Pages:
Author

Topic: REHBER: Ledger Nano S incelemesi, kullanım rehberi, detaylar, sorular, cevaplar - page 3. (Read 25308 times)

legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Nano X alacağım sanırım keşke bir indirim offer etselerdi nano s sahiplerine Sad şimdi tekrardan 100 dolar bir alete bayılacağız
Güzel fikir aslında, Ledger firmasına twitter'dan falan yazın bakarsınız olumlu dönerler Smiley
sordum yok dediler Cheesy napıyoruz alıyormuyuz bunuda
Bana inceleme için gelecek muhtemelen. Geri isterler mi bilmiyorum ama sözünü aldım firmadan Cheesy
sr. member
Activity: 812
Merit: 260
Nano X alacağım sanırım keşke bir indirim offer etselerdi nano s sahiplerine Sad şimdi tekrardan 100 dolar bir alete bayılacağız
Güzel fikir aslında, Ledger firmasına twitter'dan falan yazın bakarsınız olumlu dönerler Smiley
sordum yok dediler Cheesy napıyoruz alıyormuyuz bunuda
legendary
Ledger'ım bozuldu!
Konuyu açtığımdan beri hatta daha öncesinden beri kullandığım sapasağlam Ledger Nano S'im bozuldu.
Dün kullandığım Ledger'ım bugün çalışmıyor. PC'ye bağladığımda ekran çok hızlı geliyor gidiyor. Farklı PC'lerde denedim sonuç aynı. Ledger'ın yeni yazılımını kullandıktan sonra oldu bu durum. Tesadüf mü bilemiyorum.
Twitter'dan Tr distrübütör İlhan bey'e ve ledger ofis'e yazdım bakalım ne olacak.
Binbircesit'ten İlhan beyle iletişime geçtim. Kendisi Ledger merkeze sormuş ve cihazın yenisiyle değiştirileceğini söylemişler.
Prosedürü yarın başlatıyorum. Yakında yenisi elime geçer muhtemelen.

Konudaki mesajları en baştan okuyarak buraya kadar geldim.Devasmını henüz okumadım. Ancak şöyle bir durum söz konusu: Bu bozulan cihazı değişim yaptılar, ücretsiz yenisini verdiler. Peki ya bu cihaızn ulaştığı yerde bir şekilde tamir edilir de içerisinde senin bilgilerin aktif iken devreye sokulursa ? PIN kodu üç defa yanlış girilirse bloke oluyor denildiğini duyar gibiyim. Ben mi paranoyak davranıyorum bilmiyorum ama bu cihazı yapan firma bu PN kodu korumasını aşamaz mı ?
Hocam merhaba. Şu mesajı başka bir konuya yazmıştım

Bu cihazlar piyasaya çıktıktan sonra bir sürü yazılımcı ve daha da önemlisi hacker bunları alıp arka kapı ya da bir açık var mı diye inceliyorlar.
Eğer firma bizim 24 kelimelik seed'imizi cihaz bize üretirken aynı zamanda firmaya da gönderecek bir arka kapı yapmış olsaydı bu 3. kişi yazılımcılar veya hackerlar bunu mutlaka öğrenirler ve şimdiye bu konuyla alakalı binlerce haber çıkar, bu firmalar da batardı Smiley
Arka kapı yoksa hacker'lar açık arıyorlar cihazda. Açık varsa içindekileri almak için. O da geçtiğimiz zamanlarda 1 açık bulundu ve firma hemen sorunu düzeltti. Ki bu açık da cihaz içindeki coinlerinizi alamıyor, siz gönderirken hacker'a göndermiş oluyordunuz bilmeden. Çabukça çözüldü bu sorun.
Vel hasılı, bu cihazlar şimdilik piyasadaki en güvenilir cihazlardan. Özellikle Ledger ve Trezor ciddi güvenlik çalışmaları yapıyorlar sürekli. Diğerleri de yapıyordur elbette ama güncel takip etmiyorum hepsini.

"Ben mi paranoyak davranıyorum bilmiyorum ama bu cihazı yapan firma bu PN kodu korumasını aşamaz mı ?" sorunuza gelirsek;
Aşabilir mi? Bilemiyorum. Belki. Güveniyor muyum? Ledger'a güveniyorum.
Ha tabi şu da var. Ben o cihazı gönderdiğimde o cihazın seed'indeki bütün coinlerimi başka bir yere aktardım mı? Evet Smiley
hero member
Activity: 2086
Merit: 608
Online Security & Investment Corporation
Ledger'ım bozuldu!
Konuyu açtığımdan beri hatta daha öncesinden beri kullandığım sapasağlam Ledger Nano S'im bozuldu.
Dün kullandığım Ledger'ım bugün çalışmıyor. PC'ye bağladığımda ekran çok hızlı geliyor gidiyor. Farklı PC'lerde denedim sonuç aynı. Ledger'ın yeni yazılımını kullandıktan sonra oldu bu durum. Tesadüf mü bilemiyorum.
Twitter'dan Tr distrübütör İlhan bey'e ve ledger ofis'e yazdım bakalım ne olacak.
Binbircesit'ten İlhan beyle iletişime geçtim. Kendisi Ledger merkeze sormuş ve cihazın yenisiyle değiştirileceğini söylemişler.
Prosedürü yarın başlatıyorum. Yakında yenisi elime geçer muhtemelen.

Konudaki mesajları en baştan okuyarak buraya kadar geldim.Devasmını henüz okumadım. Ancak şöyle bir durum söz konusu: Bu bozulan cihazı değişim yaptılar, ücretsiz yenisini verdiler. Peki ya bu cihaızn ulaştığı yerde bir şekilde tamir edilir de içerisinde senin bilgilerin aktif iken devreye sokulursa ? PIN kodu üç defa yanlış girilirse bloke oluyor denildiğini duyar gibiyim. Ben mi paranoyak davranıyorum bilmiyorum ama bu cihazı yapan firma bu PN kodu korumasını aşamaz mı ?
legendary
sr. member
Activity: 812
Merit: 260
legendary
Bayağı bir denedim ama sadece  btc-bch-xrp açtım sonrası 4. cüzdanı açmıyor senin konuda yazdığın gibi hafıza izin vermiyor yetersiz sanırım .neyse şimdilik kenara koydum adresleri aldım o kadar.
Bugün btc, eth, ltc ve ripple app'lerini yükledim. Stellar yüklemedi mesela. Xrp app'i çok yer tutuyor, silince yükledi.
Ledger'n en büyük handikapı bu, aynı anda bi kaç coin desteklemesi. Son güncellemelerden birinde güya bunu arttırdılar ama yine de Xrp, Neo gibi app'leri yükleyince yer kalmıyor.
full member
Activity: 1050
Merit: 210
Crypto Trader
Bayağı bir denedim ama sadece  btc-bch-xrp açtım sonrası 4. cüzdanı açmıyor senin konuda yazdığın gibi hafıza izin vermiyor yetersiz sanırım .neyse şimdilik kenara koydum adresleri aldım o kadar.
legendary
1.5.5 firmware güncellemesi geldi.
Hem iOs hem Android için uygulamalar da geldi. Nano X'e hazırlıklar devam ediyor. Martta Nano X modeli çıkıyor.
full member
Activity: 350
Merit: 110
1.5.5 firmware güncellemesi geldi.
full member
legendary
Twitter'de Ledger'de güvenlik açığı bulunduğunu ve birinin cihazının hacklendiğini okudum.Doğruluk payı var mı?
Link gönderseydiniz biz de okurduk ama bu şekilde kaynak olmadan bir şey diyemem.
Söylenti olduğu için kaynak olarak görmedim ama yine de paylaşayım:

https://twitter.com/ilhangulenc1/status/1080439347055349765?s=21
Görmemiştim.
Ledger'dan resmi açıklama gelene kadar beklemek lazım böyle durumlarda. Yakında açıklarlar.
full member
Twitter'de Ledger'de güvenlik açığı bulunduğunu ve birinin cihazının hacklendiğini okudum.Doğruluk payı var mı?
Link gönderseydiniz biz de okurduk ama bu şekilde kaynak olmadan bir şey diyemem.
Söylenti olduğu için kaynak olarak görmedim ama yine de paylaşayım:

https://twitter.com/ilhangulenc1/status/1080439347055349765?s=21
hero member
Activity: 1680
Merit: 529
Bayadır girmiyorum ama bu kötü olmuş açıkcası dikkat etmek gerekiyor artık bundan sonrasında sanırım. Transfer yaparken.
legendary
full member
full member
Ledger Nano S ciddi indirime girmiş. %50 indirim var kendi sitesinde Black Friday indirimi. Düşünen varsa kaçırmasın 300 tl olmuş. Normal fiyatı 600 tl!

https://www.ledger.com/products/ledger-nano-s/matte-black
Kargo ve gümrük fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
İndirim bitti.
Şu an 450 tl fiyat
Free express shipping yazmakta. Kargo ödemesi yok.
Müşteri hizmetleriyle konuştum,kargo ücreti yokmuş.Asıl merak ettiğim gümrük konusu.İlla takılıyor mu gümrüğe?Takılıyorsa bir mantığı kalmıyor ordan almanın.İnternette kimisi takılıyor kimisi takılmıyor diyor.Şans mı?
legendary
Ledger Nano S ciddi indirime girmiş. %50 indirim var kendi sitesinde Black Friday indirimi. Düşünen varsa kaçırmasın 300 tl olmuş. Normal fiyatı 600 tl!

İndirim bitti.
Şu an 450 tl fiyat
Free express shipping yazmakta. Kargo ödemesi yok.
full member

member
Activity: 322
Merit: 32
Monero bu piyasa için çok önemli ve sevilen bir para. Anonimlik konusunda ısrarlı borsaların kararlarını önemsemez, asic cihazlara müsade etmez. Geç bile kalmıştı ledger gayet yerinde bir karar olmuş. AMD riglerimi sırf Moneronun karlı olmasını beklediğim için satmıyorum.
Pages:
Jump to: