Pages:
Author

Topic: Rudarenje - da/ne/mozda - page 28. (Read 61958 times)

member
Activity: 210
Merit: 10
December 28, 2017, 08:25:44 AM
da li je bolje kupiti vec gotov rig iz kine ili platiti nekog domaćeg da mi kaze sta da kupim i da mi spoji sve to u jedan rig?
jr. member
Activity: 119
Merit: 1
December 28, 2017, 08:20:45 AM
@pegla, to je uvek moguće, ali moguće je i da cena naraste pa se to poništi, ili skrati

uvek računaj duže na otplatu.. nemoj ulaziti u ovo "otplatim opremu za 6 meseci i super", možda bolje dodati malo pesimizma i.e. "ako za 10 meseci otplatim opremu, biće super", ne zato što sam ja pesimist Grin već je ovo tržište ludooo -  mirnije ćeš spavati

Da, ima i to smisla. Manja mogućnost da se razočaram, mogu se eventualno ugodno iznenaditi.
Problem je što bi trebao dignuti neki manji kredit od 10ak tisuća kako bi uopće ušao u ovo, tako da će mi dosta utjecati i kamatna stopa tu.
member
Activity: 132
Merit: 11
December 28, 2017, 08:17:36 AM
@pegla, to je uvek moguće, ali moguće je i da cena naraste pa se to poništi, ili skrati

uvek računaj duže na otplatu.. nemoj ulaziti u ovo "otplatim opremu za 6 meseci i super", možda bolje dodati malo pesimizma i.e. "ako za 10 meseci otplatim opremu, biće super", ne zato što sam ja pesimist Grin već je ovo tržište ludooo -  mirnije ćeš spavati
jr. member
December 28, 2017, 07:25:53 AM
Jako se isplati rudarenje i to sa karticama 1070 i rx 580 8gb. Oko 6 meseci ti se vrati kes sto si ulozio Smiley

Zadnjih dana kako čitam o rudarenju, vidim dosta ljudi kako preporuča upravo te kartice. Strah me jedino da se ne poveća difficulty kroz par mjeseci pa mi ROI bude puno manji.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
December 28, 2017, 07:15:47 AM
Jako se isplati rudarenje i to sa karticama 1070 i rx 580 8gb. Oko 6 meseci ti se vrati kes sto si ulozio Smiley
jr. member
December 28, 2017, 06:55:32 AM
Kada je trebalo, nisam rudario, ali eto, kako kažu za ono drvo koje je trebalo posaditi prije 20 godina jel'..
Dvoumim se trenutno oko slaganja nekog riga ili da jednostavno uzmem antminer na kredit.
Imam GTX 650 u starom PCu koji ne koristim i ne vidim kako bi mogao ikakav profit izvući iz njega. Eventualno da rudarim neke jeftine altove i nadam se da će cijena porasti
newbie
Activity: 126
December 28, 2017, 04:11:47 AM
Problem je sto masine za majnanje imaju ogranicen rok trajanja. Poslije nekog vremena pocnu crkavati dijelove, sto zahtjeva dodatno ulaganje i popravke. Zna li neko koliki je vijek antminera otprilike?
sr. member
Activity: 588
Merit: 256
December 26, 2017, 02:46:34 AM
Izgleda da ni sam AMD baš nema povjerenja u Vega kartice kad već za sredinu 2018 najavljuje novu arhitekturu kodnog imane Navi, proizvodni proces bi navodno trebao bit 7nm što bi pomoglo u smanjenju potrošnje, dosadašnje kartice koriste 14nm proizvodni proces, nVidia je još uvijek na 16nm proizvodnom procesu ako se ne varam.

Više o temi na :
http://pcchip.hr/hardver/komponente/amd-ov-7nm-super-tajni-navi-gpu-ocekuje-se-polovicom-2018-godine/
sr. member
Activity: 378
Merit: 258
December 26, 2017, 02:27:30 AM
Za vege bi pricekao na ove custom sa boljim hladjenjem i sto nemaju onu jednu bucnu turbinu.
Izasle su nedavno i treba pricekati na modovan bio pa sa njima rudariti, ove referentne su veoma lose po pitanju hladjenja i buke.
member
Activity: 62
December 24, 2017, 08:08:34 PM
napokon sam uspio naselati vege. malo pain in the ass, jer su drugaciji modeli pa se ne ponasaju isto kod overclokiranja

al evo tu je rezultat

https://imgur.com/a/oeYUi

Ljepo si to postelao Cheesy

Koji je to model vegi i sta si sve morao mjenjat za stelanje da se dobije ovaj rezultat ?

64 su sve. moras im omogucit dva threada p okartici inace ce raditi na 1300 kh. i plus pogoti voltage svakoj posebno da radi stabilno. ima dosta tutoriala po youtube lijepo objasnjeno
full member
Activity: 395
Merit: 102
World's First Crowd Owned Cryptocurrency Exchange
December 24, 2017, 06:56:04 AM
napokon sam uspio naselati vege. malo pain in the ass, jer su drugaciji modeli pa se ne ponasaju isto kod overclokiranja

al evo tu je rezultat

Ljepo si to postelao Cheesy

Koji je to model vegi i sta si sve morao mjenjat za stelanje da se dobije ovaj rezultat ?
member
Activity: 62
December 23, 2017, 09:01:41 PM

al evo tu je rezultat

member
Activity: 179
December 20, 2017, 05:24:11 AM
Decki moji ja trenutno rudarim ethereum classic i mogu vam rec da mi se isplati mjesecno ga narudarim 4 komada to it je oko 175$ u đepu a graficka koju imam je ati radeon r9 290x tak da ak octe zaradit moj savjet vam je da isto probate rudarit ethereum classic
sr. member
December 19, 2017, 11:23:51 AM
Poz ljudi, zanima me jel imate neki shop u HR gdje su cijene dobre nakon povrata PDV-a, ovo se prvenstveno odnosi na grafe.

Na stranici https://www.nabava.net/graficke-kartice__150 možeš provjeriti u kojem su dučanu najpovoljnije cijene. Kako je s povratom PDVa, pretpostavljam za iznošenje robe izvan RH ne znam.
full member
Activity: 143
Merit: 120
December 19, 2017, 09:35:24 AM
Poz ljudi, zanima me jel imate neki shop u HR gdje su cijene dobre nakon povrata PDV-a, ovo se prvenstveno odnosi na grafe.
newbie
Activity: 7
December 18, 2017, 10:42:57 PM
Malo off-topic shillanja  Grin

Tražimo još 200 XZC-a za masterndoe, ako ih je netko izmajnao i želi in, discord kanal je https://discord.gg/w2M6f8F

MN vodi  moderator službenog LUX kanala. Imam seat kod njega za LUX masternode, sve ide perfektno. Znam i neke ljude u privatnoj grupi u kojoj sam koji ga poznaju IRL i koji su me poslali njemu. S te strane sam relativno miran. 2.25% upad, 2% od profita nakon toga. Top cijene koliko drugi uzimaju. Ako znate nekoga sa XZC-om, pošljate ga na razgovor Smiley

Da ne bude skroz off topic, baš sam danas pričao sa tipom koji majna LUX. Solidan rig može majnati 5 LUX-a dnevno. Cijena LUX-a bi trebala ići dobrano fore, trenutno je jako ispod cijene. $20 dolara kroz dva mjeseca minimalno. 90x5x20 =$9000 USD.

pozz!
sr. member
December 18, 2017, 06:35:11 AM
@RegulusHR hvala za analizu

ah za suprnovu ne znam da li je u životu pokazala ispravno VS koliko sam dobio coina
naravno, uzimajući sve oscilacije u obzir i razloge zašto nikad nije moguće da pokazuje tačno - ponekad pomislim da se namerno ulepša ta predikcija, kako bi ljudi ostali na tom poolu
(naglašavam: iracionalna izjava)

ja uvek uzmem (bar na suprnovi), gledam po earnings, nikako po proceni na statistics page

Prikaz isporučenog hashratea kod supernove nema veze sa stvarnošću. Tako da se u to nisam niti obazirao.
Supernova pool sam izabrao za rudarenje ZENa jer ju je Youtuber VoskCoin nahvalio.
member
Activity: 132
December 17, 2017, 06:07:36 PM
@RegulusHR hvala za analizu

ah za suprnovu ne znam da li je u životu pokazala ispravno VS koliko sam dobio coina
naravno, uzimajući sve oscilacije u obzir i razloge zašto nikad nije moguće da pokazuje tačno - ponekad pomislim da se namerno ulepša ta predikcija, kako bi ljudi ostali na tom poolu
(naglašavam: iracionalna izjava)

ja uvek uzmem (bar na suprnovi), gledam po earnings, nikako po proceni na statistics page
member
Activity: 448
Merit: 12
December 17, 2017, 04:39:07 PM
Trenutno sad vredi rudariti. Eth Smiley sa amd 580 karticama Smiley
sr. member
December 15, 2017, 09:02:28 AM
Od kad je propao NiceHash više sam se pozabavio rudarenjem pa sam tako napravio jedno istraživanje da vidim koliko online kalkulatori griješe u odnosu na stvarnu zaradu. Vjerujem da će rudarima biti zanimljivo.
Analizu sam radio za ZEN coinove, a koristio sam supernova pool. Prije supernove koristio sam luckypool https://luckpool.org/ za koji mi se činilo da ima veću razliku između zarade i kalkulatora, nažalost nisam precizno mjerio podatke tako da je sve ostaje na subjektivnom dojmu.

Pa da počnemo s podacima, moje kartice isporučuju u pool 2660 Sol/s, podatak je iz DSTM minera kojeg koristim. Mjerenje sam radio četiri dana od 09-13.12.2017.
Procjena zarade je napravljena preko: https://whattomine.com/coins/185-zen-equihash?utf8=%E2%9C%93&hr=2660.0&p=0.1&fee=4.0&cost=0.1&hcost=0.0&commit=Calculate
Za troškove sam uzeo, 2% razvijatelju softvera za rudarenje, 1% naknada poolu i 1% odbijeni Shareovi (bilo ih je manje ali sam zaokružio na višu brojku).
Kad odbijem prethodno navedene troškove Whattomine je izračunao da će mi zarada za četiri dana biti 2.56 ZEN-a.
Ja sam uspio iz rudariti 2.17 ZEN-a.
Razlika je 18%.

Pages:
Jump to: