Pages:
Author

Topic: Neden sürekli dump oluyor söyleyeyim. - page 4. (Read 822 times)

member
Activity: 560
Merit: 11
February 26, 2019, 11:47:29 AM
bitcoin balinaların istediği yere ulaşana kadar düşmeye devam edecek.

balinalar da kafalarına göre düşüş yapmıyor.

elliot dalgalarında 5. dalgayı tamamladıkları zaman bitirecekler ve dip olacak.

tradingview de bir sürü böyle analiz görürsün.

genelde tahminler 1200-2500 dolar arasında dip yapacağı şeklinde.

eğer bu doğru ise 3000 dolar ve üzerindeki pumplar sahte ve kandırmaca olabilir.
member
Activity: 350
Merit: 10
CAT.EX Exchange
February 26, 2019, 11:02:20 AM
Hocam söylediklerine aynen katılıyorum çok mantıklı bence normal borsadaki alım satımlarda da birçok sahte işlem olduğunu biliyoruz zaten
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
February 26, 2019, 10:34:21 AM
Aslında yıllardır bu durum böyle merkezsiz borsalar daha fazla olmadıkça bu her zaman olacak diyebiliriz. O yüzden diyebiliriz ki binance veya türevlerinde btc ve altcoinlerin bırakılmaması lazım başlarda bu durumu ben çok yapıyordum 3-4 yıl önce falan ama daha sonrasında bu inişli çıkışların aslında bu borsalarda olduğunu anladım. Tabi ben büyük meblalar zaten bırakmıyordum.

Aslında sırf ondanda değil normal olarak borsa da para bırakılmaması lazım.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
February 26, 2019, 09:59:35 AM
Kısmen katılıyorum aslında başlıktaki bilgilendirmeye. Merkezi borsalar (özellikle de büyük hacimleri ellerinde tutanlar) kullanıcıları istedikleri gibi yönlendirebiliyorlar. Bunun yasal bir takibi yapılıyor mu bilemiyorum. Mesela Binance bağımsız denetleme raporları için bir şirketle anlaşmışmıydı emin değilim. Merkezsiz borsalar büyük bir ihtiyaç. Mesela Binance'nin merkezsiz borsası ne kadar merkezsiz olabilecek onu da yakında göreceğiz bakalım!
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
February 25, 2019, 03:32:00 PM
yaklaşım doğru tamam da peki öneriniz nedir bu konuyla ilgili diye de sormak istiyorum. mesela bırakmalı mı, protesto mu etmeli?
sr. member
Activity: 826
Merit: 296
February 25, 2019, 02:11:27 PM
Binance de bakıyosun coinler bir anda satışta düşmez en sağlam denilen coinler bile satış yiyor.Diyorsun kim satıyor acaba bunları.Aynen yukarı da arkadaşların dediği gibi ne yaptıkları beli değil coinleri kullanılıp istedikleri gibi piyasaya yön veriliyorlar.
member
Activity: 588
Merit: 22
February 25, 2019, 01:59:46 PM
Haklı olabilirsin.Binancenin zaten bi tarafı kalkmış. Ben zaten bu borsada payımı %25 tutuyorum.Nefret ettiğim bir borsa aslında ama hacim de burada çok iyi malesef.. Bilinçli dump yapıldığı kesin ancak çare ne o zaman?
member
Activity: 448
Merit: 15
February 25, 2019, 01:33:01 PM
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum.

Forex'de de her kullanıcının yaptığı işlemlere göre zamanla duygusal tepkimelerini çözdüğünü ve buna karşılık gelen fiyatların altında bekletme gibi örnekler duymuştum.

Borsalar da kripto paralar üzerine, verdiğiniz örnekteki gibi şişirme değerleri rahatlıkla yapabilir. Kaldı ki kaldıraç muhabbeti bu katakulliye zemin hazırlıyor.
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
February 25, 2019, 01:04:58 PM
Aynen dediğiniz gibi oluyor. İmza. Bu sistem borsalarda, forex piyasalarında denendi, test edildi ve onaylandı.şimdi ise kripto para dünyasına uyarlanıyor. Mesele şu ki merkezi olmayan borsalarda bile sağlıklı bir piyasa oluşturmak için merkezi gibi davranan yapılara ihtiyaç vardır.Sonuçta düzen değişmiyor.
member
Activity: 1106
Merit: 25
February 25, 2019, 12:44:51 PM
Çok doğru demişsin hocam. Bizim gibi küçük yatırımcı merkeziyetsiz borsalara kaysa iyi olacak ama maalesef hepimizde binance takıntısı var. Artık borsa deyince akla gelen tek borsa binance. Polo ve bitrex çok geride kaldı.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
February 25, 2019, 12:26:34 PM
zaten birçok insan bunun bilincinde. daha doğrusu buraya gelip okuyan kesim farkında. okumadan araştırmadan atılanların parasına çökmek oluyor bu iş temelde. etik değeri tartışılır o ayrı.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
February 25, 2019, 11:17:35 AM
Merkezsiz borsalara evet ihtiyaç var ama var olan merkezsiz borsaları görüyoruz işlevsellikten uzak insanın giresi gelmiyor. Tabi bunun için geç bile kaldık aslında şu an mükemmel bir merkezsiz borsa oluşturulsa bile büyük başlar büyükbaş olmaya devam edecek.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
February 25, 2019, 11:05:33 AM
https://bitcointalksearch.org/topic/bitcoin-says-21-milyondan-fazla-olabilir-5036287
"Bitcoin sayısı 21 milyondan fazla olabilir"

Bu benim aylar önce açtığım başlık hocam altına bir bakın çoğu okunmadan yazılmış yorum. Forum bu anlamda maalesef çöp. Borsaları strese sokmak için ara sıra eylem yapıyorlar çürük elmalar dökülsün diye toplu withdraw işlemleri yapılıyor ama çoğu kullanıcı bilinçsiz olduğu için beklenen etki görülmüyor.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
February 25, 2019, 10:49:25 AM
Bu piyasaya nakit paranın neredeyse tamamı Kraken ve Bitstamp gibi borsalardan giriyorken, nakit para girişi bile yapılamayan onlarca borsanın hacminin bu denli yüksek olması bana garip geliyor. Bunun dışında herkes Tether hakkında konuşurken aslında daha büyük tehlike olan bu konuyu aylarca anlattım ama insanlar medya destekli Tether spekülasyonunu daha ilgi çekici buldu. Şu an borsaların denetlenememesi ve borsalardaki kripto paralarınızın aslında sadece sanal paralardan ibaret oluşu çok daha büyük bir problem. Blockchain şöyle güvenli, böyle güvenli. Bitcoin kopyalanamaz derken elimize binlerce sanal Bitcoin’i merkezi borsalar üzerinden vermiş olabilirler.
member
Activity: 308
Merit: 10
February 25, 2019, 10:31:35 AM
Çok mantıklı bu dediğiniz.Adamlar zaten yapay zeka kullanıyorlar.herşeye vakıflar.ellerinde sıfırdan değer üretebilecek makineleri ve yapay zekaları vardır.
insanlardan tırtıklasalar yeter zaten
copper member
Activity: 191
Merit: 0
February 25, 2019, 05:14:37 AM
Borsalar konusunda sonuna kadar haklısınız. Bitmex ve binance piyasayı istediği gibi yönlendiriyor. Şu an bu iki borsanın istedikleri gerçekleşiyor. İstedikleri an BTC değerleniyor, istedikleri an düşürüyorlar. Olanda küçük yatırımcıya oluyor. Ayı sezonunu bilerek uzatıyorlar. Kazançlarına kazanç katıyorlar
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
February 25, 2019, 04:26:47 AM
Konu sahibinin söylemine katılmamak elde değil. Kripto para uzayının güvenilir hale gelmesi için merkezisiz borsalara şiddetle ihtiyaç var.
Bu borsalar ilk postta anlatıldığı şekilde bizim hesabımızda gördüğümüz değerleri aslında text veri olarak tutuyorlar.
İddiaları da burda tutulan değerlere karşılık ben soğuk cüzdan da saklama yapıyorum.
Aslında borsaların soğuk cüzdanlarına ait adresler public olarak yayınlanmalı ve blok explorer lar aracılığı ile izlenebilmeli.
Bazı borsalarda bu var (bitfinex mesela) ama her borsada yok
member
Activity: 532
Merit: 12
February 25, 2019, 04:19:42 AM
Çok doğru tespit hocam. Merkezsiz bir iki borsa var. Belki BTC işi güvenilir merkezsiz deniliyor ama elinde yüklü miktar tutan yine fiyatı belirliyor. Tıpkı borsalarda ki spekülatörler gibi.
full member
Activity: 672
Merit: 100
February 25, 2019, 03:48:23 AM
Aynen söylediğin gibi oluyor. Şuanda herkes borsalardaki sadece btcleri çekecek olsa onu karşılayacak btc yok orada. Buna binancede dahil. Ne kadar sahte işlem yapılıyor bilen yok
member
Activity: 560
Merit: 12
February 25, 2019, 03:34:13 AM
Ayda bir böyle sahte pumplar yaparak güzel karlar ediyorlar. Bazıları da boğa geldi sanıp saldırıyor. On dakikada ani düşüş veya yükseliş mantıklı değil.
Pages:
Jump to: