Pages:
Author

Topic: Neden Türkiye'nin %100 Yerli Coini Yok? - page 14. (Read 3396 times)

jr. member
Activity: 280
Merit: 1
Win-Won-Betfury
Yerli coinle napıcaksın abi yerli coin iş yapmaz global lazım bu piyasaya kaç yerli çıktı hepsi çöp çıktı scam çıktı dolandırdılar milleti gittiler
member
Activity: 364
Merit: 10
GR
Yazilim konusunda bu kadar uzman ekip yok,  olsa bile hemen paraya dondurme pesinde,  bu is ekip isi ve emek isi.  Ayrica uzun vadeli projeler biz Turklere gore degil.  Tez canli bir milletiz.  Piyasada uzun vadeli yatirim yapmayi bile 2-3 ay sanan bir toplumuz.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Samimiyetle cevap vermek istiyorum; Öncelikle bu yerli ve milli söylemlerinden ve yerel düşünmekten vazgeçmeliyiz. Blockchainin de temelinde olan merkeziyetçiliği bırakıp küresel dağıtık yapının daha güçlü olduğunu ve daha geniş kitleye hitap edeceğini aklımızdan çıkarmayalım. Yaptığımız kripto para bir ihtiyaca yönelik olmalı yani bir yaraya merhem olmalı. Uzun lafın kısası samimiyetle bir iş yapılmalı ve yapılan işten en fazla katma değer nasıl elde edilir bunu yolu araştırılmalı.
member
Activity: 476
Merit: 12
çünkü bizim yerli abilerin kafası yerli dolandırıcılığa çalıştığı için henüz yerli bir coinimiz  yok. sanıyorum scam olmayan şu an sadece akche var ama o da fiyat olarak yerlerde sürünüyor.
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
Kafa dolandırıcılıktan başka bir şeye çalışıyor mu? kaç tane yerli milli coin diye token çıkarttılar sonra ne oldu? scam.

olsun olmasın değil ama yatırım yapmam. ben kendi insanıma güvenip de yatırım yapmıyorsam yabancı yapar mı?
sr. member
Activity: 602
Merit: 255
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
bana göre bu tarz coin projeleri yönetecek güvenilir insanlar yok piyasada ayrıca olsada kimsenin yatırım yapacağını sanmıyorum
full member
Activity: 504
Merit: 120
Çünkü böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Blockchain teknolojisini devlet istediği taktirde kendi isteklerine, ihtiyaçlarına uygun şekilde hazırlayabilir. Bunun için coine de ihtiyacı yok.  Sen,ben veya bir başkasının da sırf Türkiye için özel bir coin üretmesine gerek yok, bunu yaparsa merkez bankası yapar ve tedavüldeki TL'yi blockchain teknolojisine taşır. Al sana yerli ve milli coin. Onun dışında ekstra bir çabaya gerek yok. Ha napılır? Hazırlanır şöyle dünyaya hizmet edecek bir proje, onun kendi coini olur. Geliştiricileri vs. Türk olur. Biz onunla gururlanırız. Proje evrensel bir proje olur ama biz onu yerli ve milli olarak görürüz.
newbie
Activity: 182
Merit: 0
birkaç tane var. akche. jointventures artık yazılımcı türk olduğu için tokene de türk deriz değil mi? ama iş tutan öyle süper bir şey yok. çünkü genelde yapılan parayı kapalım, rahatımıza bakalım anlayışı. avrupada elektrik enerjisi ve tokeni birleştiren projeler, yapay zeka, oyun üzerine, VR yapılırken bizden nedense hiç böyle süpersonik projeler çıkmıyor.
legendary
Activity: 2338
Merit: 2591
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
%100 yerli neyimiz var ki ? Altyapısını bizim oluşturduğumuz dünyada pazarı domine ettiğimiz. Domine etmeyi geçtim pay sahibi olduğumuz patenti bizde olan neyimiz var ki ?
member
Activity: 364
Merit: 10
En büyük sebebinin daha ülkenin internet odaklı alım satım vb. işlere sıcak bakmamasından kaynaklanıyor. Yeni bir coin çıkartmadan önce kamuoyunun bu konuda bilinçlenmesi ve teknolojiyi anlaması gerek.
full member
Activity: 366
Merit: 101
%100 demek için blockchain teknolojisinden, zincirinden tutun. Yazılımsal sistemi, projeyi, destekçileri tamamen yerli sermayeyle ve sıfırdan oluşturmak gerek. Unutma, sıfırdan araba yaparsın kendi ellerinle, fakat motoru gider almanyadan getirirsin. O işte yerli üretim olmaz Smiley Dediğin sistemde bağımsız açık kaynaklı zincirlerle üretebilirsin ama yerli demek ne kadar doğru olur, piyasadaki türk projelerini incele daha detaylı anlarsın demek istediğimi dostum.
full member
Activity: 434
Merit: 100
Malesef gelecekte çok güzel yerlere gelecek bu tarz projelere, teknolojilere her zaman çok geç uyanıyoruz. Benim bildiğim bir sikke vardı ne oldu bilmiyorum fakat Türk yazılımcılardan çok Türk yatırımcılarımıza kızmak lazım.
full member
Activity: 980
Merit: 152
Üstteki arkadaşında dediği gibi şu koşullarda yapılacak proje yalnızca kamu desteğiyle yürütülebilir. Çok iyi bir projeniz olsa da bu kadar dolandırıcının ortalıkta gezdiği bir ülkede insanlara güven veremezsiniz. Mesela adalet ya da vergi sistemiyle ilgili yapılacak bir proje devlet desteği de alacaktır.

Konunun bir diğer yönü de kafası çalışan adamlar çoktan ülkeyi terk etti. Ülkede bilim ve sanayi bakanlığı gibi bir kurum var ama yandaşlar dışında kimseye destek vermiyor. Ülkede üstün zekalılar okulu kapatılıp binası imam hatipe dönüştürüldü. Daha ne örnekler var. Siz olsanız böyle bir ülkede riske girer misiniz? Düşünün ki çok iyi bir blockchain projesi yaptınız, ertesi gün saadet zinciri diyerek tutuklanmayacağınızın ihtimali nedir?
newbie
Activity: 38
Değerli forum üyeleri,

"Neden Türkiye'nin %100 Yerli Coini Yok? " sorusunun cevabı birden çok bileşen içeriyor. Öncelikle " %100 yerli " derken kast ettiğimiz kripto-para platformundaki her şey ise, %100 yerli ancak kamu otoritesi isteği ve desteği sonucunda olabilir.
Kripto- para platformundaki bir çok bileşen yerli olup, geri kalanlar için de çeşitli ortaklıklara gidilir ise böyle bi durum da kamu otoritesinin desteği ile olabilir.

Buradaki karşılaşılan zorluklar; kripto-paranın üzerine inşa edileceği blokzinciri, bu blokzincirinin ne yapıda olacağı, merkeziyetsiz olacak ise nasıl olacağı, takas/aktarım sisteminin ne şekilde işleyeceği ve hangi protokoller ile bu sistemin izleneceği, cüzdanların blokzincirine erişimindeki ve cüzdan yaratma protokolleri vb gibi uzayıp giden bir listedir.
Bizim projemizle de bu soruya cevap bulacağınızı umuyoruz.
brand new
Activity: 0
October 26, 2017, 08:00:08 AM
Türkiye'de devletin kripto para piyasasına hiç desteği yok hatta piyasayı galiba yok farzediyor. Devlet şimdilik olanlara uzaktan bakıyor ama bence olumlu yada olumsuz bir tavır içinde değil. Bunun sonucu coin geliştirip ico yapacak olan oluşumun yaptığı iş devlet tarafından yasa dışı olarak görülebilir o yüzden biraz riskli. Ülkemizde bunun yasal mevzuatı bence biraz daha oturmalı.
full member
Activity: 182
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
October 26, 2017, 08:07:58 AM
Hocam yanılmıyorsam COİNAKC diye bi coin çıkaracaklardı ama herhalde scam olduğu anlaşıldı ne oldu onuda bilmiyorum. Forumda bi ara konusu dönüyordu bayağı küfürleşmeler falan olmuştu. Sonuç olarak türkler elini neye atsa bi gariplik bi maraz doğuyor yüksek ihtimalle bundan diye düşnüyorum. Birde yatırım alabileceklerini düşünmüyorlardır. Yapılmasına yapılırda destekleyecek isim falan bulmak zor malum Türkiye olarak blockchain teknolojisinin bayağı gerisindeyiz. Dış ülkeler bu konuda google chomore hızınde biz Internet Explorer hızında olduğumuz için normal
full member
Activity: 672
October 26, 2017, 06:51:05 AM
Hocam biz alıştık geriden gelmeye bir türlü yetişemiyoruz, bu kadar tatava yapacağınıza siz bir işe soyunsanız demesi biraz kolay kalıyor
hero member
Activity: 700
Merit: 553
October 26, 2017, 03:59:08 AM
bizim yüzde yüz yerli tohumumuz bile yok koinimiz nasıl olsun, herşeyde dışa bağımlı bir ülkeyiz, güzel projeler var, güzel oluşumlar var, yakında duyulur zaten ancak %100 kısmı biraz sıkıntılı tabiki, haa bide yerliyi görünce bok atacak binlerce yerli varken...
full member
Activity: 224
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
October 26, 2017, 03:18:35 AM
Valla türkler bi coin yapsa yatırım yapmam çok zor malum bizim milletimiz kolay yoldan para kazanmaya alışık. Toplar yatırımı hiç bişey yapmadan giderler muhtemelen olacak olan bu. Ondan sonra adam akllı bi türk projesi çıkar yatırım alamazlar onlar o şekilde gider.
full member
Activity: 420
Merit: 105
October 25, 2017, 06:06:16 PM
Bayağı geriden geliyoruz o yüzden güvenemiyoruz
Pages:
Jump to: