Pages:
Author

Topic: Neden sürekli dump oluyor söyleyeyim. - page 3. (Read 828 times)

jr. member
Activity: 364
Merit: 1
February 28, 2019, 05:18:09 AM
Maalesef durum böyle ,binancenin bu kadar büyük hacimlere sahip olmasının sebebini en güzel şekilde açıklamışsınız ,bankacılık kredi sisteminden bir farkı kalmıyor .
jr. member
Activity: 420
February 28, 2019, 04:21:38 AM
Sürekli olarak girdiğimiz kripto paraların aşırı düşmesini yani dump olayını çok güzel açıklamışsınız. Borsalarda Bitcoin tutmak akıl kârı değilmiş gerçekten.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
February 28, 2019, 04:14:14 AM
%99 un göremediği çok önemli bir konuyu açıklamışsınız.Sizi tebrik ediyorum.Hala bu forumda böyle konuları açabilen insanların olduğunu bilmek çok güzel.

Borsaların kendi oluşturduğu olmayan sanal bitcoinleri var.Mesela geçen 250 sattan 10 btclik bir arkadaşa tron aldık.1 ay sonra tron 3 kattan fazla yükseldi 840 sattan sattık.10 btc oldu 33.6 btc.Şimdi bu gelen 23.6 btc sizce dolaşımdaki btc sayısına ekleniyor mu? Hayır..Bizim gibi 1000 kişi aynı işlemi yapsa 23 bin btc eder en kötü.Birde diğer coinlerdeki durumu düşünün.Dolaşımdaki 17 milyon btcnin zaten 6-7 milyonu ulaşılamaz durumda.Kimisi zamanında şifresini unutmuş kimisi zamanında 100 bintane almış 1000 dolara,adam ölmüş gitmiş felan filan..Kısacası sadece ekranda gördüğünüz sayıları gerçek para ödeyerek satın alıyorsunuz.Bitcoinin kendisini almıyorsunuz.Arkadaşın dediği gibi herkes kendi cüzdanına coinini çekse borsada birşey kalmasa hiç bir borsa bu şeytanlıkları yapamaz.Bir iki aya kalmaz bir yalan uydurup hacklendik deyip ortadan kaybolurlar.

bu biraz düz mantık olmuyor mu? yukarıdaki çıkarıma göre btc dominance %50 altına asla ve kat'a düşmemeli yoksa fake olaylar var demektir. btc dominance'ın oluşmasında anlık fiyatlar ve o fiyattan btc'ye oranı hesap ediliyor. 40 milyar xrp'yi bir anda getirip satarsanız ne 8k satoshi kalır ne 1k satoshi, fiyat 3-5 satoshiye düşer. fiyatın dengelenmesi ve bir piyasa fiyatı oluşması sonucunda ortaya ürünün değeri çıkar. bildiğim kadarıyla piyasadaki toplam amerikan doları arzı 80-90 trilyon civarında, o halde dünyadaki herşeyi dolara göre belirlersek ve bu fiziki doların üstüne çıkamayacağımızı farzedersek 100k dolarlık evlerin çoğu bin dolardan fazla etmeyecek hale gelir ama işler öyle yürümüyor.
full member
Activity: 424
Merit: 103
February 27, 2019, 08:32:27 PM
%99 un göremediği çok önemli bir konuyu açıklamışsınız.Sizi tebrik ediyorum.Hala bu forumda böyle konuları açabilen insanların olduğunu bilmek çok güzel.

Borsaların kendi oluşturduğu olmayan sanal bitcoinleri var.Mesela geçen 250 sattan 10 btclik bir arkadaşa tron aldık.1 ay sonra tron 3 kattan fazla yükseldi 840 sattan sattık.10 btc oldu 33.6 btc.Şimdi bu gelen 23.6 btc sizce dolaşımdaki btc sayısına ekleniyor mu? Hayır..Bizim gibi 1000 kişi aynı işlemi yapsa 23 bin btc eder en kötü.Birde diğer coinlerdeki durumu düşünün.Dolaşımdaki 17 milyon btcnin zaten 6-7 milyonu ulaşılamaz durumda.Kimisi zamanında şifresini unutmuş kimisi zamanında 100 bintane almış 1000 dolara,adam ölmüş gitmiş felan filan..Kısacası sadece ekranda gördüğünüz sayıları gerçek para ödeyerek satın alıyorsunuz.Bitcoinin kendisini almıyorsunuz.Arkadaşın dediği gibi herkes kendi cüzdanına coinini çekse borsada birşey kalmasa hiç bir borsa bu şeytanlıkları yapamaz.Bir iki aya kalmaz bir yalan uydurup hacklendik deyip ortadan kaybolurlar.

Olayın boyutları nerelere gelmiş.Borsada milletin parasıyla trade yapmak için adam ico yapıp coin yapmış.Geçen bir tanesi 100 milyon kilitli coinin kilidini açıp borsada satmış.Daha bilmediğimiz neler var kimbilir.Borsaların sahipleri bu durumların hepsini biliyor.Çoğu dandik coininin de şu an battığını biliyorlar.Ancak borsada kendilerine komisyon getirsin diye durumu gizliyorlar. 500 milyon dolardan 5 milyon dolara %99 düşmüş bir coin batmıştır.Bile bile hala sessiz kalıp bu coinlerden günlük komisyonlarını alıyorlar.Birde üstüne her ay pump çekip coini canlı tutup kazançlarına kazanç katıyorlar.Bu işi bu hale getiren binance borsası oldu.Binance bu piyasanın kanseri oldu malesef.

member
Activity: 328
Merit: 11
February 27, 2019, 06:46:46 PM
gerçekten güzel bir konu olmuş. Anlattıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. dediğiniz gibi ortada hayali bir şekilde dolan btcler var ve bunlardan kazanan her zaman borsalar oluyor. bizim gibi kerizleride rahatlıkla silkeleyerek kendilerini zengin ediyorlar.
member
Activity: 504
Merit: 11
February 27, 2019, 06:21:13 PM
Kısmen katılıyorum aslında başlıktaki bilgilendirmeye. Merkezi borsalar (özellikle de büyük hacimleri ellerinde tutanlar) kullanıcıları istedikleri gibi yönlendirebiliyorlar. Bunun yasal bir takibi yapılıyor mu bilemiyorum. Mesela Binance bağımsız denetleme raporları için bir şirketle anlaşmışmıydı emin değilim. Merkezsiz borsalar büyük bir ihtiyaç. Mesela Binance'nin merkezsiz borsası ne kadar merkezsiz olabilecek onu da yakında göreceğiz bakalım!

Hocam, tam da bu noktada ben de görüşlerinize katılıyorum. Binance hakkında bu kadar olumsuz görüş var iken, merkeziyetsiz borsası ne kadar güvenilir olacak ki? Daha doğrusu, Binance bu kadar zaman sonra bunu da yapmaya karar verdi ise mutlaka bir kazancı vardır.  Demekki göreceğimiz daha çok şey var  Smiley
member
Activity: 630
Merit: 37
February 27, 2019, 05:15:39 PM
çok güzel bir noktaya değinmişsiniz hocam binance kesinlikle piyasaya kambur oluyor bazı günler belirli coinlerde dönen hacimler dudak uçuklatır seviyelerde oluyor sadece fee ücretinden bile milyon dolarlar kaldırıyorlar
member
Activity: 518
Merit: 10
February 27, 2019, 02:46:06 PM
ben hiç bu açıdan bakmamıştım. Dedikleriniz çok doğru borsaya işleme koyuyoruz ama bazen neyi nereye koyduğumuzu bile unutuyoruz.
member
Activity: 630
Merit: 12
Stock
February 27, 2019, 01:56:14 PM
Borsalar  her türlü manipülasyonu yapıyor ve parayıda götürüyor.
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
February 27, 2019, 01:41:40 PM
Ben bunu 2 yildir diyorum ama tabi kimse elinden birsey gelmedigi ve tamamen dex gecilmedigi sürece birsey yapilamaz.
Isin sonunda, birdahaki Mt.Gox yaratiliyor.
Sonunda hack oldup sizin btc ler gitti diyip üstüne yatacaklar, baska birsey degil.
bunun kaniti en kolay ocak 2018 x4-20 yapan coinlerde belli oluyor.
kücük fake btc ler ile artan fiyatlari, gercek btc deposit edene yüksekden verip ellerine gecirdiler..
suan o kadar cok btc varki borsa ve bazi kuruluslarin elinde, mining isi zaten bu yüzden kurtarmiyor Cheesy
alan aldi zaten..btc ise ne halving nede baski birsey tekrar 20k üstü gecirir. kapandi o defter bence
jr. member
Activity: 280
February 27, 2019, 01:03:23 PM
Ne Btc ne altcoinler suyunu sıktıkça sıkıyorlar.Artık sıkacak birşey de kalmadı.Daha ne kadar sürer bu belirsizlik insanın canını sıkıyor.2018 kötü geçti ve hala 2017 deki aşırı yükselişin ceremesini çekiyoruz.
member
Activity: 365
Merit: 40
February 27, 2019, 01:00:36 PM
yazdiklariniza tamamiyle katiliyorum. artik kucuk yatirimci pek para kazanamaz bu islerden buyuk bi tekellesme var. Anca sans olursa bi balinanin aldigi coine denk gelipte pumplanirsa para kazanabiliriz gbi duruyor
jr. member
Activity: 392
Merit: 4
February 27, 2019, 05:23:04 AM
Bencede konudaki bilgiler çok doğru.Bir anda nasıl oluyorda çok hızlı Dump oluyor banada pek mantıklı gelmiyor.Belliki Yapay Zeka ile istatistik çıkarıp ona göre hareket ediyorlar.
full member
Activity: 350
Merit: 110
February 27, 2019, 05:01:51 AM
Borsalar kullanıcı verilerini toplayıp işliyor olabilir, mümkün. Yapmaları da saçma değil, ki yapmasalar tuhaf kaçardı. En nihayetinde şirketlerin nihai amacı kâr maksimizasyonudur. Ve 21. yy'da, bilgi, en büyük güçtür. Ama onun dışında havadan coin yarattıklarını ve bununla canlarının istediği gibi piyasada at koşturdukları iddiaası nerden baksanız tuhaf kalıyor. Bu tarz komplo teorilerini ben ciddiye almıyorum. Merkezsiz borsalar kağıt üzerinde harika görünmekle birlikte henüz ortada elle tutulur bir şey yok. Ne zaman ki merkezsiz borsalar yaygınlaşır, rüştünü ispatlar, biz de kripto camiası olarak derin bir nefes alır ve piyasanın günden güne hak ettiği ve olması gerektiği şekle girdiğini görür ve seviniriz. Kaldıraçlı işlemlerin ve vadelilerin de piyasayı bitirdiğine katılmıyor, aksine getirdiği devasa likidite ve hacimle piyasayı olgunlaştırdığını ve volatiliteyi (boğada lehimize olacak şekilde) muazzam bir şekilde arttırdığına ve belki de önümüzdeki "devasa boğa koşusunu" tarihteki en büyüklerinden biri yapacağına gönülden inanıyorum.
member
Activity: 228
Merit: 10
February 27, 2019, 04:01:07 AM
Amerikanın karşılıksız dolar basması gibi bir durum. Hepimiz binance yi övüyoruz ama tekel olması pek te hoşuma gitmiyor açıkçası. Umarım binance gibi hacmi yüksek bir kaç market daha açılır, rekabet daima iyidir. Ayrıca arkadaşın tespitleri çok doğru, hacmi yüksek merkezsiz marketlere kesinlikle ihtiyaç var.
newbie
Activity: 13
Merit: 0
February 27, 2019, 02:23:41 AM
Aynen yapay zeka elinizdekini almak için programlış herşey Panik yaparsanız zarar edersiniz.En güzeli duygusallığı öldürüp dipten girip %10 kar gördümmü satıp çıkmak.

katılıyorum azı bulamayan çoğu hiç göremez Smiley
jr. member
Activity: 308
Merit: 2
February 27, 2019, 02:07:04 AM
Aynen yapay zeka elinizdekini almak için programlış herşey Panik yaparsanız zarar edersiniz.En güzeli duygusallığı öldürüp dipten girip %10 kar gördümmü satıp çıkmak.
newbie
Activity: 13
Merit: 0
February 27, 2019, 01:53:10 AM
bir çok arkadaşımızın yazdıklarını katılıyorum. Bu iş yapay zeka işi zaten. Programlama buna göre her şey kayıtlanıyor ve bu yapay zeka için denekten başka bir şey olmuyoruz. En basiti Captcha'lar bile yapay zekanın gelişimi için bedava denek. yapay zekaya hepimiz arabın köprünün ne olduğunu öğrettik. Milyonlarca veri üzerinden oda öğreniyor. Sonuç daha sonra bu yapay zeka ile bizi nasıl sevecekleri diye düşünüyorum ben Smiley

hero member
Activity: 2170
Merit: 640
Undeads.com - P2E Runner Game
February 27, 2019, 01:35:55 AM
Sonuna kadar katıldığım bir tespit yapmışsınız, piyasanın bu duruma gelmesinin en büyük nedeni bu tür merkezli borsaların tekelleşmesi ve kesinlikle kaldıraçlı işlemler. Sizinde söylediğiniz gibi en güzeli merkezsiz borsalar, umarım kısa zamanda sayıları artarda piyasa bu akbabalardan biraz temizlenir.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
February 27, 2019, 12:01:07 AM
"Vadeli işlemlerin ortak özelliği, ilerideki bir tarihte teslimatı yapılmak üzere herhangi bir malın veya finansal aracın bugünden alım satımının yapılmasıdır. Vadeli işlem sözleşmelerinin en temel özelliği, kredili alış ve açığa satış işlemlerinde olduğu gibi düşük miktarda para veya teminatla büyük pozisyonlar alınabilmesine imkân vermesidir."

BTC 2017 sonlarında vadeli işlemlere açıldığında türev piyasalara dahil oldu, btc de türev araçlardan biri oldu. O zaman bunu kullanarak yüksek kazançlar elde edildi, şimdiyse hemen hemen vadeli işlemlerden önceki değerine geldi. Aynı yöntem para da kazandırabilir, batıra da bilir. Mesele tercihlerin ne yönde olduğuna bağlı!

Borsalar bazı bankalarda olduğu gibi çift defter tutuyorsa çok büyük sıkıntı olur, hele ortaya çıkarsa piyasa çalkalanır-batar. Ama bunun böyle olduğuna dair elimizde kanıt olmalı aksi taktirde spekülasyondan ibaret kalır. Manipülasyonu vadeli işlemlerle yapıyor agalar, spekülasyonlar da ortalıkta dolaşıyor. Özellikle btc'nin ve piyasanın yıllarca belini doğrultamayacağı açıklamaları bu spekülasyonların neticesi! ben hala ümitliyim ya da ümitli olmak istiyorum.
Pages:
Jump to: