Cryptofrka, koja je šema iza Cryptopije? Nisam pratio. To neki tvoj projekt?
Ne fakat, koja je priča iza toga.
To je propala mjenjacnica koja je "hakirana" 2019. Ne znam da li su otkrili krivca,ali koliko se sjecam glavni osumnjiceni su bili zaposlenici Cryptopije. Dosta je ljudi izgubilo novce tamo, jer je to tada bila mjenjacnica sa najvise shitcoina.
Nisam gledao cryptopiju, a ne mogu citat one pdfove, ima li sto novo u zadnjih godinu dana?
Ja sam dobio 'soon' za BTC isplatu - to me zapravo jedino i zanima.
Shitcoini tek u kasnijoj turi, sumnjam da će ove godine.
Najjače je što svako malo dobiješ neki usrani pamflet od likvidatora di ti raspišu toškove koje imaju i koje će si podmiriti iz stečajne mase, a na tome doslovno piše sat administrativnog radnika 65$ ili tako neka ludost.
Koliko sam doduše čuo, BTC će biti vraćen u 1:1 omjeru - al ne vjerujem im ništa.
Tenks za linkove za FTX - malo čudno moram priznat. Ne znam za što točno im treba taj silan kapital i očekivao bih da exchange pokrenu oni koji i dalje sjede na hrpi FTT tokena sami od sebe ako je potrebno.
Koliko znam jedino su ETH i ETH tokeni bili pokradeni, pa ne znam sto su toliko dugo čuvali ostala sredstva. Iskreno sumnjam da će isplaćivati BTC u omjeru 1:1 jer su prije godinu dvije likvidirali dio sredstava , za financiranje pravnog postupka i claim portala. Čak sam negdje i pročitao da će isplate svima biti umanjene za sudske troškove i pravne usluge koji su ogromni nakon nakon 5 godina navlačenja. Jedini koji će profitirati na ovome je Grant Thorton odvjetničko društvo.
Isto tako postoji i prag, ispod kojega neće niti isplaćivati sredstva. Ta sredstva naravno ostaju njima. Tj ukoliko je procjenjena vrijednost sredstava na računu ispod troškova odvjetničkih usluga sredstva korisnici sredstva neće niti dobiti.
Za sredstva za koja nije napravljen claim isto vjerojatno ostaju likvidatoru na raspolaganju
Edit. Izgleda da se sudski postupak financira sa BTC i DOGE, ovo je dio obavijesti koja mi je stigla na mail sa Claims portala:
Distribution Process: The Liquidators are permitted to make distributions of cryptocurrency held on trust to account holders, subject to certain conditions including:
the submission of claims before ‘cut-off date’ in line with section 3 of the update found here this includes orders that allow for top-up distributions from unclaimed holdings up to 100% of account holdings after some time
completion of identity verification
deduction of allocated incurred and projected future costs
reimbursement of BTC and DOGE trusts and the Company for funding the liquidators’ costs
Assessment of the realisable value of trust property
Setting a De minimis value threshold for distribution
Allowing the distribution to be in in fiat currency for jurisdictions where it is or may be illegal to use or transact cryptocurrency.