Pages:
Author

Topic: Porez - page 18. (Read 80595 times)

full member
Activity: 242
Merit: 104
October 17, 2016, 05:01:24 AM
Odem na Bitkonan, prodam i povucem na tekuci.

Grin Wink Kiss
legendary
Activity: 1260
Merit: 1029
October 17, 2016, 03:48:48 AM
Odem na Bitkonan, prodam i povucem na tekuci.
full member
Activity: 140
Merit: 100
October 16, 2016, 03:58:21 AM
ja sam ovdje u poziciji da ja prodajem btc tako da dok ne dobijem keš u ruke nemam što slati... Ali htio bi pročitati nečije iskustvo sa prodajom BTC-a
legendary
October 12, 2016, 03:02:58 AM
Eto znaci ako sam platio Nizozemskoj, zataio sam ga od Hrvatske. Voila...

Ne nisi... To sto si platio u Nizozemskoj bez problema mozes reci/navesti poreznoj u RH jer postoji sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja; nikakvo zatajenje.

Ajde to reci nekome tko je zaposlen u Poreznoj upravi Republike Hrvatske, pa ce ti sve biti jasno.
Da, to je legalno "izbjegavanje" poreza, al sama cinjenica da je to "legalno" njima ne znaci nista. Ako ih pitas na osobnoj razini, ti si za njih osobno lopov.
legendary
October 12, 2016, 03:00:53 AM
Osim toga, s obzirom da je svima to u interesu, siguran sam da će i nakon napuštanja EU, uK ostati dio jedinstvenog europskog ekonomskog prostora i tržišta, slično kao švicarska i još neke zemlje koje nisu članice EU.

Brisel se grozi po tom pitanju. Dali je samo režanje ili su ozbiljni, ne znam i to me ustvari "brine" i koci u donosenju odluke. London ili Tallin, dugorocno pitanje je sad....
legendary
October 12, 2016, 02:55:31 AM
Ja nisam rekao da se porez kao takav ne treba plaćati. Čak štoviše, rekao sam par puta da bih ga drage volje plaćao ukoliko dobijem uslugu u protuvrijednosti tog poreza (bilo u HR bilo u nekoj drugoj zemlji) te sam više puta spominjao druge zemlje i njihove poreze te činjenicu kako bi ih drage volje plačao.
Ono što tvrdim od početka je da ne treba plaćati porez Hrvatskoj jer ga ona ne zaslužuje, pošto se prikupljeni nova krade a građani dobivaju samo maleni dio natrag u obliku sporih i nekvalitetnih usluga.
Što se tiče mog plaćanja poreza u Estoniji, UK ili Nizozemskoj....ako se pita poreznike RH, to je isto kao i krađa jer pare ne idu njima. Pa sada, dali sam ja "zamračio" pare na ovaj ili onaj način je u potpunosti svejedno. Ako ja tebi trebam dati 100 Eur, bilo da ih dam nekome drugome ili da ih ne dam nikome, tebi je svejedno....ti ih nisi dobio i tvrdit češ da si pokraden. Razlika je samo u "moralu", no kako oni nisu "moralni" prema nama, nema smisla da mi budemo "moralini" prema njima.

O blagodati vlasništva tvrtke u drugoj državi neću trošiti riječi. Sama činjenica da si nedostupan Hrvatskim inspektorima je neprocjenjiva ko u reklami za Mastercard.

Govnima treba oduzeti vodu i hranu da se lijepo osuše i počnu plutati. Tada će ih ili odnijeti voda ili će pobjeći sami, i tek onda možemo razmišljati kako napraviti nešto pošteno od ove zemlje.

Niste u potpunosti razumjeli moje objašnjenje o firmi u UK.
Porez na firmu se može platiti samo tamo gdje je firma registrirana i gdje posluje.
Ako firma ne posluje u RH i nema tu sjedište, nema načina da porez na firmu platite u RH.
Upravo to bi bilo nezakonito izbjegavanje poreza.
sasvim je pri tome nebitna adresa vlasnika ili direktora firme kao fizičke osobe.
Bitna je firma kao pravni subjekt, gdje posluje i ima sjedište i automatski se kao vaša adresa, kao pravne osobe, gleda adresa firme a ne vaša privatna adresa stanovanja.
Na kraju krajeva, vi kao privatna osoba možete imati stanove ili kuće u više država ali je to za poslovanje vaše firme nebitno.
Ovdje govorimo o coorporativnom porezu, a ne o vašem osobnom porezu.
Dakle, na zaradu firme plaćate porez tamo gdje vam je sjedište i gdje poslujete.
U onom trenutku kada sebi isplatite plaću i ona vam sjedne na bankopvni račun u rH, vaš privatni bankovni račun, tada postajete porezni obveznik u RH i dužni ste preko joopd obrasca prijaviti svoje prihode poreznoj službi.
nadam se da je sada jasno.

Taj dio mi je i te kako jasan i znam kako funkcionira cijela ta stvar. Sto se i gdje placa. Ja samo tvrdim da se placanje poreza u HR treba izbjeci pod svaku cijenu jer HR ne zasluzuje da joj se placa porez.
legendary
Activity: 3374
Merit: 1824
October 11, 2016, 10:40:33 AM
Što se tiče poslovanja i plaćanja poreza, srećom više ne živimo u 20 već u 21. stoljeću.
To konkretno znači da možete živjeti i raditi u Hrvatskoj a potpuno legalno otvoriti business npr. u UK, ltd firmu, poslovati preko nje, i u UK plaćati porez (firmu praktički registrirate za 5 minuta online dok kod nas to traje 2-3 tjedna na tzv. hitro.hr, i puno je skuplje).
U RH bi tada plaćali porez samo na osobnu zaradu dok bi cooperativni porez plaćali tamo gdje je sjedište firme, u UK.
Također bi izbjegli hrvatsku birokraciju, brojne doprinose i dr.
Isto tako, između UK i RH postoji sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
Ne pričam to napamet, već iz vlastitog iskustva s obzirom da sam otvorio firmu u UK i tako poslujem već godinu dana, a živim u RH.
Dakle, za svaki problem postoji riješenje, i nije potrebno seliti iz Hrvatske, a ni izbjegavati plaćanje poreza.

Taman cca. mjesec dana prije Brexita sam poceo skupljati detaljne informacije vezane uz to. I onda kad sam reko, to je to, idem u tom smjeru puf, Brexit. I sad sam u nedoumici. Velika vecina klijenata s kojima radim mi je unutar EU. Vrlo malen broj Amerika i Engleska. Sto mislis kakav ce utjecaj imati Brexit na tvoje poslovanje kad jednom finaliziraju stvar?
Alternativno sam vidio Estonski e-resident program. Ako se ne varam, slicne mogucnosti su u pitanju.

Mene osobno brexit ne brine previše.
Prije svega u idućih 2,3 do 5 godfina sigurno se ništa neće promijeniti i uK će i dalje biti punopravni član eU, dok ne završe pregovori o njenom napuštanju EU.
Ti pregovori, koliko čujem, počinju tek u 3. mjesecu iduće godine, dakle nikome se baš previše ne žuri s tim pregovorima, i sigurno će trajati više godina.
Do kraja tih pregovora ja mogu već sto puta i otvoriti novu firmu i zatvoriti staru, nije nikakva drama ni panika Smiley
Osim toga, s obzirom da je svima to u interesu, siguran sam da će i nakon napuštanja EU, uK ostati dio jedinstvenog europskog ekonomskog prostora i tržišta, slično kao švicarska i još neke zemlje koje nisu članice EU.
legendary
October 11, 2016, 10:35:49 AM
Ja nisam rekao da se porez kao takav ne treba plaćati. Čak štoviše, rekao sam par puta da bih ga drage volje plaćao ukoliko dobijem uslugu u protuvrijednosti tog poreza (bilo u HR bilo u nekoj drugoj zemlji) te sam više puta spominjao druge zemlje i njihove poreze te činjenicu kako bi ih drage volje plačao.
Ono što tvrdim od početka je da ne treba plaćati porez Hrvatskoj jer ga ona ne zaslužuje, pošto se prikupljeni nova krade a građani dobivaju samo maleni dio natrag u obliku sporih i nekvalitetnih usluga.
Što se tiče mog plaćanja poreza u Estoniji, UK ili Nizozemskoj....ako se pita poreznike RH, to je isto kao i krađa jer pare ne idu njima. Pa sada, dali sam ja "zamračio" pare na ovaj ili onaj način je u potpunosti svejedno. Ako ja tebi trebam dati 100 Eur, bilo da ih dam nekome drugome ili da ih ne dam nikome, tebi je svejedno....ti ih nisi dobio i tvrdit češ da si pokraden. Razlika je samo u "moralu", no kako oni nisu "moralni" prema nama, nema smisla da mi budemo "moralini" prema njima.

O blagodati vlasništva tvrtke u drugoj državi neću trošiti riječi. Sama činjenica da si nedostupan Hrvatskim inspektorima je neprocjenjiva ko u reklami za Mastercard.

Govnima treba oduzeti vodu i hranu da se lijepo osuše i počnu plutati. Tada će ih ili odnijeti voda ili će pobjeći sami, i tek onda možemo razmišljati kako napraviti nešto pošteno od ove zemlje.

Niste u potpunosti razumjeli moje objašnjenje o firmi u UK.
Porez na firmu se može platiti samo tamo gdje je firma registrirana i gdje posluje.
Ako firma ne posluje u RH i nema tu sjedište, nema načina da porez na firmu platite u RH.
Upravo to bi bilo nezakonito izbjegavanje poreza.
sasvim je pri tome nebitna adresa vlasnika ili direktora firme kao fizičke osobe.
Bitna je firma kao pravni subjekt, gdje posluje i ima sjedište i automatski se kao vaša adresa, kao pravne osobe, gleda adresa firme a ne vaša privatna adresa stanovanja.
Na kraju krajeva, vi kao privatna osoba možete imati stanove ili kuće u više država ali je to za poslovanje vaše firme nebitno.
Ovdje govorimo o coorporativnom porezu, a ne o vašem osobnom porezu.
Dakle, na zaradu firme plaćate porez tamo gdje vam je sjedište i gdje poslujete.
U onom trenutku kada sebi isplatite plaću i ona vam sjedne na bankopvni račun u rH, vaš privatni bankovni račun, tada postajete porezni obveznik u RH i dužni ste preko joopd obrasca prijaviti svoje prihode poreznoj službi.
nadam se da je sada jasno.
legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
October 11, 2016, 10:13:48 AM

Ne nisi... To sto si platio u Nizozemskoj bez problema mozes reci/navesti poreznoj u RH jer postoji sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja; nikakvo zatajenje.

legendary
October 11, 2016, 09:38:50 AM
legendary
October 11, 2016, 08:11:08 AM
Ok znaci ako ja platim porez u Nizozemskoj ili UK, dali itko od ovih govana u HR poreznoj dobije te pare?

Na taj deo ne.
legendary
October 11, 2016, 04:26:19 AM
Ok znaci ako ja platim porez u Nizozemskoj ili UK, dali itko od ovih govana u HR poreznoj dobije te pare?
legendary
October 11, 2016, 04:20:27 AM
[...] ako se pita poreznike RH, to je isto kao i krađa jer pare ne idu njima. Pa sada, dali sam ja "zamračio" pare na ovaj ili onaj način je u potpunosti svejedno. [...]

Nije svejedno, kao sto vam i Daniel lijepo pokusava objasniti:

[...] između UK i RH postoji sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.[...]

Isto stoji i za Nizozemskoj.
legendary
October 11, 2016, 03:41:33 AM

legendary
October 11, 2016, 02:59:29 AM
Što se tiče poslovanja i plaćanja poreza, srećom više ne živimo u 20 već u 21. stoljeću.
To konkretno znači da možete živjeti i raditi u Hrvatskoj a potpuno legalno otvoriti business npr. u UK, ltd firmu, poslovati preko nje, i u UK plaćati porez (firmu praktički registrirate za 5 minuta online dok kod nas to traje 2-3 tjedna na tzv. hitro.hr, i puno je skuplje).
U RH bi tada plaćali porez samo na osobnu zaradu dok bi cooperativni porez plaćali tamo gdje je sjedište firme, u UK.
Isto tako, između UK i RH postoji sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
Ne pričam to napamet, već iz vlastitog iskustva s obzirom da sam otvorio firmu u UK i tako poslujem već godinu dana, a živim u RH.
Dakle, za svaki problem postoji riješenje, i nije potrebno seliti iz Hrvatske, a ni izbjegavati plaćanje poreza.
Taman cca. mjesec dana prije Brexita sam poceo skupljati detaljne informacije vezane uz to. I onda kad sam reko, to je to, idem u tom smjeru puf, Brexit. I sad sam u nedoumici. Velika vecina klijenata s kojima radim mi je unutar EU. Vrlo malen broj Amerika i Engleska. Sto mislis kakav ce utjecaj imati Brexit na tvoje poslovanje kad jednom finaliziraju stvar?
Alternativno sam vidio Estonski e-resident program. Ako se ne varam, slicne mogucnosti su u pitanju.

Sasvim ste nam dobrodosli u Nizozemskoj. Ako zelite pomoc/informaciju samo mi se javite putom PM...  Grin
legendary
October 11, 2016, 02:57:56 AM

Pa o takvim konstrukcijama upravo i pricam. to se zove "izbjegavanje poreza". Sasvim legalno i u potpunost se slazem s'time.

Protivim se protiv "tajiti od poreza", sasvim druga stvar...
legendary
October 11, 2016, 02:55:21 AM

legendary
October 10, 2016, 10:45:49 AM

legendary
October 10, 2016, 10:06:03 AM
[...] misliš da je moja percepcija kriva [...]

Ne mislim da vam je percepcija kriva. Kriv vam je zakljucak, i s'time vase "rijesenje".

legendary
October 10, 2016, 08:46:23 AM
O i kad već voliš razno razna istraživanja, i misliš da je moja percepcija kriva evo malo materijala za čitanje:

HRVATSKA I DALJE MEĐU NAJGORIMA U EU Pogledajte koliki dio javnog duga financiramo kreditima! http://www.jutarnji.hr/biznis/hrvatska-i-dalje-medu-najgorima-u-eu-pogledajte-koliki-dio-javnog-duga-financiramo-kreditima/4459337/
Po sigurnosti u prometu Hrvatska među najgorima u Europi http://www.vecernji.hr/automobili/po-sigurnosti-u-prometu-hrvatska-medu-najgorima-u-europi-1074142
VIVIANE REDING: Hrvatska među najgorima po učinkovitosti pravosuđa http://objektivno.hr/viviane-reding-hrvatska-medu-najgorima-po-ucinkovitosti-pravosuda-28152?print=pdf
Hrvatska među najgorima u gospodarenju otpadom u EU! http://zmergo.hr/2016/03/hrvatska-medu-najgorima-u-gospodarenju-otpadom-u-eu/
Hrvatska među najgorima u svijetu za dobivanje dozvole za gradnju http://direktno.hr/en/2014/svijet/19440/Hrvatska-me%C4%91u-najgorima-u-svijetu-za-dobivanje-dozvole-za-gradnju.htm
Hrvatska i dalje među najgorima po konkurentnosti između razvijenih zemalja http://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/hrvatska-i-dalje-medu-najgorima-po-konkurentnosti-izmedu-razvijenih-zemalja/
Indeks percepcije korupcije: Hrvatska među najgorima u Europi http://www.soundset.hr/vijesti/svijet-i-eu/indeks-percepcije-korupcije-hrvatska-medu-najkorumpiranijima-u-europi

U kratko, pre velika uprava, neefikasnost i korupcija. Nije ni čudo da nam ne mogu pružiti uslugu, jer trpaju sve što mogu na svoje privatne račune.

I s ovim ću završiti ovaj naš mali dialog. Jer ako te nečije osobno iskustvo popraćeno istraživanjima neće razuvjeriti, i ako ti i dalje misliš da je ovdje super, slobodno nam se pridruži. Slobodnih kuća i stanova na prodaju ima koliko te volja. Ako ne preferiraš vlasništvo, možeš i rentat.
Pages:
Jump to: