Pages:
Author

Topic: nişantaşında bitcoin atmsi - page 3. (Read 1410 times)

full member
Activity: 630
Merit: 102
December 22, 2018, 01:49:51 PM
Her ne kadar çoğu kişi kullanmasa da Koineks açısından güzel bir reklam oldu yalan yok. Şahsen ben gidipte bitcoinimi veya türevlerini atm de bozdurmam şuanlık; fakat 10-15 seneye belki çok normal bir şey haline gelecek bilemeyiz
full member
Activity: 378
Merit: 102
December 22, 2018, 09:49:24 AM
Yaklasık 1 ay sonra söyle bir haber manseti bekliyorum ben: Nisantası'nda bulunan Türkiye'nin ilk Bitcoin ATM'si kimliği belirsiz kisiler tarafından yerinden sökülerek çalındı. Yetkililer """kayıp Bitcoin'lerin""" izini sürüyor.
Not: Anonimlik mevcut değilse ve limitler arttırılmazsa, küçük bir reklamdan öteye gidemez..
Amaç zaten küçük bir reklamdan başka bişey değil ki:) Dünyanın neredeyse hiçbir yerinde aktif olarak kullanım yok, bizim ülkemiz gibi çoğu şeyde 20 yıl geriden gelen bir ülkede sadece 3-5 reklamlık görüntü olur okadar.
member
Activity: 504
Merit: 11
December 22, 2018, 08:38:38 AM
Yaklasık 1 ay sonra söyle bir haber manseti bekliyorum ben: Nisantası'nda bulunan Türkiye'nin ilk Bitcoin ATM'si kimliği belirsiz kisiler tarafından yerinden sökülerek çalındı. Yetkililer """kayıp Bitcoin'lerin""" izini sürüyor.
Not: Anonimlik mevcut değilse ve limitler arttırılmazsa, küçük bir reklamdan öteye gidemez..

Türkiye'de olmayacak şey değil.  Grin

Her türlü sahtekarlıklarla karşılaştık. Açıkçası bu tür atılımlar ne kadar sevindirici olsa da biraz da düşündürüyor. Bence kullanımın nasıl olduğu konusunda çok daha detaylı resmi bir açıklama yapılması gerekir. Hatta kullanıcıların güvenliği için nasıl önlem aldıklarını ve kullanıcıların nelere dikkat etmelerini belirtmeleri gerekir. Şahsen ne kadar zorda da kalsam şimdilik bu ATM'leri kullanmam.
copper member
Activity: 476
Merit: 110
December 22, 2018, 06:32:03 AM
ATM'yi gittim gördüm, iyi bir gelişme ama çekim limitleri çok düşük, sembolik olarak bile olsa önemli. Getiren borsa çok güzel bir reklam yapmış oldu, limitler ve atmlerin sayısı zamanla artarsa daha güzel şeyler olabilir. Eğer bu işin bir vergisel boyutu varsa borsa kendisi karşılayacak anladığım kadarıyla aldığı komisyonla. Yaygınlaşır inşallah zamanla.

kullanabilme fırsatın oldu mu? eğer olduysa deneyimlerini bizimle de paylaşabilir misin ben gördüğümde kullanmaya zamanım olmamıştı inceleyememiştim

Telefonum arabada olduğu için herhangi bir işlem yapmadım ama önümüzdeki hafta tekrar gidip denemeyi düşünüyorum. İşlem yaptığım zaman bu başlıktan bilgi veririm hatta videosunu da çekerim merak eden arkadaşlar çalışma sistemini de görmüş olur. Sistem olarak qr kodu ile btc cüzdanının atm ile eşleştirilmesi çekim için yeterli gibi görünüyordu, kolay yani çekim.
member
Merit: 37
December 22, 2018, 06:13:09 AM
ATM'yi gittim gördüm, iyi bir gelişme ama çekim limitleri çok düşük, sembolik olarak bile olsa önemli. Getiren borsa çok güzel bir reklam yapmış oldu, limitler ve atmlerin sayısı zamanla artarsa daha güzel şeyler olabilir. Eğer bu işin bir vergisel boyutu varsa borsa kendisi karşılayacak anladığım kadarıyla aldığı komisyonla. Yaygınlaşır inşallah zamanla.

kullanabilme fırsatın oldu mu? eğer olduysa deneyimlerini bizimle de paylaşabilir misin ben gördüğümde kullanmaya zamanım olmamıştı inceleyememiştim
copper member
Activity: 476
Merit: 110
December 22, 2018, 04:51:41 AM
sr. member
Activity: 1302
Merit: 264
December 22, 2018, 04:43:17 AM
Miktar az olsa bile böyle bir şey olması müthiş bir şey,  bu gibi yatırımlar btc nin bilinirliğini artırır en büyük reklamlardan birisidir bu.,,,  bir kaç yerde daha olursa insanlar yavaş yavaş öğrenmeye baslar güzel olur
jr. member
Activity: 532
Merit: 6
December 22, 2018, 04:28:59 AM
böyle çalışmalar olması insanların blockchain e olan güvenini arttırır ancak öncelikle insanımıza blockchain nedir bunu öğretmemiz gerek. hala çoğu insanın altcoinden haberleri yok, blockchain nedir haberi yok, tek gerçek bitcoin zannedip bunun fiyatı üstünden sohbet döndüren çok insan tanıdım, hatta büyük bölümü de eğitimli insanlardı ne yazık ki.
full member
Activity: 361
Merit: 100
December 21, 2018, 03:40:48 PM
Böyle haberler çok iyi koineks'i tebrik etmek lazım. İnşallah güvenip kullanabilir insanlar yaygınlaşması çok iyi insanlar cesaret edip makineyi sistemi çözmeye çalışırlarsa güzel bir gelişme. Korkulacak bir şey gibi uzaktan izlemeleri pek anlam ifade etmez. Piyasa da olup işlem yapan tek tük kişi kullanırsa pek de gelişmemiş demektir bu konuda farklı şehirlere de yaygınlaşır inşallah.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
December 21, 2018, 12:08:10 PM
geç kalınmış ama yapılması elzem olan bir gelişmeydi bu. insanların daha fazla ilgi duymasına da sebep olacaktır. umarım zamanla diğer illere de yayılır.
sr. member
Merit: 252
December 21, 2018, 06:26:10 AM
Havalimanında bitcoin Atm'si vardı, eskiler bilirler ama artık yok.

Aradan geçen bu sürede yeni bir atm'nin açılması niye bu kadar gecikti bilmiyorum, ama açılmış olması gayet güzel bir haber.
Btc dusunce pek konusulmuyor edılmıyor oyuzden yapılmamıstır hocam, tekrar artıslar gelse yıne yapılır bu tarz seyler, devlet yıne vergı koyucaz falan dıye acıklamalar yapar malum 20binlere geldıgınde btc, herkes okadar konustu kı vergı meselesı cıkmıstı bıara.
member
Activity: 350
Merit: 12
December 21, 2018, 02:42:41 AM
Bu tarz uygulamalar her daim önemli. Birçok insan için kripto varlıklar sırf günlük hayatta uygulamaları ya da karşılıkları olmadığı için bir şey ifade etmiyor. Kripto para ile fiat para, altın, hisse senedi vs. alınabiliyor olsa, alış verişte kullanılabiliyor olsa gündelik yaşama entegrasyonu çok daha kolay olacak ve insanlar için yabancı bir araç olmaktan çıkacak. Tabii burada şu da önemli: Bu ATM tarzı araçlarda anlık fiyat güncellemeleri sağlıklı mı, komisyon değerleri ne kadar? Bu sorulara olumlu cevap veremeden de yaygınlaşma beklemek mantıklı değil. Gene de olumlu hareketler bunlar.
hero member
Activity: 1655
Merit: 600
December 20, 2018, 09:14:59 PM
Havalimanında bitcoin Atm'si vardı, eskiler bilirler ama artık yok.

