Prije par dana sam objavio generalni pregled lokalnih boardova tako da je vrijeme da se napravi isto i za nas lokalni board. Kao i svaki put do sada, pregled je napravljen uz pomoc @DdmrDdmr
Bitcointalk Merit Dashboarda te @TryNinja Ninjastic.space koji preporucam ako zelite vise detalja.
Tko zeli, moze naci vise chartova sa uspredbom ostalih lokalnih boardova ovdje
[CHARTS] Brief monthly overview of the local boards activity
Analiza broja postova tijekom Kolovoza 2023Tijekom proslog mjeseca na nasem boardu je napisano 272 postova sto je dosta veliko povecanje u odnosu na mjesec ranije tijekom kojem smo napoisali 213 postova. S obzirom da ljeto polako dolazi kraju, nadam se da ce broj postova nastaviti rasti prema granici od 300. Doduse nece biti lako sad kad je nazalost i Daniel91 uzeo stanku, koja nadam se nije zbog nekih ozbiljnih problema.
Dolje je chart sa prikazom aktivnosti od kraja 2017 pa do danas, na kojem se vidi generlalni trend smanjenja broja postova, ali ono sto ohrabruje je da smo nakon par losijih mjeseci ipak bili bolji te smo makar privremeno zaustavili taj pad te se malo oporavili.
Ovako izgleda situacija na ostalim lokalnim boardovima, na kojima je takdojer primjetno povecanje broja postova u odnosu na mjesec ranije. Dok smo nekad bili u gornjoj polovici (top 6-7), danas smo trenutno dosta nize. S obzirom da su boardovi ispod nas dosta manje aktivniji, mislim da se ne bi trebali micati ulijevo na ovom chartu u blizoj buducnosti.
Analiza merita za Kolovoz 2023Tijekom Kolovoza 2023 na nasem boardu je podijeljeno 144 merita sto je malo povecanje u odnosu na Srpanj tijekom kojeg smo podijelili samo 127 merita. Ova zadnja 3 mjeseca imamo dosta veliki pad sto otprilike odgovara i padu broja postova. S obzirom da je vecina clanova ovdje Legendary ranga a nemamo novih clanova, tesko je oeckivati da ce broj drasticno raste ako ne bude veceg rasta broja postova.
Lista svih koji su tijekom proslog mjeseca podijelili i primili merit. Dok smo tijekom Srpnja imali samo 11 onih koji su poslali a 14 koji su primili merit, situacija tijekom Kolovoza je ipak bila bolja, prvenstveno zbog toga sto nas je posjetilo par clanova koji nisu sa naseg boatrda te su podijelili koji merit.
A ovako izgleda situacija na ostalim boardovima. Ono sto je odmah primjetno je da su Nijemci drugi mjesec za redom na vrhu (koje je inace rezervirano za Ruse) zahvaljujuci tome sto im se reaktivirao merit source sa velikom mjesecnom alokacijom, dok su Rusi odmah iza njih te nesto dalje Turci. Mi smo i na ovom chartu nazalost na donjem dijelu, sto je skroz zasluzeno kad se uzme u obzir broj postova.
I za kraj ove serije chartova, merit/post ratio chart. Ocekivana imena su na vrhu, a ono sto je odmah primjetno je da smo prosli mjesec imali primjetan pad te smo dosta slabiji od prosjeka za 12 mjeseci. Iako, mislim da je i tih 0.53 merita po postu i dalje dosta dobar rezultat, pogotovo kad se uzme u obzir manjak novih clanova te kakva je situacija nekad bila, kad smo imali i manje od 0.1 merita po postu.
Lista aktivnih clanova tijekom Kolovoza 2023Na kraju ovomjesecnog pregleda, red je spomenuti i sve one koji su bili aktivni na nasem lokalnom boardu u gore navedenom razdoblju. Na vrhu je naravno i dalje slackovic, moja malnekost je na 2. a cryptofrka na 3. mjestu. Na zalost fali nam Daniel91 koji je inace uvijek pri vrhu (cak je uspio par mjeseci i svrgnuti slackovica sa trona) ali zato je na listi ime koje nismo vidjeli par godina te se nadam da marlboroza nece opet otici afk.
1.
slackovic [47]2.
Rikafip [39]3.
cryptofrka [35]4.
Pmalek [23]5.
BitGoba [22]6.
Trofo [19]7.
dkbit98 [18]8.
casperBGD [14]9.
FatFork [13]10.
SirJohnVonSlotty [12]11.
examplens [12]12.