Pazartesi günü taşınıyorum. Ortalık ayaktayken konsantre olmadan pek kurcalamıyorum ama şu anda denediğim şeyi aktarayım. Hem akıl akıldan üstündür, belki katkıda bulunmak isteyen olur.
Olay kısaca şu; daha önce de aktarmıştım, sinyal geldikten sonra oyuna dahil oluyoruz. Burada öncelikli gözettiğim şey kasayı korumak. Hemen belirteyim, kasayı korumak ve kasayı optimum seviyede kullanmak ibareleri aynı cümlede oksimoron oluşturuyor. Üstüne üstlük bir de bugüne kadar elde ettiğimiz karı da korumaya çalışıyorum, bu daha da berbat bir durum. Şu andaki dar boğazın sebebi bu ürkek tavır olabilir. Ama sonuçta bu bir deneme. Deneme sonucunda elde edeceğimiz en değerli şey ise veri. Denemenin devam ediyor olması önemli. Dolayısıyla başa dönüyorum, kasayı korumam gerekli. Psikolojik açıdan da karı korumam gerekli.
Şu anda istatistiksel bir başarı yakalamış durumdayız. Şöyle ki, tüm deneme boyunca 3 milyondan fazla oyun oynadık ve 1000'den fazla sinyal aldık. Bu neyin ne olduğunu göstermek için yeterli bir miktar.
En net olarak söyleyebileceğim şey şu, normalde %49.50 oranında sonucu tahmin etme imkanım varken şu anda %52 oranında bir tahmin ortalamam var. %2,5'luk bir pozitif fayda aslında dünyalar demek.
Şu anda denediğim şey ise sinyal sonrası aldığım sonuçlara göre %76'lık bir oranı test ediyorum. Tükçesi şöyle; şu anda kadar tüm oyunlarda %52 oranda ilk denemede, %24 oranda ikinci denemede oyunu karla kapadık. Bu da demektir ki yaklaşık olarak her 4 oyundan birinde kaybedeceğiz, 3 oyunda kazanacağız. Bu durumu gözeterek şöyle bir yöntem izliyorum. Her sinyal sonrasında elimdeki veriye istinaden bu %76'lık oranın devam edeceğini varsayarak kazanacağım durumda 1 birim, kaybedeceğim durumda 3 birim kazanacağım bir deneme yapıyorum.
Burada kilit nokta yukarıdaki "yaklaşık" kelimesi. Veri şunu söylüyor %76 oranında başarılı olacaksın, oyundaki rakamlar ise bize %75'i veriyor. Aradaki %1'lik kısım ise bizim beklenen değerimiz ve bu pozitif bir değer. Dolayısıyla sonsuza kadar bu oyunu sürdürdüğümüzde -tıpkı kasa gibi- bizimde bekleyebileceğimiz kar değeri pozitif olacak.
Buradaki yanılma durumu şu olabilir. Bu durum tamamen rastlantısaldır ve zamanla -house edge 'i de eklersek- bizim %76'lık değer %74'e yakınsar. Bu durumda %1 kaybeder çıkarız. Ki varsayımsal olarak olması gereken de budur aslında
Küçük bir kuple örnek de ekleyeyim: