* Binance, 26 Mart tarihinde yaptığı açıklama ile resmen kendi kripto banka kartını duyurdu
* Binance Card, Visa destekleyen bütün PoS cihazlarında kullanılabilecek.
* Şubat ve Mart aylarındaki teknik sorunlara rağmen Binance'de hızlı büyüme devam ediyor.
Toplam ticari hacme göre lider kripto para borsalarından birisi olan Binance, 26 Mart tarihinde yaptığı açıklama ile resmen kendi kripto banka kartını duyurdu. Binance Card, direkt olarak Visa altyapısı ile piyasaya sürülecek ve ilk olarak deneme sürecinden geçecek. Kripto para ödemelerinin yapılabileceği kart şu an için Güney Doğu Asya içerisinde pilot projeye alınacak ve diğer bölgeler de yakında kullanım şansı elde edecek.
Binance Card DuyurulduBinance Card da diğer birçok kripto kartı gibi kullanıcılara kripto para harcayıp karşıdakine itibari para olarak aktarım imkanı sunacak. İlgili banka kartı Visa destekleyen bütün PoS cihazlarında kullanılabilecek. Kullanıcıların banka kartlarında kullanabilecekleri kripto paralarının ise Binance hesabında olması gerekiyor.
Şu an için sadece Binance Coin (BNB) ve Bitcoin (BTC) kripto paraları kullanılabilecek ancak bunun ilerleyen tarihlerde genişletilmesi bekleniyor
Kaynak:
https://beincrypto.com.tr/binance-yeni-mujdesini-paylasti-binance-card/800 özgün makaleli web sitem var. Aylık 5 TL reklam geliri var. Sunucu parasını karşılamıyor.
bknz; sosyoblog.com
Bu siteyi aslında steemit'e özenerek açmıştım. Toplu bloglama ve soru cevap için. Yazarlar yazdıkça para kazanacaktı vs...
Ama 800 içerikle 5 lira gelince olacak iş olmadığını anladım.
Bu arada ekşi sözlüğün merkezi olmayan hayalim var. Kendi kendini yöneten ve reklam gelirlerini yazarlara pay eden bir sözlük.
Geçmişteki web-girişimcilik tecrübelerimden öğrendiğim birkaç şey var...
Bir projeyi, siteyi ya da benzeri herhangi bir şeyi ne kadar iyi yaparsanız yapın, ne kadar profesyonel bir ekip kurarsanız kurun; eğer yeterince tanıtamazsanız kazanç elde edilemiyor. O projenin ruhunda belki bir aslan var, fakat o aslan uykuda kaldığında fırsatlar da kaçıyor.
Bazı orta karar projeler ise çok fazla insana ulaştıkları için rağbet görüyorlar. Çünkü istatistiki olarak bir projenin kullanıcılar tarafından onay alması eğer %5 ise ve sadece 10.000 kişiye ulaşılabilmişse, sonuç da 500 kişi oluyor. Reklam gelirleri de çok düşüyor. Oysa ki 1 milyon kişiye ulaşabilse, belki de kullanıcı onayı 50.000 kişi olacak ve proje de yayılacak.
Steem için geniş kapsamlı bir kampanya düzenlenmişti geçmişte; hem forumdan, hem sosyal medyadan hem de konferanslar aracılığıyla... Dolayısıyla çok fazla kişiye ulaştı. Sonrasında süreci iyi yönetemediler gerçi. HIV tarafındaki ekip belki bu hataları telafi edebilir.
Not: Ekşi sözlük'ün, yazarlara ücret ödeyen hali gayet çekici görünüyor. Sistem iyi kurgulanırsa tutabilir. Bol şanslar
yazıyı geçen 10 gün önce yazmıştım, telegram kanalında paylaşmıştım, burda da paylaşalım, kalıcı olsun, telegram kanalımız:
https://t.me/traltcoinTeknik analiz bilen YARASA!Yıllardır söylüyoruz , aylardır söylemleri sıklaştırdık, hiç bir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olacak diyorduk, oldu!
Teknik analiz bilen bir yarasamız oldu.
Scam (dolandırıcı) ABD ve dünya borsası tavan yapmışken, altın, gümüş yükselişin eşiğindeyken ve en önemli faktör BİTCOIN tarihinin en büyük alım sinyallerini vermişken birden bir virüs çıktı ortaya.
Yazı çok uzun, okumanızı tavsiye ederim.
HIVE hakkinda rehber/nedir ne degildir yazmaya basladim. Hatta mantikli olmasi acisindan bunu da HIVE platformu uzerinden yaziyorum.
Ilk bolumde Hive'in nasil olustugunu ozetlemeye calistim,
buradan okuyabilirsiniz.
PeakD ayni steemit.com gibi blokzinciri arayuzu. Genel arayuzu begenmeyenler
buradan Steemit.com'un Hive versiyonuna (ayni arayuz) goz atabilir.
bitcoin core cüzdanın senkronizasyondaki en büyük sorunu mekanik hddlerin okuma yazma işlemlerinin çok düşük olması yoksa 1 gün dolmadan rahatlıkla senkronize edenler var ancak elimde 500 gb kapasitesinde bir ssd yok ve almaya da gücüm yok aslında ihtiyacım yok
İnternet hızım 100mbps ve elimdeki laptop 120 gb ssd hdd ye sahip ve 1 tb da mekanik hdd mevcut 250 gb civarlarında olan bitcoin core güncellemek için mecburen mekanik disk kullanıyordum 2017 tarihine kadar ki blocklarda işlem çok az olduğu için bir gecede indirdi ancak 2017 günümüze kadarki blockları indirmek için bugüne günlerdir bekliyordu çünkü mekanik yani klasik hdd nin okuma yazma limiti saniyede 100mb ancak indirilen verileri işleyip tekrar işleme devam etmesi için daha yüksek bir okuma yazma hızına ihtiyaç duyuyor ve disk kullanımı sürekli %99 seviyesinde olduğu için indirilen blocklaırn işlenmesi de yaptığı işin uzamasına sebep oluyordu biraz araştırdım ve bunun sonunda çözümünü buldum.
şimdi napıyoruz anlatıyorum.
cüzdanı kurduk ve senkronizasyon başladı diyelim. senkronizasyon için sizden ilk kurulumda istediği klasörü açıyoruz. orada 3 tane klasör var biri blocks diğeri chainstate diğeride database. şimdi bitcoin core senkronize edilirken chainstate klasörünü download klasörü olarak ve indirilen dosyaların işlendiği klasör olarak kullanıyor. dosyadaki işlem bitincede blocks adlı klasöre geçiyor ve sonraki işlemlere başlıyor süreç bu şekilde işliyor. chainstate klasörü genelde birkaç gblık veri barındırıyor. chainstate adlı klasörü 120gblık ssd de c diskine taşıdık.
windowsun cmd yani komut satırını açıyoruz orada basit bir işlemimiz var.
bitcoin core blockların indirildiği klasör d diskinde chainstate ise c diskinde
mklink /D c:\chainstate d:\bitcoin\chain state
komutu ile c diskindeki chainstate klasorune ait d diski içindeki bitcoin klasoru içine bağlantı oluşturuyoruz sanki kısayol oluşturmuşuz gibi görünüyor işlem bu kadar
bitcoin core u çalıştırıyoruz ve artık indirme ve blocklarda yaptığı işlemleri ssd diste yapacak işlemi biten dosyayı d diskindeki bitcoin klasorü içindei blocks adlı klasöre atacak bu sayede normal mekanik disk kullanımı %99 dan %10 seviyesi altında işlem yapacak ve block indirme işlemler inanılmaz hızlanacak ssd disteki kullanım oranı iste %10-15 arasına düşüyor
şöyle anlatayım 1 günde 2017 deki blocklara kadar geldi ancak 2017 den 2017 8. aya kadar ki blocklara anca 5 günde geldi. yaptığım işlem ile 6 saatte 2017-08 den 2019-10 ayki bloğa geldi. tahminen bu yöntem ile 1 gün sürmeden senkronize olacak.