S obzirom da je zadnji dan u mjesecu, mislim da je krajnje vrijeme da objavim pregled stanja boarda za Travanj 2024. Pregled je standardno napravljen uz pomoc @DdmrDdmr
Bitcointalk Merit Dashboarda te @TryNinja Ninjastic.space a sve slike su uploadano na joker_josue
TalkImg.
Analiza broja postova tijekom Travnja 2024Tijekom proslog mjeseca napisali smo 193 posta sto je jako velik pad u odnosu na mjesec ranije i napisanih 293 posta. Za taj pad najvise krivim slackovica koji prosli mjesec nije bio na visini zadatka a kad on ne odradi svoju kvotu, onda se dogodi ovako nesto.
Uz to, to je bio i prvi puni mjesec bez casperBGD tako da je i to sigurno imalo utjecaja.
A na donjem chartu se vidi pregled situacije od 2018 pa do danas te je na njemu trend smanjivanja aktivnosti itekako primjetan.
Ovako to izgleda kad se usporedimo sa ostalim boardovima. Rusi su i dalje neprikosnoveno na vrhu iako je bitcointalk zabranjen kod njih te moraju koristiti VPN a slijede ih Nigerijci te Turci. Mi smo nazalost negdje pri zacelju, a sjecam se da smo kad sam tek pocinjao raditi ove preglede bili pri vrhu, cak i ispred Talijana.
Analiza merita za Travanj 2024Tijekom gore navedenog razdoblja podijeljeno je 76 merita sto je najmanje u zadnje cca 3 godine (jos od Lipnja 2021 prije), kad smo imali samo jednog merit sourca (Daniel91) te prije nego smo ih dobili jos par. Doduse, tad je i broj postova bio visestruko veci tako da ovoliko malo merita ne zvuci tako lose kao sto se cini na prvu.
Tijekom proslog mjeseca 11 clanova je poslalo merit a 10 primilo, sto je takodjer pad u odnosu na mjesec prije toga (12/15).
Rusi su i ovdje daleko ispred svih (ocito su dobili novog merit sourcea nakon odlaska Ratimova) a daleko iza njih su svi ostali. Generalno gledano, prakticki svi boardovi su dijelili manje merita prosli mjesec tako da ni tu u biti nismo iznimka.
Jos jedan chart gdje smo do nedavno bili pri vrhu a sada polako klizimo prema donjem dijelu. Iako, 0.39 i dalje nije u biti lose a s obzirom da imamo par jakih merit sourceva to se da lako poboljsati, samo nam treba novih clanova kojima se da grindati.
Lista aktivnih clanova tijekom Travnja 2024S ozbirom da smo imali pad broja postova od cca 35% u odnosu na mjesec ranije, ne cudi da je i broj aktivnih clanova primjetno pao, sa 29 na 22. Unatoc slackanju, slackovic je i ovaj mjesec zavrsio na vrhu listu ali ovaj put mu je SirJohnVonSlotty za malo oteo titulu. S obzirom da je prilicno aktivan ovaj mjesec, mislim da bi u slijedecem pregledu mogli imati novo ime na vrhu.
1.
slackovic [28]2.
SirJohnVonSlotty [26]3.
Rikafip [22]4.
Pmalek [20]5.
dkbit98 [17]6.
examplens [14]7.
cryptofrka [10]8.
ovcijisir [10]9.
Trofo [9]10.
FatFork [7]11.
Lunorael [7]12.