Olay 1 Powertrade: Whitelist için discord'dan form açtılar önce dolduranlar hak kazanacaktı. Önce dolduranlar arasına girerek hak kazandım sonra şu token dağılımına bir bakayım dedim. Ön satış aşaması kilitli, public sale kilitli ve sürpriz takım tokenleri açık. Girmekten vazgeçip hakkımı yaktım birileri aptal olmakla itham etti beni Bir de bitmax listelemesi duyurdular herkes sevindi. Ekibin satacağı token'leri yüksek fiyattan satacak olmasına niye o kadar sevindiler hala anlayamadım
Olay 2 Ramp Defi: Bu arkadaşlar sınav yapacağız sınav zor olacak ve ilk dolduranlar girecek dedi. Forumdan 3-4 arkadaş girdik sınava neyse 1 tane ön sıralardan yerimizi aldık. Aslında sınav sırasında attıkları golden de anlamalıydım ama uyanamadım, 1 ay kilitli almak isteyenlere 1 soru eksik sorulup zaman kazandırdıldı. Bu arada hak kazanan çok az ve sınav gerçekten zor olduğu için ve aynı zamanda piyasaya çok az token salınacağı için (35-40m civarı bunun sadece 2m miktarı public gerisi private) whitelist için otc gruplarında 4000-5000 dolar ücret ödemek isteyenler vardı. Public fiyatı ile private fiyatı da birbirine çok yakındı yani beklenti çok yükseldi.
Sonra 3 borsada listeleme haberi geldi dağıtım için kendiniz claim edeceksiniz dediler. Birden ekip kendi tonelerinden borsalara göndermeye başladı bunun adına da hacim yaratmak dediler . Gönderdikleri miktarda normalde olacak supply miktarının neredeyse iki katı. Bir de private sale'den alanlarla public sale'den alanların claim sayfalarını ayrı tutup private sale alıcılarına 10 dakika daha erken gönderdiler tokenleri. Neyse hype çok yüksek olduğu için bütün saçmalamalarına rağmen 5000 dolar olamasa da küçük bir karla ayrıldık. Telegram gruplarına girerseniz hala sirkülasyondaki token adedinin 30-40 m olduğunu iddia ediyorlar ve inananlar var. Neymiş liqudity sağlamak için kullanılan tokenler supply içine dahil edilmezmiş Tabi bu arada borsalara aktardıkları tokenleri çoktan sattılar.
Olay 3 Plotx: Maker dao bunların satışını gerçekleştirdi. Testnete katılanlar arasından kura ile talihliler seçildi. Neyse bana da çıktı tokenlerin yarısı hemen, yarısı sonraki ay dağıtılacaktı. Alım gerçekleştirdim ilk yarısını güzel bir kar oranı ile satıp ikinci partiyi beklemeye başladım. Dağıtımdan önceki gün adminin teki sadece mainnet'i kullanıp test edecenlere ikinci tur dağıtım yapacaklarını diğerlerinin bir ay daha bekleyeceğini eğer yine yapmazlarsa tokenlerin yanacağını söyledi dağıtıma saatler kala ve genel grupta değil. Hakkında neredeyse hiç bir duyuru yok. Düşünün parasını ödediğiniz tokenleri göndermek için takla atmanızı istiyorlar.
Olay 4 Proxi: Bu arkadaşlar mesa diye dandik bir platformda açık arttırma yaptı herkes tüm teklifleri görebiliyor ancak sadece en yüksek teklif verenler alıyor. Yani tüm hype takım tarafından emiliyor. Ben girmekten vazgeçtim açık arttırma olduğunu görünce. Neyse açık arttırma bitti tokenler daha dağıtılırken takım topladığı bütün parayı binance borsasına aktardı. Buna rağmen piyasaya girdikten fiyatı yükseldi, ekibin yalanlarına inananlar oldu. Şu an açık arttırmadaki fiyatın 150'de biri fiyata sahip doğal olarak.