adaylardan önce kendimize baksak daha iyi bir netice alırız. bir kere şu kraldan çok kralcı olma modundan çıkmalıyız. avrupa'ya bakıyorsun seçim kimsenin umurunda değil, başbakan fırına gidip ekmek alıyor kimse pas vermiyor, yüzüne bile bakmıyor
Kanada başbakanı devletin kasasından para çıkar diye kışı battaniye ile geçirmiş evin tavanını yaptırmamak için! biraz egoist olun, bencil olun, önce kendinize sonra memlekete en faydalı gördüğünüze verin oyunuzu, sonra da icraatlarına bakın, beğenmediyseniz de bir dahaki seçimde yallah deyin gitsin. bu ne arkadaş memleket şucu bucu kaynıyor, ben benciyim, bana ne başkasından! takım tutar gibi parti hatta coin tutan var ki takım tutmak da saçma bana kalırsa! biz kendimizi düzeltirsek siyaset de mecburen çeki düzen verir kendisine, herşey yoluna girer yoksa debelen dur! taraf tutmayın, illa tutacaksanız da kendinizi-vatanınınzı tutun. Kendini düşünmeyen adamı elin adamı hiç düşünmez.
kardeşim , kripto konusundaki fikirlerini yazılarını beğeniyorum..ancak bu söylediklerinde bazı eksiklikler var...avrupa'ya bakıyorsun seçim kimsenin umrunda değil falan diyorsun da orada adamlar sistemi oturtmuş...ingilterenin şu an bir yazılı anayasası yok..1200 yılında yazılan insan hakları bildirgesi var sadece..ama ona rağmen takır takır sistemi işliyor...bir de bize bak
amerika'ya bakıyorsun mahkeme trump ın kararını bozabiliyor...en yüksek makam neresi diye sorsan başkan değil yüksek hakim derler...bizde böyle mi ?
egoist bencillik ne alaka ? bugüne kadar zaten milletin başına ne geldiyse bundan gelmedi mi ? bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın denmiyor mu ? #BedelliYoksaOyYok diye twitterda gündem yapanları da görmedik mi ? al sana bencillik.
yallah diyorsun da ...mühürsüz oylar neden geçerli sayıldı o zaman ?
aslında çok basit birşeyden bahsediyorum, insanlar severek evlendiği eşlerinden bile 6 ay içinde boşanıyorken size hizmet etmekle mükellef siyasileri koruma-kollama mantalitesinden sıyrılmak gerek. insanlar yeri geliyor ebeveynlerini bile eleştiriyor ama siyasiler konusunda burnundan kıl aldırtmıyor.
değişim-gelişme "beğenmeme" duygusuyla alakalıdır, örneğin geçen yıl 100 milyar dolar altındaki marketcap şu an 350 milyar dolar seviyelerinde ama kimse beğenmiyor, ilerlemek için öyle de olması gerekiyor. siyasiler icraatlarıyla kendilerini korumaya baksınlar biz de kendi gelişimimize bakalım, bencillikten kastım budur. kimi beğeniyorsanız ona oy verin ama
hiçbirine çok da korumacı olmamalı bundan bahsediyorum. ben de kısmetse gidip oyumu kullanacağım sonra da yaptıklarına bakıp bir dahaki seçimde önüme gelen alternatifler arasından değerlendirme yapıp en fazla kazanç sağlayacağımı düşündüğüm coine pardon adaya yatırım yapacağım. kazandırmıyorsa da her türlü eleştiriyi yapmak benim hakkımdır.
linki de bırakayım belki okuyan olur:
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kanada-basbakani-trudeau-evsiz-kaldi-2315077/