Ja sam prije par godina pokušao objasniti u poreznoj svoju internet zaradu tada, ne bitcoin, i gledali su me blijedo, kao da sam pao s marsa
U biti, ispalo je da uopće nemaju posebnu kategoriju za Internet zaradu i šifru za to u sustavu jer eto, porezna a i država, nemaju pojma da tamo neki čudaci nešto rade na Internetu i čak zarađuju neke ozbiljne pare, pa nisi uopće ni predvidjeli stavku Internet zarade u svojim poreznim propisima.
Na kraju smo se ''dogovorili'' da internet zaradu prijavim kao ''drugi dohodak'' iz inozemstva i to kao da sam ''slobodni umjetnik'' hehe.
Pa i može se reći da sam ''Internetski umjetnik''.
Uglavnom, tako to u zadnjih par godina ide, i za sada nema problema, vuk sit a ovce na broju
Ne znači da je svako budala tamo i da niko ne zna šta je bitcoin , blockchain nije anoniman, mislite da van naknadno nemogu zatražit porez i to na balkanu ? Evropska zajednica je vec odavno donijela odluke o tome šta je bitcoin (ali i to ce se redefinisat), Hrvatska je u EU i nevjerujem da će se tu nešto drugačije tretirat, sad za sad, nema problema, samo Hrvatska pripada više konzervativnim državama sa svojim stavom, ne na liberalne, tako da je sve moguće. Inace kupite zemljište i preselite se u ničju zemlju , tamo nema poreza