%99 un göremediği çok önemli bir konuyu açıklamışsınız.Sizi tebrik ediyorum.Hala bu forumda böyle konuları açabilen insanların olduğunu bilmek çok güzel.
Borsaların kendi oluşturduğu olmayan sanal bitcoinleri var.Mesela geçen 250 sattan 10 btclik bir arkadaşa tron aldık.1 ay sonra tron 3 kattan fazla yükseldi 840 sattan sattık.10 btc oldu 33.6 btc.Şimdi bu gelen 23.6 btc sizce dolaşımdaki btc sayısına ekleniyor mu? Hayır..Bizim gibi 1000 kişi aynı işlemi yapsa 23 bin btc eder en kötü.Birde diğer coinlerdeki durumu düşünün.Dolaşımdaki 17 milyon btcnin zaten 6-7 milyonu ulaşılamaz durumda.Kimisi zamanında şifresini unutmuş kimisi zamanında 100 bintane almış 1000 dolara,adam ölmüş gitmiş felan filan..Kısacası sadece ekranda gördüğünüz sayıları gerçek para ödeyerek satın alıyorsunuz.Bitcoinin kendisini almıyorsunuz.Arkadaşın dediği gibi herkes kendi cüzdanına coinini çekse borsada birşey kalmasa hiç bir borsa bu şeytanlıkları yapamaz.Bir iki aya kalmaz bir yalan uydurup hacklendik deyip ortadan kaybolurlar.
bu biraz düz mantık olmuyor mu? yukarıdaki çıkarıma göre btc dominance %50 altına asla ve kat'a düşmemeli yoksa fake olaylar var demektir. btc dominance'ın oluşmasında anlık fiyatlar ve o fiyattan btc'ye oranı hesap ediliyor. 40 milyar xrp'yi bir anda getirip satarsanız ne 8k satoshi kalır ne 1k satoshi, fiyat 3-5 satoshiye düşer. fiyatın dengelenmesi ve bir piyasa fiyatı oluşması sonucunda ortaya ürünün değeri çıkar. bildiğim kadarıyla piyasadaki toplam amerikan doları arzı 80-90 trilyon civarında, o halde dünyadaki herşeyi dolara göre belirlersek ve bu fiziki doların üstüne çıkamayacağımızı farzedersek 100k dolarlık evlerin çoğu bin dolardan fazla etmeyecek hale gelir ama işler öyle yürümüyor.
Dominanceye hatta CMC ye zaten güvenilmez,Şimdi ben CMC deki en son sıradaki coini 1000 dolarlık alsam fiyat tüm coinin adeti ile çarpılacağından coin otomatik olarak ilk 30 a girecektir.O coinin değeri gerçekte tabiki o değildir.Doğal olarakta her türlü veri bozulur.Sistem böyle saçma bir şekilde çalışıyor.Hatta geçen mayıs btc 10k olduğu gün vurgun yapılacağı için CMC bitcoinin değerini lamborghini fiyatıyla hesaplıyordu.Bu milletin eline yüksek fiyattan mal vermek için kullanıldı.Ben bu tarz illüzyon olaylarına pek inanmıyorum fikrimde budur.
Anlatmak istediğimiz şey şu dünyada 2013 verilerine göre 80 trilyon $ likit, 830 trilyon $ sanal para var.(Ramazan Kurtoğlu'na göre).
Yani sistem,80 trilyon $ fiziksel para ile 830 trilyon $ sanal para üretmiş. Şimdi biz diyoruz ki,bu sistemi kripto paralarda da yapıyorlar.Sadece ekranda görünen rakamlarla sanal olarak bitcoin oluşturuluyor.Sisteme dahil edilmeden kullanılıyor.İşler sizin düşündüğünüz gibi yürümüyor malesef.Bugün ABD'nin dış borcu 21 trilyon dolar.Şimdi çıksa fed açıklama yapsa ben bu borcu fiziksel dolar ile ödeyecem dese dünya piyasalarının hali ne olur acep.Piyasada dolar kalmaz heralde.