Pages:
Author

Topic: Rudarenje - da/ne/mozda - page 44. (Read 61977 times)

member
Activity: 62
Merit: 10
September 01, 2017, 10:58:39 PM
malo da se i ja ukljucim, malo sam probao rudariti sa gtx 1070 na bc, isplativost oko 13-15 kn dnevno.

onda sam kopao kako dobiti dobar miner, no gotovo nemoguce, bitmain ih je nekidan pustio u prepordaju za 12 mjesec, sve je planulo u par minuta, stranica se nije mogla uopce ucitati, na ebay se mogu nabaviti za 5-6 tisuca dolara ako ga zelite odmah..
a4 isto jako tesko za narucit, a5 nemoguce, ali a5 garantira 70-80$doalra dnevne zarade...

probat cu sam drugim kompanijama prema x11 algoritmu za dash coine pa budemo vidili. oni idu oko 15 tisuce kn
sr. member
Activity: 378
Merit: 258
September 01, 2017, 03:02:11 PM
Te su dobre al samo za izbegavanje  Sad
Puno je bolje ići na full verziju i to ako može 570 nitro plus.
U najgorem sličaju bolja je čak i p106 iako je isto mining, al bar manje troši i manje
košta, a više koina može da kopa.
full member
Activity: 350
Merit: 102
September 01, 2017, 05:18:33 AM
Uh, nisam ni vidio da su u pitanju kartice samo za mining. Nemoj to da uzimaš, to ćeš kasnije veoma teško da prodaš zbog nedostatka video izlaza, a kako što kolega reče imaju veoma kratku garanciju.
full member
Activity: 168
Merit: 101
September 01, 2017, 05:10:35 AM
Te safir quad su mining i imaju jako kratku garanciju, a safir serija 470 se veoma loše pokazala i to su navodno reparirane 470ke koje su im zadavale glavobolju...
full member
Activity: 350
Merit: 102
September 01, 2017, 04:09:48 AM
Ako možeš da nađeš po dobroj cijeni onda se trenutno isplati. Kažem trenutno jer niko ne zna kakva će biti situacija za mjesec dana, možda se više ništa neće isplatiti, a možda će biti višestruko isplativije, ali gotovo je sigurno da će bar u narednih godinu dana uvijek biti nešto da se kopa, a do tada bi se trebao odavno isplatiti ulog.
full member
Activity: 602
Merit: 100
September 01, 2017, 03:05:31 AM
Pozdrav! Sta kazete da li vredi uzeti 6 komada amd sapphire mining rx 470 quad 8gb kartice za rudarnje.
full member
Activity: 284
September 01, 2017, 01:20:00 AM
Evo samir ovdje si možeš izračunati https://new.nicehash.com/profitability-calculator/bitmain-antminer-s9?e=0.1¤cy=HRK
ali veći problem je nabaviti ASICa ja čekam svojeg L3+ 2 mjeseca

hvala za link, dali se sa ovim minerom moze kopati neki drugo koin primjer DOGE meni je nekako drag ovaj koin i imam osjecaj da ce skociti cijena za 3-4 puta vise
copper member
Activity: 15
Merit: 0
September 01, 2017, 12:14:46 AM
Evo samir ovdje si možeš izračunati https://new.nicehash.com/profitability-calculator/bitmain-antminer-s9?e=0.1¤cy=HRK
ali veći problem je nabaviti ASICa ja čekam svojeg L3+ 2 mjeseca
full member
Activity: 284
August 31, 2017, 03:43:50 PM
pozdrav ja se ne razumijem bas u minig ako kupim 3 ovakva minera moze li mi neko reci koliko bi mi mjesecno bila zarada
About this item
Description
AntMiner S9 Specifications: 1. Hash Rate: 13.5 TH/s ±7% 2. Power Consumption: 1323W ±10% (at the wall, with APW3, 93% efficiency, 25C ambient temp) 3. Power Efficiency: 0.098 W/GH ±7%(at the wall, wit ...
Features & details
Hash Rate: 13.5TH/s ±7%
Power Consumption: 1323W ±7% (Power supply not included).
Most Power Efficient Miner in Existence: 0.098 J/GH ±7%

Hvala dobri ljudi
full member
Activity: 126
August 31, 2017, 06:13:58 AM
Ma ja ću prvo bar pola da izvučem, a posle samo koine čuvam
full member
Activity: 168
Merit: 101
August 31, 2017, 04:35:21 AM
Naj unosnije se pokazalo maximalno u opremu i stiskanje što duže bez da se vade koini. E to je do sada bila izuzetno unosna kombinacija.
Al nije lako uopšte igrati na tu kartu, pogotovu ko se plaši gubitka i neizvesnosti...
full member
Activity: 533
August 31, 2017, 03:04:20 AM
Svako mora da isproba majnanje Smiley) Bolje da "popusis" neke pare na kompjuteru nego za alkohol i cigarete Smiley))

Ja sam nedavno počeo da se bavim sa rudarenjem i to bas kada je oprema poskupela , a cena pala. I mogu vam reci da sam potpuno zadovoljan.
Naravno imao sam i veliku pomoc da uzmem kvalitetnu opremu i da uđem u samu materiju i dalje je imam. Ko ipak mora sam na neki način i nije sam dok je tu Bitcointalk.

Ovo za alkohol i cigare se u potpunosti slažem...pa dobro možda da se popije tu i tamo neko pivo, bolje se posle kopa Smiley
sr. member
Activity: 362
Merit: 250
August 30, 2017, 08:53:21 AM
Svako mora da isproba majnanje Smiley) Bolje da "popusis" neke pare na kompjuteru nego za alkohol i cigarete Smiley))
full member
Activity: 210
August 30, 2017, 04:03:39 AM
s trenutnim cijenama ocekujem otplatu kroz 10 mjeseci.
Ali trenutno sam u fazi reinvestiranja, tj.cim skupim dovoljno za iiducu komponentu odmah ju kupujem.

Nadam se sloziti barem 3 riga od 5 grafi do ljeta, a onda ih pustam nek kopuckaju icuvam pola zarade, a pola dalje u investiciju
member
Activity: 72
kevin1997
August 30, 2017, 03:57:38 AM
Ljudi u mom okruzenju su uspeli da otplate investiciju za mining u roku od cetiri do pet meseci u proseku.
member
Activity: 91
August 29, 2017, 08:52:57 PM
ako si kupio nakon nove godine negdje u prvom mjesecu mogao si bez beda do 3 odpatit sve Smiley I zaradit
meni su dolazili kuci I gledali sta stalno te kutije I te graficke .... a znaju da kosta punu neki su poslusali neki ne 10% da 90 ne Smiley a sada bi svi
sr. member
Activity: 378
Merit: 258
August 25, 2017, 11:31:15 PM
Kao što već rekoše ljudi, laptop za rudarenje ni slučajno. A sve i da mu se ništa ne desi nećeš ga otplatiti za pola godine sigurno (možda jedino ako kopaš i čuvaš neki coin koji će posle pola godine višestruko da dobije na vrijednosti, ali to je već pucanje na slijepo).
Ako već hoćeš da uzmeš nešto za 1000 eura za kopanje onda dolazi u obzir samo neka PC varijanta sa dvije GTX 1060 ili jednom GTX 1070 ili AMD ekvivalentima. Po trenutnim cijenama računaj da će ti trebati skoro godinu dana da otplatiš 1000 eura mada to može biti i dosta kraće ako cijene coina porastu, ali i duže ako padnu, a naravno zavisi i od trenutne težine kopanja coina koji kopaš.

Godinu dana? Zar se još uvijek može tako brzo dobiti profit iz rudarenja? Pratim godinama situaciju ali kad god proračunao profit nekog majnera sa mojom cijenom struje (pa vjerovatno i jeste baš u tome problem) ne računajući promjenu težine mogao sam zaraditi tek nakon 6/7 godina.
Od kad je ethereuma, znači zadnjih par godina jako je teško bilo za tako dug period otplatiti opremu, tj godinu dana.
Sem baš ako ti uvale za skupe pare neko smeće od opreme.
Inače je bilo moguće opušteno otplatiti za oko max 6 meseci, a ako čuvaš koine i čekaš pravi kurs za daleko manje vremena.
full member
Activity: 588
Merit: 104
August 23, 2017, 05:35:21 PM
Ja sam još u fazi učenja  Huh
member
Activity: 212
vDinar: Yugoslav miners' coin!
August 22, 2017, 11:16:50 AM
Da li mi vredi sada poceti rudariti sa svotom od 1000 eura? i da li sam mozda malo zakasnio? jer kako cujem svi su poceli da se ovim bave,
a gde je puno krokodila a mala bara slabo se moze navatati ista.
Sacekajte tijedan dana (do prije 22/8), onda ce cijena BTC opet da opadne i onda kupite za taj novac BTC. Cekajte i vidjet cete rast koji je puno sigurniji i (barem prosijecno) jaci od bilo cega cete kao pocetnik moci zaraditi sa rudarenjem.
Poštovani, dobro ste napisali poslije 22/8 cijena bitcoina će opet da padne..kako ste znali ?
Slažem se sa Vama puno veća je zarada direkt uložit lovu u altcoin ili bitcoin..nego li rudarit sa trenutnim povratom više od godine dana.
Bio bih zahvalan ako imate za preporuku neki altcoin koji bi mogao porasti ?
Hvala lijepa

I ja sam do danas čekao da uložim ostatak bitcoina baš zbog ovog komentara!

Gdje mogu poslati fakturu...?  Grin

Hahaha! Lijepo bi bilo da je situacija toliko ozbiljna  Smiley Cheesy
newbie
Activity: 19
Merit: 0
August 22, 2017, 07:56:08 AM
Da li mi vredi sada poceti rudariti sa svotom od 1000 eura? i da li sam mozda malo zakasnio? jer kako cujem svi su poceli da se ovim bave,
a gde je puno krokodila a mala bara slabo se moze navatati ista.
Sacekajte tijedan dana (do prije 22/8), onda ce cijena BTC opet da opadne i onda kupite za taj novac BTC. Cekajte i vidjet cete rast koji je puno sigurniji i (barem prosijecno) jaci od bilo cega cete kao pocetnik moci zaraditi sa rudarenjem.
Poštovani, dobro ste napisali poslije 22/8 cijena bitcoina će opet da padne..kako ste znali ?
Slažem se sa Vama puno veća je zarada direkt uložit lovu u altcoin ili bitcoin..nego li rudarit sa trenutnim povratom više od godine dana.
Bio bih zahvalan ako imate za preporuku neki altcoin koji bi mogao porasti ?
Hvala lijepa

I ja sam do danas čekao da uložim ostatak bitcoina baš zbog ovog komentara!

Gdje mogu poslati fakturu...?  Grin

Hehe hvala hvala, prva zarada pa se šalje na wallet :-)
Koliko sam gledao po netu za altcoin navodno do kraja godine potencijalni rast ima :
OMG, TENX, IOTA, STEEM, Byteball.. ?
Pages:
Jump to: