Arkadaşlar bu cihaza 500tl vermenize gerek yok 64 GB harici bellek ile offline cüzdan oluşturabiliyormuşsunuz. Linux altyapısıyla. İstediğiniz zaman da çek/yatır yapılabiliyormuş. En yakın zamanda nasıl yapılacağını öğrenip yazacağım. Sizlerde araştırabilirsiniz.
Twitter'dan Onur Gözüpek'ten okumuş gelmişsiniz. Mişli mışlı konuşuyorsunuz.
Ledger 500 tl eder mi etmez mi o ayrı mevzu. Ama vermenize gerek yok demeniz yanlış.
Harici belleğe istediğiniz işletim sistemini kurup istediğiniz wallet'ı çalıştırabilirsiniz. Burda sorun yok. Lakin, o harici belleği virüslerden koruyamazsınız. "Linux olacak" demeyin. Linux'tan coin çekme yolları da mevcut.
İlk sayfadan alıntı yapıyorum;
Ayrıca Ledger'ın hafızası hakkında bir bilgi
"Nano S has 320 Kb flash, 10 Kb RAM, Blue has 480 Kb flash, 12 Kb RAM (less available for applications after the OS is installed)"
Yani cihazımızda sadece 320 kb'lık bir alan var. Bunun sebebi dediğim gibi güvenlik. Virüs ve malware'lerin boyutu 320 kb'dan fazla olursa cihaza giremiyor bile yani. Kaldı ki cihazın içinde kendi işletim sistemi ve cüzdanları yüklediğinizde zaten 10-20 kb bir alan kalıyor muhtemelen. Bu alana virüs vs girmesi oldukça zor hak verirsiniz ki.