Te smieciowe coiny moga spac ponizej 1 satoshi !!!!
Czesto na gieldach typu nova itp gdy shitcoin pada...to zmieniaja handel coina do LTC DOGE ETH itp wtedy cena moze spasc nawet do 0.01 % wartosci 1 sat
Zazwyczaj wtedy zostajesz z nimi na wiecznosc...az jakis inny pesudospec albo" pomp my coin" uzyje swojej sily.
mozna zagrac jeszcze w gre Dice ale po co mrozic wiecej niz 1 milion...bo te dice na smiecioowych coinach daje wygrac easy z 1 miliona mozna ugrac 10 mil pytanie po co komu to?
Mrozic 1 mil czy 10
jak nikt tego nie uzywa i nie kupiuje.
Ps. a Ty raczej nie jestes nowy na forum ...
Bo kto nowy tu w pierwszym poscie zaklada topic
Nowi zazwyczaj pierwszego posta wrzucaja " tu sie witamy "
Pytanie jakie masz oczekiwania co do zainwestowania 1k zl ... ile chcesz zarobic...czy chcesz sie bardziej uczyc czy tylko zarobic...polecam YT i dobrych blogerow nim zainwestujesz. Malo kto uzywa twittera a tam jest kopalnia newsow itp.
Duzo ludzi zaczyna od inwestycji a nie od nauki jak to dziala, czym jest...a nawet jak poprawnie pobrac wallet i zrobic pierwsze transakcje.
Dla otuchy dodam ze w tym okresie ciezko w cos zainwestowac i stracic 170 miliardow dolcow zainwestowane w rynek krypto plus ICO ktore wchodza ze swoim zebranym kapitalem
Kto mowi o korekcie rynku?
Ja slysze codziennie ze BTC spadnie o polowe...jutro bedzie korekta
...a prawda i fakty sa takie ze kto nowy dowiaduje sie o BTC i zrozumie - kupuje
na calym swiecie... "no i ci wielcy chciwi gracze"
Dlatego idzie w gore i idzie! po $1 dolar bylo za drogo, po $100 bylo za drogo, po $1 000 za drogo ...przeciez za chwile spadnie....halo jest 31.08 a BTC $ 4614
i dopiero zaczynaja kupowac
To nowy rynek i wszytsko jest mozliwe...a Ty sam ponosisz odpowiedzialnosc tu pieniedzy nikt Ci nie odda
mysl i uzywaj wlasnej glowy...z innych tylko kozystaj z podpowiedzi...
Chyba żartujesz. Takim podejściem wchodzimy w MLMy i "nieustannie rosnący rynek", "bo jeszcze nikt prawie nie wie", "bo jeszcze jest wcześnie", "co z tego, że urosło xxxx%, przecież musi jeszcze".
Znam rynek od pierwszej dużej bańki 2013-2014r., obserwowałem sporadycznie do 2016r. od 2016r. można było zauważył wzmożoną aktywność, i coraz więcej pompowania shitcoinów (nie mówie, o prawdziwych altcoinach, z dobrymi ideami, i aktywnym wsparciem), i ICO, które się czasem kończyły scamami.
Teraz jest wysyp ICO, które rozwiązują "problemy świata", gdzie większość tak naprawdę jest po to, aby zebrać ETH/BTC, czy inne krypto, i to sobie wymienić.
Oczywiście, że coś tam rozwijają, ale projekty są conajmniej od 10 do 100-krotnie przedrożone, tylko przez to, że uruchamiają ICO. Wiele z tych rzeczy, dało by się zrobić dużo taniej, chciwość przeżarła mózgi co niektórym. Jakkolwiek BTC można zrozumieć wycenę, chociaż zaczyna być oderwana od ziemi również, to wycenę jakkolwiek ICO w ostatnim czasie nie chcę nawet komentować.
Właśnie ludzi w 90-95%, którzy weszli w krypto w tym roku, nie pobierają binarek niczego, mają to gdzieś, walą kasę na BTC, a potem na dowolną giełdę krypto, i obracają kasą tylko tam, nigdy nie ładują na portfel, bo po co.
Twittera używa cały świat, i właśnie to jest najlepsze źródło info o krypto, więc nie wiem, skąd przyszło Ci do głowy, że mało kto używa tego? Używa cała masa ludzi.
170mld to market cap. W obrocie jest 2 - 7 mld USD, które chodzą w jedną i drugą stronę, część z tego na pewno jest 'spoofiego'...
Rewelacyjny artykuł, dobrze podsumował, "ludzie w końcu się nauczą":
https://medium.com/@coinop.logan/the-ico-bubble-is-coming-resistance-is-futile-and-thats-okay-3b9c8c801cd8Realna cena danego krypto jest mniej więcej taka, ile kosztuje jego wykopanie, przyjmijmy, że 2x tego, bo oczywiście, że musi się zamortyzować sprzęt, który kupiliśmy.
Aktualnie opłacalność kopania to 400% na dzień, czy to jest normalne? Nie, według mnie nie. 2015 był rokiem ogromnej bessy, i wtedy często nawet nie opłacało się oprócz Chin, ale to co teraz się wyrabia jest czystym szaleństwem.