Pages:
Author

Topic: Neden Türkiye'nin %100 Yerli Coini Yok? - page 5. (Read 3396 times)

member
Activity: 280
Merit: 10
August 20, 2018, 04:08:03 PM
ben böyle bir yerliliğe gereğin olmadığını düşünüyorum, önemli olan global bir marka yaratmak
member
Activity: 294
August 20, 2018, 04:02:56 PM
Cunku Turkiyede mantik vurgun yapip ortaliktan yok olmak uzerine kurulu. Maalesef kisa surede zengin olmak ugruna hicbir isi tam layikiyla yapamiyoruz. Bu da yuzde yuz yerli birsey yapmamiza engel oluyor. Cunku aslinda hicbirsey uretmiyoruz. Genel olarak cok tembeliz ancak bunu kabullenmiyoruz. Ozelllikle herseyi bildigini sanip aslinda hicbiseyden anlamayan tiplerle dolu bir ulke haline geldik.
member
Activity: 182
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
August 20, 2018, 02:38:56 PM
bence dolandırıcılık falan diyoruz ama bunun en baştaki sebebi bana göre "ülkenin fakir olması". Hoş yapılan ico vurgunlarının yapıldığı ülkelere bakarsak amerika , kore , çin , japonya rusya gibi dev ekonomiye sahip olan ülkelerden geliyor. Ayrıca adamlar yapıcak aradan 10-20 yıl geçecek , bakacağız evet gerçekten ergonomik o zaman kullanmaya başlayacaz. Yani ön-ayak olma gibi bi huyumuz ne yazıkki yok.
Borsaların kayıtlı oldukları ülkelere bak estonyanın bir dünya devi olmadığın düşünüyoruz. Yazılımsal manada destek desteki bir proje yok dolandırmak dışında bir teknoloji oturtmayan insanların başka bir şekilde kazanmasını ihtimalini görmüyorum..
member
Activity: 522
Merit: 13
August 20, 2018, 02:25:23 PM
Atatürk Türk milleti zekidir Türk milleti çalışkandır derken gerçekte öyle olduğu için dememiş keşke öyle olsaydı ama değil ne yazıkki, öyle olmasını hedeflediği için demişti ama gerçekleşti mi maalesef gerçekleşmedi. keşke İnönü kadar yaşasaymış rahmetli şimdi çok farklı noktada olurduk belki Satoshi bile bizden çıkardı.
member
Activity: 392
August 20, 2018, 02:20:18 PM
Yerli coin çıkaran insanlar piyasayı dolandırma amaçlı projeler üretti insanları ürküttü. Bundan sonra yerli coin çıkarmak isteyenler önce piyasanın güvenini kazanmalı sonra profesyonel olarak platform inaşa etmeli.
Sonuna kadar destekliyorum. Kurumsal bir dille yaklaşıp bu süreçi aşmak aslında mümkün hocam akıllıca yönetilen bir proje ile bunun olabileceğine inanıyorum
member
Activity: 392
August 20, 2018, 02:14:44 PM
Cok konustuk cok anlattık Tr forumunda yerli bir coini güvendirmek satın alınmasını sağlamak cok zor bu ad altıda cıkan dolandırıcı sayısı gerçekten az değil çünkü.
full member
Activity: 588
Merit: 125
August 20, 2018, 01:59:08 PM
Yerli coin çıkaran insanlar piyasayı dolandırma amaçlı projeler üretti insanları ürküttü. Bundan sonra yerli coin çıkarmak isteyenler önce piyasanın güvenini kazanmalı sonra profesyonel olarak platform inaşa etmeli.

valla hocam ne güzel yazmışsın yabancı forumlarda adımız dolandırıcıya çıkmış bu yüzden adamlar bizi dolandırıcı sanıyorlar hele tr de herkes korkuyor
legendary
Activity: 1456
Merit: 1005
August 20, 2018, 01:40:06 PM
newbie
Activity: 63
Merit: 0
August 20, 2018, 12:21:39 PM
zamanında vardı akçe diye bi koin ne oldu ona? söyleyeyim, yerli ve milli lafı artık o kadar klişe oldu ki merkezsiz ve global olması gereken bir teknolojiyi bu vizyonsuzluk mahvetti.
newbie
Activity: 70
August 20, 2018, 11:21:18 AM
Fakirlikle tabi ki alakası var. Fakir insan aç insan arayışa geçer legail ile illegal arasındaki çizgi giderek silinir. Ama bu sadece etkenlerden biri. Bence asıl etken çalışmaya üretmeye yönelten bir kültüre sahip olmayışımız.
jr. member
Activity: 420
Merit: 1
August 20, 2018, 11:04:59 AM
kendinden dahi şüphe eden, ahlaki değerleri zayıflamış bir topluma dönüştürüldüğümüz için diye tahmin ediyorum ben.
newbie
Activity: 56
August 20, 2018, 10:45:52 AM
buradaki forumda biraz süre geçirdikten sonra cevabı veriliyor. biz üretmeyiz, çabalamayız. bizim olayımız hazıra konmak.
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
August 20, 2018, 10:41:46 AM
bence dolandırıcılık falan diyoruz ama bunun en baştaki sebebi bana göre "ülkenin fakir olması". Hoş yapılan ico vurgunlarının yapıldığı ülkelere bakarsak amerika , kore , çin , japonya rusya gibi dev ekonomiye sahip olan ülkelerden geliyor. Ayrıca adamlar yapıcak aradan 10-20 yıl geçecek , bakacağız evet gerçekten ergonomik o zaman kullanmaya başlayacaz. Yani ön-ayak olma gibi bi huyumuz ne yazıkki yok.

Bence ülkenin fakir olmasıyla alakası yok. Madem fakir bir ülkeyiz bitcoine en çok yatırım yapan ülkeler arasında nasıl ön sıralara çıkabiliyoruz?

Yok fakirlikle filan alakası yok. Aslında biz biraz teknolojiyi geriden takip ediyoruz. Mesela ruslar bu teknolojiye çok hızlı bir girip yaptılar, çoluk çocuk ICO yapıp para topladı. Bizde aynı dönemde çıkıp 1000 kişiye sor 1 kişi blockchain nedir sorusuna cevap veremez.

O arada tabi bazı çakallar çıktı. Teknoloji ile alakası olmayan kişiler, milleti dolandırdılar.

Kendi adıma zaman zaman böyle bir oluşumu kurup kurmama konusunda gidip geldim. Ancak buradaki bir diğer sorun, halkımızın biraz çakal olması. Yani sen şimdi adamı ortak etsen, yarın tüm yüzdeyi üzerine geçirmek için senin ayağını kaydırmaya çalışır. Kendi kapasitesine bakmadan seni eleştirir, yapıcı davranmaz vs vs.

Bir de tabi yabancılarda, tamamıyla Türklerin olduğu bir oluşuma çok para vermek istemeyeceklerdir. Bunun tahmin ediliyor olması da bir engel.
full member
Activity: 476
Merit: 100
CAT.EX Exchange
August 20, 2018, 04:55:07 AM

Bence ülkenin fakir olmasıyla alakası yok. Madem fakir bir ülkeyiz bitcoine en çok yatırım yapan ülkeler arasında nasıl ön sıralara çıkabiliyoruz?
member
Activity: 210
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
August 20, 2018, 04:21:14 AM
member
Activity: 434
Merit: 16
August 20, 2018, 04:14:31 AM
1. Türk insanının dolandırıcılığa çok meğilli olması.
2. Blockchain'in hala tam olarak bilinmiyor olması.
3. Çıkarılacak olan Coin'in oturtulacağı bir konsept fikrini oluşturacak vizyon olmaması.
4. Coin üzerinden para kazanmaktansa sabit gelirin daha çok tercih edilmesi ve risk alma potansiyelinin olmaması.
member
Activity: 210
August 20, 2018, 04:08:30 AM
Bu forum çok coinler gördü yerli coin adı altında insanları dolandıran sikke vb oluşumları. İnsanlar bu forumda bu isim altında gelen herkese bu yüzden hep önyargıyla yaklaşıyor.
member
Activity: 252
August 20, 2018, 03:55:12 AM
iyi yazılımcılarımız var bazı yazılımcılarımız farklı coin projelerinide çalışıyorlar mesala golem ve Sandblock coinlerde çalışan türkler var olaya yerli coin olarak değil global ölçekli değerlendiriyorlar yerli coin dersen zaten sadece bir ülke ait dersen bunu pazarını reklamını güvenirilğini yokedersin
sr. member
Activity: 504
Merit: 256
August 20, 2018, 03:45:42 AM
Biz de hazır yemek adettendir... Şimdi kim uğraşacak o işlerle... Dünya ihtiyaçlarını tahlil etme ve bu doğrultuda yapılan ne varsa veya herhangi bir yenilik getirme bizde tarihe gömülmüş... Malesef... Zaten yapan olduğunda da dolandırıcı mı acaba deyip çok da kâle almayız...
member
Activity: 322
Merit: 15
August 12, 2018, 11:15:00 AM
türklerin yerli coin gibi bir şey çıkarsa bu saatten sonra yatırım yapar mısın? ben yatırım yapmayı geçtim bountysi falan olsa bile katılmam. Dolandırmaktan önce icraat yapmaya çalıştığımız zaman yatırım alır. Kar da eder. başarı da sağlar.
Pages:
Jump to: