Pages:
Author

Topic: Neden Türkiye'nin %100 Yerli Coini Yok? - page 13. (Read 3396 times)

newbie
Activity: 20
Merit: 0
O işler o kadar kolay değil maalesef. Yazılım konusunda dünyada sayılı adamlar var Tr de. Fakat bu işler güvenilir insanlarla sistemli şekilde çalışmalarla yürütülür. Her yazılımcı Hadi bir kripto para yapalım para kazanalım diyemez. Güven meselesi çok önemlidir. Güvendiğin kişi yarı yolda bırakırsa projenin çöp olma ihtimali ve o kadar uğraş boşa gider. Bu iş için C, C#, C++, Java, NodeJS, android ve ios app developerlar çok sağlam olması lazım. Altyapısı sağlam olan kripto para zamanla kaliteli olduğunu belli eder ve yatırımcıları kendine çeker.
İşin özü bilgi+sistemli çalışma+sabır(en önemlisi bence bu).
Kısacası biz türkler sabırsız ve hazıra konmayı seven bir milletiz maalesef.
member
Activity: 252
Merit: 10
Çünkü Türk malına güven yok. Bir işi Türk yapıyorsa ondan uzak duracaksın diye on yargimiz var. Kendi halkımıza guvenmiyoruz ki. Bundan dolayı yapılsa bile destek bulamayacak.
jr. member
Merit: 1
Yerli ve milli bir coine ihtiyacımız yok. Global olarak iş yapabilecek projeler varsa, Türk, Hint, Çinli,Koreli bir araya gelip yapabilir. İlla yerli olması gerekmez.
newbie
Activity: 168
Nitelikli yetişmiş insanımız olsa bile arkadaşların da dediği gibi dünyaya yayılmış küresel bir teknolojiyi ülkemizle sınırlandırmak sığ ve yalın bir düşünce. Daha inovatif ve vizyon sahibi fikirlerle insanların karşısına çıkılmalı.
member
Activity: 140
büyük bir proje ortaya koyacak yazılımcı ve yatırımcı olmaması.
Bence yalnış düşünüyorsun hocam. Türkiyede çok iyi yazılımcılar var. Ama yatırımcı olarak sıkıntı çekiyoruz bana göre. Yatırımcıda bir şekilde çözülür yapmak istedikten sonra ama asıl sorun şu ki Türk milleti kolay para kazanma derdine düşmüştür ve vurgun olacaktır çıkacak olan token. Burada asıl gerekli olan şey ne yazılımcı ne de yatırımcı. Burda önemli olan proje sahiplerinin tam anlamıyla güven verecek şekilde çıkartması olacaktır.
member
Activity: 336
Merit: 11
Bizim milletimiz biraz parayı bulunca arsaya eve yatırıyor. Markalaşma veya büyüme diye bir olay yok. Vizyonsuz bi milletiz ne yazık ki.
member
Activity: 207
Benim aklımda fikir var mesela şimdi gerçekleştirmeye çalışsam forumun %80'i Matthias Bounty kovaladı da bilmem ne. İnsanlar sanıyorki Türkiye'de Bitcointalk'ta olanlardan daha bilgili kişiler var halbuki bu piyasayı en iyi biz biliyoruz mesela bounty ekibimiz var mı? var (Tokensuite), reklam ekibimiz var mı? Evet var, yakında oluşturduğum viral reklam sitesi açılıyor. Para var mı? Evet bir projeyi gerçekleştirecek kadar var. 2013'den beri toplulukta hiçbir zaman adam kayırmamış moderatorumuz var mı? Var ama adam danışmanlık yapmıyor çünkü sorumluluk almak istemiyor. Türkiye'de güven sıkıntısı var, herkes üçkağıtçı olduğu için herkesi kendi gibi üçkağıtçı sanıyor. Bundan dolayı bizden proje çıkmaz ayrıca yüzde yüz yerli coin mi olur kardeşim kriptoparanın milliyeti olmaz.

arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Güven probleminin olmasının bana göre en büyük nedeni de çoğumuzun kısa yoldan zengin olma çabaları. Ama diğer projelere baktığımız zaman adamların paraya değil üne tanınmaya ihtiyacı var. Baktığınız zaman projeler bin ve milyon dolarlık hacimler yapıyor. Fikir olarak yok mu ? Dibine kadar var ama işte güven problemini aşmamız lazım.

Bu konudaki yorumuma tercüman olmuş arkadaşlar sağolsun.Kısa yoldan zengin olma çabalarına girmeyip projenin insanlarada daha farklı nasıl yararlı olacagını dusunsek bu kafada gitsek zaten herşey farklı olacak.Bizim ülkemizde yasal hale gelse devlet direk kendi payını nasıl alacagını dusunur.Hep aynı zihniyetteyiz daha fazlası neden olmasın mantıgı.
full member
Activity: 686
Merit: 111
Benim aklımda fikir var mesela şimdi gerçekleştirmeye çalışsam forumun %80'i Matthias Bounty kovaladı da bilmem ne. İnsanlar sanıyorki Türkiye'de Bitcointalk'ta olanlardan daha bilgili kişiler var halbuki bu piyasayı en iyi biz biliyoruz mesela bounty ekibimiz var mı? var (Tokensuite), reklam ekibimiz var mı? Evet var, yakında oluşturduğum viral reklam sitesi açılıyor. Para var mı? Evet bir projeyi gerçekleştirecek kadar var. 2013'den beri toplulukta hiçbir zaman adam kayırmamış moderatorumuz var mı? Var ama adam danışmanlık yapmıyor çünkü sorumluluk almak istemiyor. Türkiye'de güven sıkıntısı var, herkes üçkağıtçı olduğu için herkesi kendi gibi üçkağıtçı sanıyor. Bundan dolayı bizden proje çıkmaz ayrıca yüzde yüz yerli coin mi olur kardeşim kriptoparanın milliyeti olmaz.

arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Güven probleminin olmasının bana göre en büyük nedeni de çoğumuzun kısa yoldan zengin olma çabaları. Ama diğer projelere baktığımız zaman adamların paraya değil üne tanınmaya ihtiyacı var. Baktığınız zaman projeler bin ve milyon dolarlık hacimler yapıyor. Fikir olarak yok mu ? Dibine kadar var ama işte güven problemini aşmamız lazım.
full member
Activity: 602
Merit: 118
Nedeni basit, bundan önce akche sikke digilira gibi bir sürü denemeler oldu hepsi fiş çıktı. Akche yaptığı yarışma ile kendini resetledi. Hatta ondan önce benim gözümde resetledi sebebi. Yanılmıyorsam Twitter da cryptopara ile ilgilenen  meşhur birisi yola ciktılar kısa süre sonra O  ayrıldı. Ayrılınca aklıma hiç iyi şeyler gelmedi akche için. Eskisi gibi de bı yenilik vesaire gelmiyor. Elin gavuru projede 1 yıllık yol haritası belirleyip ona göre iş yapıyor. Bizim insanımız hemen kısa yoldan köşeyi donme derdinde. Bu yüzden kaliteli işe yarar bir proje yok. Aslında ülkemizde üretilecek proje çok. Hepsini geçtik. Daha ülkemiz e devlete tam manasıyla geçmedi. Cryptopara ya geçmesi herhalde bir 10 yıl surer
sr. member
Activity: 630
Merit: 267
Arkadasında bilinen birileri durusa sıkıntı olmaz ama onun haricinde hep 3-5 zibidi bir araya geliyor milleti çarpmaya çalışıyorlar. buranın Türkiye olduğunu unutuyorlar adamı dağa kaldırırlar haberleri yok
member
Activity: 194
Çıkıyor arada ama güvenip kimse almaz. Keşke düzgün proje olsa da uluslararası iş yapsa bizde alıp tutsak destek versek ama Türkiye lafını duyan iki metre öteye kaçıyor
sr. member
Activity: 504
Merit: 256
Biz de hazır yemek adettendir... Şimdi kim uğraşacak o işlerle... Dünya ihtiyaçlarını tahlil etme ve bu doğrultuda yapılan ne varsa veya herhangi bir yenilik getirme bizde tarihe gömülmüş... Malesef... Zaten yapan olduğunda da dolandırıcı mı acaba deyip çok da kâle almayız...
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
member
Activity: 224
Merit: 12
sabancıyla koçların ortak çıkaracağı bir coin var diye biliyorum ama nekadar iş yapar bilemem global bir soruna çözüm bulması gerekiyor öyle lokal çözümlerle o coin ançak çöp olur
newbie
sevgili canım kardeşim daha bizim devlet bitconin ne olduğunu anlamadılar nasıl kendi yerli bitcoini olacak o yüzden bizim yerli coinin çıkmasına daha 10 sene sonra ıkar diye düşünüyorum
full member
Activity: 413
Merit: 100
Zekasını, emeğini canı gönülden ortaya koyacak beyinlere ihtiyacımız var. Misal ruslar neler neler yapıyor nerdeyse çocuk yaşta. Tamamen yerli olması zaten imkansız ama en azından herkese hitap edecek güzel çalışmalar ortaya koyabilmek önemli ve gerekli.
member
Activity: 322
Merit: 16
Nasıl olsun? Başta kendi insanımızı kendimiz baltalıyoruz. Acayip bir önyargı var ve bizdeki bu “bizden bir şey olmaz” mantığı devam ettikçe adam akıllı işler yapılması zor. Ha öte yandan işi gücü sırf pisliğe çalışan bir kesim gerçekten var, yok değil. Ama kurunun yanında yaş da yanıyor nedense.

Aynen oyle. Gerçekten kaliteli işini bilen birşeyler üreten zeki kesim var. Bunların yaptıkları işler de kaliteli Türkiye şartlarında ( organik hosaftan bahsetmiyorum ). Lakin asıl mesela şu Türk insanının büyük çoğunluğu kolay para kazanmak istiyor. Bu durumda sahtekarlik ile olur. O yüzden birşey yaparken kazandı mi yarı yolda bırakabilir.

Birisi iyi birşey yaptığı zamanda hemen bunlar ponzi vs havasına giriyorlar ( lakin bu havaya giren insanların %30u durmadan kandirilan kesim ) o yüzden destek vermiyorlar. Tüm bunlar olurken nasıl olsun başarılı bir iş. Destek yok en önemlisi bu.

En basitinden bitcoin ile yakistirdiklari için söylüyorum. Ciftlikbank gerçekten kaliteli bir proje idi ama asıl sorun şu idi adam sana senede %220kar diyor. Bunun yerine senelik %30dese ve işini düzgün yapmış olsa gayet kaliteli bir Türkiye markası ortaya çıkacaktı.
Biz dolandirmayi seviyoruz.
sr. member
Activity: 448
Merit: 250
Nasıl olsun? Başta kendi insanımızı kendimiz baltalıyoruz. Acayip bir önyargı var ve bizdeki bu “bizden bir şey olmaz” mantığı devam ettikçe adam akıllı işler yapılması zor. Ha öte yandan işi gücü sırf pisliğe çalışan bir kesim gerçekten var, yok değil. Ama kurunun yanında yaş da yanıyor nedense.
full member
Activity: 364
Merit: 114
The revolutionary trading ecosystem
Yahu %100 ve yerli kelimeleri yanyana gelince sahtekarlıktan ibaret tamamen kopya işler çıkıyor ortaya da ondan! Komik gibi gelecek ama öyle. Bu şekilde piyasaya çıkan projeler genelde scam ve çöptür kardeşim. Bizim türklerin yaptığı onlarca proje & coin var. Araştırırsan görürsün zaten, ama ülke olarak çıkaralım diyorsun ne gerek var? Ne işimize yarayacak? Halihazırda tübitak blockchain üzerine araştırmalara girişti zaten 4 5 ay önce. Yani diyecek söz bulamıyorum olsa ne olacak olmasa ne olacak? Neden böyle bir ihtiyaç duyuyorsunuz?

Türk yazılımcılara sallayan dangalak newbie kafalılar olmuş. Ulan dingil hayatında kaç tane yazılımcı gördün ki türk yazılımcıdan haberin var senin? Aklı kıt, sadece yorum yazıp merit kazanmayıp düşünen gerikafalı sürüsü. Kendinizi yermeyi bu kadar mı çok seviyorsunuz? Türk yazılımcıların t'sinden haberleri yok 1 tane programlama dili söyle desen ha? diyecek mankafalılar. Forum inşallah üye alımına kapanır da sizin gibi cahiller daha fazla doluşmaz.
member
Activity: 448
Merit: 33
Yakında yerli firmalarında coin çıkaracağını düşünüyorum. Bildiğim bir kaç proje var. Hatta airdoplarından coin bile aldım. Ama devamlılığı ne olur orasını bilemiyorum. Çünkü bu iş sabır işi, istikrar, finans ve ekip işi. Birde zaten bu teknolojiyi öğrenmeye çalıştıklarını düşünürsek en geç bir yıl içerisinde isimlerini duyacağız.
Dolandırıcılık konusunda ise, Her ülkede olduğu gibi bizde de dolandırıcılar mevcut. Diğer ülkelerle bizim aramızdaki fark: Bizim insanımız saftır/temizdir çabuk inanır. Ve o yüzden çabuk kandırılır.
Amerikada gerçek hayattan alınan bir film: The Wizard Of Lies (yalanların büyücüsü). Seyretmenizi tavsiye ederim.
Pages:
Jump to: