018, 04:32:58 AM
#19
Vlad cred ca lucrezi la Anaf de esti asa fan taxe Smiley Cine decide ca banii care imi vin mie in contul personal sunt profit sau nu? Anaf nici macar nu are conexiuni si baze de date comune cu toate organismele competente din tara darămite cu cele de afară. Asadar cum spuneau cei de mai sus este alegerea ta. In plus cat aduci bani in tara  pe care ii cheltuiesti tot aici nu este nicio suparare majora
Ca idee raspunsul ANAF https://imgur.com/a/jq07k
member
Activity: 266
Merit: 27
February 05, 2018, 01:53:02 PM
#18
teoretic, repet, teoretic ar trebui declarate veniturile si se percepe o taxa de 16 % pentru cei cu contract de munca si 21 % pt cei fara contract de munca, eu zic sa va verificati periodic la anaf, ca nu se stie si daca baga pealizari, e cam nasol
Momentan nu se impoziteaza. Doar daca vrei tau sa faci donatii minunatului stat roman...
Vorbesti prostii mari Vladilie. Impozitul pe venit e 16% sau 21.5% pentru cei fara contract de munca. Asta inseamna ca daca eu cumpar 1000 de gaini cu 10 lei bucata, apoi le vand cu 250 de lei bucata, am facut 240,000 de lei profit. Din profitul asta se scade 16% sau 21.5% (depinde de situația ta).

Ca noi lucrăm cu criptomonede și din astea, asta ii altceva. Însă același principiu se aplică.

Adevărat este că nu se plătește impozit per tranzacție (cum este în SUA). Măcar aici avem noroc. Dar nu confunda asta cu impozitul pe venit, că te ia mama dracului și cu anaf-ul dacă lucrezi cu bani grei.
jr. member
Activity: 42
Merit: 1
February 04, 2018, 10:26:27 AM
#17
Eu folosesc Kraken.com. E exchange, dar volumul este mare, asa ca poti vinde repede BTC pe EURO, pe care apoi ii poti transfera intr-un cont bancar. Transferul dureaza insa 3-4 zile, poate chiar mai mult.
newbie
Activity: 8
Merit: 0
February 02, 2018, 05:29:44 AM
#16
Eu la Unicredit nu am avut niciodata nicio intrebare si am primit sume de peste 15k in cont
member
Activity: 154
Merit: 29
February 01, 2018, 05:07:00 PM
#15
1. pentru orice sumă care vă întră în cont și depășește un anumit plafon (10 sau 15k euro, nu mai știu exact), banca trimite automat o notificare la Oficiul National Pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. La fel și dacă există mai multe tranzacții mai mici, dar cumulat depășesc acest plafon într-un anumit interval de timp (o lună cred). Notificarea se trimite indiferent de unde vin banii.
2. banca s-ar putea să vă cheme să dați cu subsemnatul (că sunteți beneficiarul real al banilor etc)
3. pentru sume chiar mari s-ar putea să vă cheme și alții să răspundeți la unele întrebări (și nu vorbesc de anaf)
4. dacă nu declarați sumele pentru impozitare (în baza a ce lege?) și nu vă caută anaful în termeni de 5 ani (parcă atâta e termenul de prescriere) ați scăpat; s-ar putea totuși să vă caute (în definitiv au acces la datele bancare dacă vor)
full member
Activity: 322
Merit: 100
February 01, 2018, 01:25:21 PM
#14
teoretic, repet, teoretic ar trebui declarate veniturile si se percepe o taxa de 16 % pentru cei cu contract de munca si 21 % pt cei fara contract de munca, eu zic sa va verificati periodic la anaf, ca nu se stie si daca baga pealizari, e cam nasol
Pages:
Jump to: