E vidiš, to jednostavno NIJE istina. Za svoj porez ne mogu dobiti osnovnu uslugu u bilo kakvom kvalitetnom obliku. Za snimanje ili pregled moraš lekati po par mjeseci (iako se npr. radi o tumoru pluća....opet, pišem iz osobnog iskustva). Pregled dječjih kukova? Nema problema, čeka se 6 mjeseci, iako se pregled mora obaviti do 3. mjeseca djetetove starosti!! Neću nabrajati dalje jer bi mogao napisati knjigu. Ako želim dobru ali i dalje osnovnu uslugu moram plaćati dodatno privatnim tvrtkama ili moram dodatno plaćati samoj državi iako već sada plaćam prevelik porez.
Vezano uz porezno opterećenje: http://www.poslovni.hr/komentari/hrvatska-treca-u-svijetu-po-poreznom-opterecenju-dohotka-227836 Pogledaj gdje smo na listi, pa usporedi našu uslugu sa npr. Danskom koja je svjetlosnim godinama ispred nas.
Ustvari kad malo bolje razmislim, kako se ti uopće osjećaš mjerodavan davati kvalifikacije usluga koje mi ovdje dobijemo za porez koji plaćamo, a ni ne živiš ovdje? To što dođeš tu i tamo i jeftino popraviš zube ili tako neku pizdariju na račun svojih eura i misliš da isti uvjeti vrijede za sve nas?
Molim te nemoj....sa takvim izjavama samo gubiš kredibilitet. Ja ne mogu komentirati uslugu države u Nizozemskoj jer sam bio tamo samo par puta, isto tako nemoj ni ti komentirati uslugu Hrvatske jer ovdje ne živiš duže od mjesec ili dva u godini. Ne ovisiš o RH i tu ti nije glavni izvor zarade i života.
A ako vam se toliko ne svidja u RH, izvolite se preseliti u bilo kojoj drugoj drzavi EU...
Definitivno krećem od sebe i definitivno radim na tome. Povukao sam određenu crtu ispod koje više neću trpiti bullshit koji ovdje vlada (da je Bandić dobio više saborskih mandata, vjerojatno bi u Irskoj bio već sada). Već sada imam više poznanika i prijatelja u Kanadi i Irskoj nego u Zagrebu. Zar ti misliš da ova sila ljudi koja odlazi iz države sa cijelim porodicama odlazi zato jer im je tu dosadno? Zato jer im se ne radi? Jer im se ne plača porez? Ljudi odlaze jer im je dosta bullshita. Žele raditi, žele plaćati porez i žele da se na račun tog poreza država brine za njihove potrebe.
I čisto jedan info. Ljudi su nekada odlazili (kao što je dobar dio moje familije) u Njemačku i druge strane zamlje kako bi radili i kako bi se vratili i izgradili ovdje nešto za sebe i svoju obitelj. Odlazili su većinom muški i radno sposobni. Sada odlaze cijele obitelji sa malom djecom i djedovima i bakama i dobar dio ih se ne planira vratiti. Toliko im je loše. Toliko su govna došla blizu usta.
I ja ako dignem sidro odlazim sa ženom, dvoje djece i bakom a vračam se možda na ljeto na more....ako i tad. Tko zna možda mi guzica bude htjela vidjeti puta pa proputujem malo svijetom. Ovo malo što sam bio na dalekim destinacijama mi se podosta svidjelo.