Možda je opcija i otvoriti drugi flag s pravim razlogom? Ali također nisam baš previše upoznat s flag sistemom. Možda je moguće da to nije dovoljan razlog za otvaranje flaga jer bi ga u protvnom Marboloza valjda i otvorio kada je napravio temu? Ja za sada neću podržati flag a neću ni ostavljati red trust.
Slažem se da je lik vjerojatno isti ali ipak nemam sigurnih dokaza za to. Čak i da mu nukaju account zbog ban evasiona opet može otvoriti novi račun. Mislim da je u ovom slučaju najbolja opcija ignoriranje u potpunosti pa će samo nestati kada ne bude imao s kime raspravljati.
Nedavno je theymos ostavio poduzi post o Trust i Flag sustavu, evo dijela posta oko flaga. Iako je njegov post imao za svrhu rascistiti neka pitanja, koliko sam skuzio i dalje svatko tumaci kako hoce.
For ratings and type-1 flags, proactive scam-hunting is good! But as explained above, if you're acting near the edge of community consensus, it should be more difficult. If the community is not overwhelmingly behind you on your scam hunting, then it's probably going to end up creating more drama, division, paranoia, and tribalism than the possible scam-avoidance benefit is worth
Flags
- Use flags only for very serious and clear-cut things. They're an expression of ostracizing someone from the community due to serious, provable misconduct or really obvious red flags.
- Use type-1 flags when the message which will be shown to newbies/guests is appropriate: "the creator of this topic displays some red flags which make them high-risk. [...] you should proceed with extreme caution."
- Use type-2 and type-3 flags only if the person is absolutely guilty of contractual violations. Imagine a legal system in which there is no law but contract law, and consider if this person would owe damages.
E sad da li je ovo sto antikvark radi dovoljno za flag, nisam bas toliko siguran. A i ako je, onda jedino Flag 1 ima smisla, ostala 2 su za ozbilnije prekrsaje. Kao sto sam rekao u onoj temu u meti, i dalje mislim da je najbolji lijek za antikvarka i ljude slicne njima totalni ignore. Ne bi odgovarao na njegove prosere pa makar da sam u Chipmixer kampanji i dobivam onu lovu za svaki post. Nekima je lakse ugurati metar u guzicu nego centimetar u glavu, a on spada u tu grupu, a sa takvima rasprava nema smisla.
Doduse, napisan je fin broj kvalitetnih postova koji pobijaju njegove besmislice, bar neka korist od svega toga.