Pages:
Author

Topic: MTGox'un Piyasalarda Yarattığı Dalgalanmalar - page 4. (Read 701 times)

member
Activity: 490
Merit: 10
SEND AND RECEIVE MONEY INSTANTLY
Tam piyasanın hızlanmaya başladığı dönemde bunların yaptığı çok kötü oldu. Kötü niyetli insanlar her zaman her yerde zarar verebilme yeteneğine sahip maalesef. Ben bu adamları anlamıyorum. Borsayı dolandırmak yerine işletmeye çalışsalar hem sürekli bir gelir kaynakları olacak hem de böyle bir sürü insanın ahını almayacaklar. Kolay para bu kadar mı tatlı geliyor. Binance her gün milyon dolar kazanıyor bu adamlar salak mı isteseler bugün dünya kadar parayı kapatıp giderler. Ama adam zaten bu yolla her gün bu milyonları kazanacak. Ve her gün çalışmaya da devam ediyorlar. Ben böyle bir sorumsuzluk görmedim. Sadece parasını çaldıkları insanları değil, hiç oraya bulaşmamış bizleri de mağdur ettiler. Nasıl hesaplaşıcaz bilmiyorum...
sr. member
Activity: 370
Merit: 250
mtgoxtan baska o zamanlarda dogru durust borsa olmadigi icin o zamanlar buyuk sikintilar olusmus artik eskisi gibi degil piyasalar allah korusun suan binance hacklense bile yine de piyasaya hicbir sey olacagini zannetmiyorum
member
Activity: 137
Bu iş çok can sıktı artık. Tam başımızı kaldırıyoruz kayyum btc satıyor haberi geliyor...
legendary
Activity: 1218
Merit: 1000
Bu mtgox bence 2018 in içine etmeye devam edecek.şubattan beri bi rahat yüzü göstermedi adamlar nerdeyse ve her yükselişte mtgox satıyormuş denmesi bile dump yemesine yetiyor btc ve altcoinlerin.herkes satar alttan alırım kafasıyla veriyor dumpu.bi süre daha böyle devam edecek bi durum bence
newbie
Activity: 126
Merit: 0
Bence MTGox elindeki bitcoinleri hergün ufak ufak piyasaya sürsün. Bunu 1-2 yıla yaysın. Aksi taktirde birden çıkararak bizlere olan olur. Tabi toplu olarak piyasaya çıkaracaksa bunu önceden haber alanlar fırsata dönüştürebilir.
member
Activity: 588
Merit: 18
Kayyum satabileceği en yüksek fiyattan satmaya çalışıyor. Baktı ki BTC 10000 dolar sınırını geçemedi, daha yükselmez diyip verdi elindekileri. Büyük destekler vardı ama hiç biri dayanamadı. Mahkeme hakimi yeterli diyene kadar satmaya devam edecek.

ben kayyumun bu şekilde borsa simsarı gibi sinsi düşüncelerle satış yapmasını doğru bulmuyorum, tarihlere göre ihale usulü satabilirdi,

Bu konuda çok eleştirildi. Niye böyle satıyor bir açıklaması da yok. Yaptığı satışların piyasayı etkilediğini de düşünmüyor. Daha önceden böyle toplu satışlar ihale ile satılırdı ama tercih etmediler.

Açıkçası normalde tabiiki etkilememesi gerekiyor. Ama bu satışın yüksek miktarı dedikoduları ve yatırımcı davranış dinamiğini bayağı bir olumsuz etkiliyor. Ondan sonra sürü psikolojisi kendini devreye sokuyor. Olaya sadece miktar açısından bakmamak gerek. Piyasada halen yeterli donanıma sahip olmayan yatırımcı sayısı çoğunluğu oluşturdukça bu tepkiler kaçınılmaz.
jr. member
Activity: 392
Merit: 4
MTGox ne zaman bir haber yayınlasa piyasa tamamen çöküşe geçiyor.Birkaç ay öncede BTC bozdurduğundan dolayı BTC baya gerilemişti.
legendary
Activity: 1540
Merit: 1016
Kayyum satabileceği en yüksek fiyattan satmaya çalışıyor. Baktı ki BTC 10000 dolar sınırını geçemedi, daha yükselmez diyip verdi elindekileri. Büyük destekler vardı ama hiç biri dayanamadı. Mahkeme hakimi yeterli diyene kadar satmaya devam edecek.

ben kayyumun bu şekilde borsa simsarı gibi sinsi düşüncelerle satış yapmasını doğru bulmuyorum, tarihlere göre ihale usulü satabilirdi,

Bu konuda çok eleştirildi. Niye böyle satıyor bir açıklaması da yok. Yaptığı satışların piyasayı etkilediğini de düşünmüyor. Daha önceden böyle toplu satışlar ihale ile satılırdı ama tercih etmediler.
newbie
Activity: 280

full member
Activity: 367
Merit: 100
Bir kaç gündür olumsuz bir haber arıyorum, piyasa kırmızıya boyandı ama ortada bu yazıdan başka bir tane haber yok. Anlayamadığım şey 5000 civarı bitcoinin piyasayı bu kadar sarması panik satışları için de miktar az gibi geldi bana
legendary
Activity: 1540
Merit: 1016
member
Sürekli bir balyoz gibi sallanıyor MtGox'un kayıp altınları. Piyasada bu tarzda büyük satışlara alışık olmadığı için aşırı tepkiler veriyor benim gördüğüm kadarıyla. Ben uzun zaman piyasa üzerinde kontrolü sağlamak için bunu kullanacaklarını düşünüyorum. Uzun süredir kontrol edemedikleri bir piyasayı ilk kez kıskaçlarına almayı başardılar. Bu gücü kolayca ellerinden bırakmazlar.
jr. member
Activity: 126
Merit: 1
Bir bitmedi şu Gox kabusu. Durup durup yenide hortluyor adeta. Ben çok sıkıldım bu şekilde iş yapmaktan. Bizim zararımız toplamı gerçekten çok fazla. Ben kendi adıma zarar ettim. Bunu açıklamakta sakınca görmüyorum. Piyasaların bu kadar spekülatif olması gerçekten çok üzücü. Ben bu işi yapan insanları anlamakta zorluk çekiyorum. Bitcoin için tam iyi haberler geldiği sırada duyulan bu haber ortalığı dağıttı ve bence kısa sürede toplamayacaktır. Bu kötü ama umarım son olur. Borsaların devlet tarafından denetlenmesi gerekli ve bu sağlanmadıkça tekrarlanması için bir engel yok maalesef. Düşünüldüğü zaman gerçekten büyük paralar yatırılıyor bu işlere.

Bu piyasayı devlet nasıl denetleyebilir normal borsa gibi olsa haklısın belirli kağıtlar var ve tek borsa var crypto borsaları çok farklı birbirinden bağımsız yüzlerce borsa var hadi senin devletin denetledi farklı ülkelerin de aynı denetimi yapması ve bu denetimin ise küresel bir anlaşma ile bütün ülkelerce kabul edilmesi lazım aksi taktirde bir anlam ifade edeceğini düşünmüyorum.
member
Activity: 210
Bunlar bence bitcoini dusurmek icin sadece bir bahane yoksa sunu iyice bolse ve surekli satis yapsa kimse farketmeyebilir. Bir zamanlarda fork olacak diye dusuruyorlardi.
sr. member
Activity: 868
Merit: 265
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Bir bitmedi şu Gox kabusu. Durup durup yenide hortluyor adeta. Ben çok sıkıldım bu şekilde iş yapmaktan. Bizim zararımız toplamı gerçekten çok fazla. Ben kendi adıma zarar ettim. Bunu açıklamakta sakınca görmüyorum. Piyasaların bu kadar spekülatif olması gerçekten çok üzücü. Ben bu işi yapan insanları anlamakta zorluk çekiyorum. Bitcoin için tam iyi haberler geldiği sırada duyulan bu haber ortalığı dağıttı ve bence kısa sürede toplamayacaktır. Bu kötü ama umarım son olur. Borsaların devlet tarafından denetlenmesi gerekli ve bu sağlanmadıkça tekrarlanması için bir engel yok maalesef. Düşünüldüğü zaman gerçekten büyük paralar yatırılıyor bu işlere.
member
Activity: 519
Merit: 16
MTGox'un bu satışlarıyla malesef piyasa kendini toplamaya fırsat bulamıyor. Bitcoinde kalıcı bir yükseliş için 11200 seviyelerini geçmesi lazım. Ama daha bu seviyeleri görmeden, hemen MTGox'un bitcoinleri piyasaya giriyor ve yine 8000 - 8500'li seviyelere geri dönüyoruz. MTGox coinleri biraz da  piyasayı istendiği zaman düşürmek için kasıtlı olarak kullanılıyormuş gibi geliyor bana.
newbie
Activity: 37
ne zaman bitcoin kafasını kaldırsa hemen tepesine mtgox bitcoini ile vuruyorlar. bu cold wallet'taki btc'ler bitmediği sürece piyasalara rahat yok. tabi bitirirler mi? orası da meçhul
member
Activity: 196
Nasıl bir dalgaymış yıllardır bitmiyor sürekli olup olmadık yerden çıkıyor karşımıza durduramıyoruz valla. Tam sıkıntı ya insanı deli ediyor gerçekten
member
Activity: 378
Merit: 11
Yine Bitcoin'in üzerinde kara bulutlar dolaşıyor ve bunun tek nedenin bu gelişme olduğunu düşünmüyorum.
Ben sert bir yükseliş bekliyordum açıkçası ama bu gelişmeler biraz erteleyecek sanırım.
member
Olayın tek sebebi değilde bence baş tetikleyicisi olduğu söylenebilir. Piyasa böyle büyük rakamların ani bozulmasına karşı panik temelli bir tepki veriyor. Yalnız bir önceki yaşanan çöküşe karşın bu daha sakin geçti. Piyasada yapay zeka gibi öğrenerek sanki kendini şekillendiriyor.
Pages:
Jump to: