Ja nisam rekao da se porez kao takav ne treba plaćati. Čak štoviše, rekao sam par puta da bih ga drage volje plaćao ukoliko dobijem uslugu u protuvrijednosti tog poreza (bilo u HR bilo u nekoj drugoj zemlji) te sam više puta spominjao druge zemlje i njihove poreze te činjenicu kako bi ih drage volje plačao.
Ono što tvrdim od početka je da ne treba plaćati porez Hrvatskoj jer ga ona ne zaslužuje, pošto se prikupljeni nova krade a građani dobivaju samo maleni dio natrag u obliku sporih i nekvalitetnih usluga.
Što se tiče mog plaćanja poreza u Estoniji, UK ili Nizozemskoj....ako se pita poreznike RH, to je isto kao i krađa jer pare ne idu njima. Pa sada, dali sam ja "zamračio" pare na ovaj ili onaj način je u potpunosti svejedno. Ako ja tebi trebam dati 100 Eur, bilo da ih dam nekome drugome ili da ih ne dam nikome, tebi je svejedno....ti ih nisi dobio i tvrdit češ da si pokraden. Razlika je samo u "moralu", no kako oni nisu "moralni" prema nama, nema smisla da mi budemo "moralini" prema njima.
O blagodati vlasništva tvrtke u drugoj državi neću trošiti riječi. Sama činjenica da si nedostupan Hrvatskim inspektorima je neprocjenjiva ko u reklami za Mastercard.
Govnima treba oduzeti vodu i hranu da se lijepo osuše i počnu plutati. Tada će ih ili odnijeti voda ili će pobjeći sami, i tek onda možemo razmišljati kako napraviti nešto pošteno od ove zemlje.
Niste u potpunosti razumjeli moje objašnjenje o firmi u UK.
Porez na firmu se može platiti samo tamo gdje je firma registrirana i gdje posluje.
Ako firma ne posluje u RH i nema tu sjedište, nema načina da porez na firmu platite u RH.
Upravo to bi bilo nezakonito izbjegavanje poreza.
sasvim je pri tome nebitna adresa vlasnika ili direktora firme kao fizičke osobe.
Bitna je firma kao pravni subjekt, gdje posluje i ima sjedište i automatski se kao vaša adresa, kao pravne osobe, gleda adresa firme a ne vaša privatna adresa stanovanja.
Na kraju krajeva, vi kao privatna osoba možete imati stanove ili kuće u više država ali je to za poslovanje vaše firme nebitno.
Ovdje govorimo o coorporativnom porezu, a ne o vašem osobnom porezu.
Dakle, na zaradu firme plaćate porez tamo gdje vam je sjedište i gdje poslujete.
U onom trenutku kada sebi isplatite plaću i ona vam sjedne na bankopvni račun u rH, vaš privatni bankovni račun, tada postajete porezni obveznik u RH i dužni ste preko joopd obrasca prijaviti svoje prihode poreznoj službi.
nadam se da je sada jasno.