Pages:
Author

Topic: MTGox'un Piyasalarda Yarattığı Dalgalanmalar - page 5. (Read 709 times)

member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
Dudak uçuklatıcı rakamlardan bahsediliyor. Bu Bitcoin'lerin geleceği belli olsa da piyasalar sürekli tedirginlik altında kalmasa keşke.
Son birkaç gündür meydana gelen düşüşteki en büyük nedenin de bu olay olduğu söyleniyor.
member
Activity: 588
Merit: 18
Aynen katılıyorum. Bu şekilde piyasayı resmen esir almış durumdalar. Piyasanın oturması için gereken süreci her seferinde bu şekilde bloklamaları büyük sıkıntı yaratıyor. Blok halde satışa çıkarsalar zaten satılır bu kadar bitcoin. Ama sanki kayyum olabildiğince kar yapmaya çalışıyor. Bence mezat tarzı bir satışla elden çıkarsalar çok daha mantıklı bir strateji olurdu.
member
Activity: 378
Merit: 14
Şunları toptan bir kerede satsalarda kurtulsak artık şu dalgalanmalardan. Ona göre yolumuza bakalım.
copper member
Activity: 94
Merit: 6
NakitCoins.com ⭐ Instant Exchanger
Bir sonraki satış sanki eylül 18 de planlanıyor diye hatırlıyorum. Konuyu bazı taraflar önemsemese de aslında manipülasyon yapıldığı belli. Aslında OTC dan satışlarını gerçekleştirse bence daha mantıklı olurdu.
member
Activity: 588
Merit: 18
Son zamanlarda sürekli gündemde olan bir olaydan da bahsetmek istiyorum. MTGox borsasından çalınan ve FBI’ın operasyonu sonrasında kendi içindeki çalışanlarına kadar uzanan operasyon ile 200.000 civarı bir Bitcoin ele geçirildi. Ortaya çıkan 200.000 Bitcoin’in ABD tarafından atanan kayyum tarafından yönetildiği ve bu kayyumun belirli aralıklarda ufak veya büyük çaplı borsa piyasalarında işlem yaptığı dedikodularıyla bayağı çalkantılı bir süreç yaşamaktadır. Bugün itibariyle Bitcoin sayısının 137.000 civarına kadar düştüğü gözlemlendi. Ve şu an piyasayı takip edenler tüm kırmızı renklerin grafikleri nasıl kapladığını görmüştür. Bu Bitcoin’lerin satılarak o tarihteki değeri olan 400 USD civarından mağdurlarına dağıtıldığı ve kalanın ABD hükümetince yönetilen kayyumun elindeki fona aktarıldığı dedikoduları kripto piyasaları büyük bir güvensizliğe itmektedir. Bitcoin’leri doğrudan paraları çalınan mağdurlara vermek yerine izledikleri bu alengirli politikayla resmen piyasanın kontrolü ABD’nin eline geçmiş durumda. Bu durum önümüzdeki dönemlerde Bitcoin üzerine borsaların ve yatırımcıların radikal kararlar almasına neden olabilecek süreçleri tetikleyebileceğini düşünüyorum. Ayrıca işin daha sıkıcı bir tarafı da bu Bitcoin sayısı kadar Bitcoin Cash’i de ellerinde bulundurmaları. Yani piyasayı iki kere domine edebiliyorlar. Ben piyasanın yükselişine vurulan sektede ve bir türlü toparlanamamasında en büyük sebebin bu olduğunu düşünüyorum.

10 mayıs günü içinde 142.000 olan rakamın 137000 civarına düşüşü satışı doğrulayan bir detay oldu. Peki, bu aslında çokta büyük olmayan bu rakamlar piyasada neden bu kadar fazla paniğe neden oldu. Benim bu konudaki tahminim bu kadar yüksek satışla karşılaşmayı beklemeyen yatırımcılar yüksek satış girişlerini görünce ellerindeki belirli bir seviyeye ulaşan fon miktarını kaybetmemek için satış kararını acilen almaları ve sonrasında hepimizin bildiği gibi kitlesel satışların birbirini takip etmesi olayının yaşanmasıdır. Şu an takip ettiğimiz ve etmeye devam edeceğimiz olaylar aklımızda bazı soru işaretlerini doğurmuyor da değil. Aslında ellerindeki cold wallet’ta bulunan tüm Bitcoin tutarının hepsini birden satarak tüm piyasayı çökertme güçleri varken piyasanın kendini toparlamasını bekleyerek satışa geçmeleri gelişmekte olan bu piyasayı yıkma isteğinde olmadıklarının bir göstergesi olabilir mi? Ya da bu Bitcoin’leri borsalarda açarak piyasayı bu şekilde kilitlemek yerine gerçekten almak isteyebilecek yatırımcılara satarak piyasanın önünü açmaları daha mantıklı bir strateji olamaz mıydı?

Sanırım bunların hepsini bekleyerek görebileceğiz. Şu an havada olan bir sürü sorudan biri bu süreç ne kadar zamanda bitecek. Umarım cevaplarımızı kısa zamanda alabiliriz.

MTGox Cold Wallet Monitor: https://www.cryptoground.com/mtgox-cold-wallet-monitor/

Yazımın Steemit Linki:

https://steemit.com/blockchain/@carpgoth/mtgox-un-piyasalarda-yarattigi-dalgalanmalar
Pages:
Jump to: