Yazı için çok teşekkür ederiz. Başlığa da ciddi emek verilmiş, emeğinize sağlık. Fakat benim kafamı kurcalayan bir şey var.
Düzenli al-sat yapan, erc20 token alan satan vs. kişiler için bu çok çok mantıklı çünkü onayın hardware üzerinden verilmesi çok çok önemli. Etrafımda birçok insan (yazılımcılar da dahil) ledger kullandığı için kaç kez phishing'den kurtuldular. Bu normal hepimiz o oltaya gelebiliriz. Fakat uzun vade tutacak adamlar için çok bir mantık göremiyorum ben. Bilmiyorum haksız mıyım?
ÖRneğin 2 milyon adet TRX alıp unutacağım 2 sene. Borsaya falan da atmayı düşünmüyorum asla. Hatta yanına 3-5 erc20 token daha ekleyeceğim, Hydro ıvır zıvır.
myetherwallet'ın offline halinde cüzdanı oluşturup, çıktısını alıp, kağıdı da banka kasasına götürdükten sonra ledger da saklamak ile bunun arasında bir fark kalmıyor zannımca. İkisi de 1 yıl 2 yıl (neyse artık) bir yerde saklı duruyor. 2 yıl sonra bozduracağı zaman da güvenlik için yine offline tx oluşturursa güvenli oluyor.
Bilmem atladığım bir yer var mı? Nano kullanan arkadaşlar yanıtlayabilirse çok sevinirim.
Mevzu ikisinde de "korumak"
24 kelimelik seed'i ya da paperwallet'ın priv key'ini koruyabiliyorsanız güvenilir bir şekilde sorun olmaz.
Ama kullanışlılık açısından yine de ledger öndedir.
"2 yıl hiç dokunmam kesinlikle dokunmam" diyorsanız kağıt cüzdan olur. Ama "ara sıra gir çık yaparım" derseniz kullanışlılık açısından ledger.
Ben bu konuyu açtığımdan beri hatta daha öncesinden beri kullanıyorum Ledger'ı. Çok memnunum.