Aradan geçen bu sürede yeni bir atm'nin açılması niye bu kadar gecikti bilmiyorum, ama açılmış olması gayet güzel bir haber.
member
Activity: 574
Merit: 34
December 20, 2018, 06:43:59 PM
Bu konu hakkın da böyle bir haber var.
Dünyadaki Kripto Para Borsası her yıl en az % 14 oranında büyüme kaydetmeyi başarıyor. Bununla doğru orantılı olarak kripto paraların kullanımının da arttığını görebiliyoruz.

Türkiye’de Kripto ATM İlk Kez Açıldı
Şu an için dünya üzerinde 4 binden fazla, kripto paralarla işlem yapan ATM olduğu biliniyor.

Türkiye ise; her ne kadar bu konuda geç kalsa bile, yine de durumun çok daha vahim olduğunu söylemek için erken. Kripto para ile çalışan ATM sayısında Kuzey Amerika % 71 oranıyla birinci.

Son 4 yıl içerisinde Türkiye’de en çok konuşulan konulardan bir tanesi de Kripto para birimleri oldu. Bitcoin her ne kadar değerinin neredeyse yarısını kaybetse bile, yine de umut vaat etmeye devam ediyor.

Şu an için 4000 olan ATM sayısının, ilerleyen dönemlerde iki katına kadar çıkacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

https://technotoday.com.tr/turkiyenin-ilk-bitcoin-atmsi-citys-nisantasi-alisveris-merkezinde-acildi/

Veya bu başlık ama ücretler ne kadar onu bulamadım. Ekibe sormak lazım telegramdan bu bilgi alınabilir.
member
Activity: 742
Merit: 19
December 20, 2018, 05:37:44 PM
Güzel bir başlangıç olmuş.Tarihi bir olay diyebiliriz.Tarihe tanıklık yapıyoruz.Zamanla artacaktır bu tarz atm'ler.Yeterki para kazandırsın işletmecisine.Bir tane başkente yakışır.Sıra ile büyük illere.Artık bitcoin ile tanışmanın zamanı gelmiş gözüküyor.
member
Merit: 37
December 20, 2018, 05:33:51 PM
Güzel haber. Başlığı okuyunca heyecanlandım açıkcası. Umarım en kısa zamanda İstanbul'un dışındaki illerede yavaş yavaş koymaya başlarlar. Bu hepimizin işine gelir. Tanıtıma da büyük fayda sağlar.

bunun için daha çok uzun bir zaman var gibi sanki
member
Activity: 448
Merit: 33
December 20, 2018, 04:17:31 PM
Güzel haber. Başlığı okuyunca heyecanlandım açıkcası. Umarım en kısa zamanda İstanbul'un dışındaki illerede yavaş yavaş koymaya başlarlar. Bu hepimizin işine gelir. Tanıtıma da büyük fayda sağlar.
member
Activity: 518
Merit: 10
December 20, 2018, 03:12:22 PM
Bende geçen gün gördüm atm yi gerçekten güzel düşünülmüş. Kripto ile ilgilenen çok var bizde. Ama insanlar atm yi kullanırlar mı bilemiyorum.
full member
Activity: 616
Merit: 100
December 20, 2018, 02:42:16 PM
Açıkçası bu bizler için güzel haber. İnsanlar artık kriptonun varlığından haberdar ve kripto ile ilgileniyorlar. Darısı diğer illerin başına  Cheesy
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
December 20, 2018, 01:38:02 PM
koineks sonradan bu işe başlayan bir şirket bu yaptığı ile mutlaka olumlu reklam yapacaktır. bildiğim kadarıyla koineks te altcoinlerin bazıları da listeleniyor. böyle giderse bu makineye altcoin de yükleyip altcoin de bozdurma özelliği gelirse çok iyi olur. ayrıca koineks bu makinenin nasıl kullanılacağını mutlaka açıklamalı ki insanlar öğrensin

Koineksin attığı maile göre zaten altcoinler var. Tabi deneyip kullanan birisi açıklama yaparsa daha iyi olur. Eğer fonksiyonel bir cihazsa hepimiz için çok iyi olur. Zaten tutarsa hızlıca yaygınlaşır.
Pages:
Jump to: