Ledger'ım bozuldu!
Konuyu açtığımdan beri hatta daha öncesinden beri kullandığım sapasağlam Ledger Nano S'im bozuldu.
Dün kullandığım Ledger'ım bugün çalışmıyor. PC'ye bağladığımda ekran çok hızlı geliyor gidiyor. Farklı PC'lerde denedim sonuç aynı. Ledger'ın yeni yazılımını kullandıktan sonra oldu bu durum. Tesadüf mü bilemiyorum.
Twitter'dan Tr distrübütör İlhan bey'e ve ledger ofis'e yazdım bakalım ne olacak.
Binbircesit'ten İlhan beyle iletişime geçtim. Kendisi Ledger merkeze sormuş ve cihazın yenisiyle değiştirileceğini söylemişler.
Prosedürü yarın başlatıyorum. Yakında yenisi elime geçer muhtemelen.
Konudaki mesajları en baştan okuyarak buraya kadar geldim.Devasmını henüz okumadım. Ancak şöyle bir durum söz konusu: Bu bozulan cihazı değişim yaptılar, ücretsiz yenisini verdiler. Peki ya bu cihaızn ulaştığı yerde bir şekilde tamir edilir de içerisinde senin bilgilerin aktif iken devreye sokulursa ? PIN kodu üç defa yanlış girilirse bloke oluyor denildiğini duyar gibiyim. Ben mi paranoyak davranıyorum bilmiyorum ama bu cihazı yapan firma bu PN kodu korumasını aşamaz mı ?
Hocam merhaba. Şu mesajı başka bir konuya yazmıştım
Bu cihazlar piyasaya çıktıktan sonra bir sürü yazılımcı ve daha da önemlisi hacker bunları alıp arka kapı ya da bir açık var mı diye inceliyorlar.
Eğer firma bizim 24 kelimelik seed'imizi cihaz bize üretirken aynı zamanda firmaya da gönderecek bir arka kapı yapmış olsaydı bu 3. kişi yazılımcılar veya hackerlar bunu mutlaka öğrenirler ve şimdiye bu konuyla alakalı binlerce haber çıkar, bu firmalar da batardı
Arka kapı yoksa hacker'lar açık arıyorlar cihazda. Açık varsa içindekileri almak için. O da geçtiğimiz zamanlarda 1 açık bulundu ve firma hemen sorunu düzeltti. Ki bu açık da cihaz içindeki coinlerinizi alamıyor, siz gönderirken hacker'a göndermiş oluyordunuz bilmeden. Çabukça çözüldü bu sorun.
Vel hasılı, bu cihazlar şimdilik piyasadaki en güvenilir cihazlardan. Özellikle Ledger ve Trezor ciddi güvenlik çalışmaları yapıyorlar sürekli. Diğerleri de yapıyordur elbette ama güncel takip etmiyorum hepsini.
"Ben mi paranoyak davranıyorum bilmiyorum ama bu cihazı yapan firma bu PN kodu korumasını aşamaz mı ?" sorunuza gelirsek;
Aşabilir mi? Bilemiyorum. Belki. Güveniyor muyum? Ledger'a güveniyorum.
Ha tabi şu da var. Ben o cihazı gönderdiğimde o cihazın seed'indeki bütün coinlerimi başka bir yere aktardım mı? Evet