Pages:
Author

Topic: Rudarenje - da/ne/mozda - page 46. (Read 61977 times)

full member
Activity: 602
Merit: 100
August 18, 2017, 06:48:41 AM
Ako neko misli na rudaranje minimum je 21000-25000 kuna masina....jedino ako neko misli kao ulaganje para u banci....tamo je minimalna iznos max 0,55 ali kod rudaranja sad trenutno za 8 meseci mozete duplirati vase pare ako ne radite nista...to je moje na eth.....ulozio sam 2500 evra u masinu koja kopa 1,25 mesecno.....i da padne na 0,5 za 9-10 mjeseca opet mogu da vratim sto sam ulozio u masinu i ako mi se svidja prodacu....gde mozete na primer da zaradite na 2500eu+1250 eu ako ste kupili masinu za 2500....zarada je uvek u +, samo treba iscekati...neko bi obogatio za 3 nedelje. e to je malo rizicno
newbie
Activity: 8
Merit: 0
August 18, 2017, 04:24:35 AM
Sa laptopom:
Jednostavan odgovor: nije isplativo.
Duži odgovor: tehnički se može rudariti sa laptopom koji ima neku od boljih grafičkih kartica, ali laptop jednostavno nije predviđen za full opterećenje 24/7 koje je potrebno da bi se nešto zaradilo tako da je skoro stopostotna vjerovatnoća da će laptop da ispusti dušu mnogo prije nego što se isplati.

Kompjuter:
Tu ti je najvažnija snaga grafičke kartice, što jača kartica bolje mining performanse (naravno nije baš tako jednostavno, neke kartice su bolje za neke coinse, neke za druge zbog različite arhitekture, tipa memorije i slično)
Lično ne bi preporučio ništa slabije od GTX 1060 ili RX470 - RX570, pogotovo ako se rudari samo sa jednom karticom. Kod rudarenja naravno treba uzeti u obzir i potrošnju struje, da li se planira odmah prodavati coinse koje se rudari ili čekati eventualno povećanje cijene, ako se rudari sa kompjuterom koji se nalazi u prostoru u kojem boraviš računaj na buku ventilatora i zagrijavanje prostorije itd...

Hvala na objašnjenju! Cheesy
full member
Activity: 350
Merit: 102
August 18, 2017, 03:58:33 AM
Sa laptopom:
Jednostavan odgovor: nije isplativo.
Duži odgovor: tehnički se može rudariti sa laptopom koji ima neku od boljih grafičkih kartica, ali laptop jednostavno nije predviđen za full opterećenje 24/7 koje je potrebno da bi se nešto zaradilo tako da je skoro stopostotna vjerovatnoća da će laptop da ispusti dušu mnogo prije nego što se isplati.

Kompjuter:
Tu ti je najvažnija snaga grafičke kartice, što jača kartica bolje mining performanse (naravno nije baš tako jednostavno, neke kartice su bolje za neke coinse, neke za druge zbog različite arhitekture, tipa memorije i slično)
Lično ne bi preporučio ništa slabije od GTX 1060 ili RX470 - RX570, pogotovo ako se rudari samo sa jednom karticom. Kod rudarenja naravno treba uzeti u obzir i potrošnju struje, da li se planira odmah prodavati coinse koje se rudari ili čekati eventualno povećanje cijene, ako se rudari sa kompjuterom koji se nalazi u prostoru u kojem boraviš računaj na buku ventilatora i zagrijavanje prostorije itd...
newbie
Activity: 8
August 18, 2017, 01:54:58 AM
ok, pitanje, nisam još uspio pohvatati to rudarenje pa ako može mala pomoć

Dali se može rudariti bilo kakve coinse sa prosječnim laptopom ili kompjuterem ili je potrebna zvijer?

Sori ak sam glup
full member
Activity: 602
August 17, 2017, 04:37:10 AM
Definitivno se isplati rudarenje samo treba uvek i malo uložiti u nove grafičke kartice. Rudarenje po meni  sigurno  će da ide još 2-3 godine samo uvek treba pratiti šta novo izlazi na pijacu.
full member
Activity: 168
Merit: 101
August 15, 2017, 01:21:30 PM
Tu mislim da si u pravu. Mining je osnova svega. Ko temelj kuće, ako nemaš jak rudnik brzo sve možeš potrošiti tako reći
Prokockati. Al kad se rudnik ojača e onda brate si jak ko crna zemlja, možeš da radiš što ti volja.
full member
Activity: 126
August 15, 2017, 12:52:51 PM
Ja bih pre isao na kartice i te kompjutere sto kopaju te bitkoine, ovo sa berzom mi je jos previse komplikovano i ne bih se upustao u te
forexe ili slicne stvari sto se uopste ne razumem, kopam i molim platite kolk oradim i taj rad Smiley

Pa ove osnovne stvari i nisu toliko teske a i kad budes rudario opet ces morat koristit neke burze/novcanike(wallete) i mjenjacnice .... tako da imas dosta tema i videa na youtubu gdje mozes se malo educirati prije nego pocnes sa bilo kopanjem ili igranjem na burzi

Gledao sam ja onaj bitrax i sve je tamo jako konfuzno, jedno raste drugo pada, nije to za nas ljude slabije tehnolosko potkovane.
Daj da lopatam to je za mene blize
full member
Activity: 395
World's First Crowd Owned Cryptocurrency Exchange
August 15, 2017, 01:51:45 AM
Ja bih pre isao na kartice i te kompjutere sto kopaju te bitkoine, ovo sa berzom mi je jos previse komplikovano i ne bih se upustao u te
forexe ili slicne stvari sto se uopste ne razumem, kopam i molim platite kolk oradim i taj rad Smiley

Pa ove osnovne stvari i nisu toliko teske a i kad budes rudario opet ces morat koristit neke burze/novcanike(wallete) i mjenjacnice .... tako da imas dosta tema i videa na youtubu gdje mozes se malo educirati prije nego pocnes sa bilo kopanjem ili igranjem na burzi
full member
August 14, 2017, 04:52:44 PM
legendary
Activity: 2744
Merit: 1193
I don't believe in denial.
August 14, 2017, 04:39:49 PM
Da li mi vredi sada poceti rudariti sa svotom od 1000 eura? i da li sam mozda malo zakasnio? jer kako cujem svi su poceli da se ovim bave,
a gde je puno krokodila a mala bara slabo se moze navatati ista.

Sacekajte tijedan dana (do prije 22/8), onda ce cijena BTC opet da opadne i onda kupite za taj novac BTC. Cekajte i vidjet cete rast koji je puno sigurniji i (barem prosijecno) jaci od bilo cega cete kao pocetnik moci zaraditi sa rudarenjem.

full member
August 14, 2017, 04:29:04 PM
Da li mi vredi sada poceti rudariti sa svotom od 1000 eura? i da li sam mozda malo zakasnio? jer kako cujem svi su poceli da se ovim bave,
a gde je puno krokodila a mala bara slabo se moze navatati ista.
newbie
Activity: 26
August 14, 2017, 03:16:00 PM
Stavio sam ga na nicehash,konačno majna ,dve kocke,treču moram malo provjeriti!         SHA256 0.23 TH/s 0.00006256 BTC/day
newbie
August 13, 2017, 05:06:44 PM
Zašto mi neće majnati sa https://dgb-sha.theblocksfactory.com     a napravio sam, url pool?
newbie
August 13, 2017, 03:11:17 PM
Ako je samo zbog učenja onda OK, samo pripazi malo na ovaj miner koji si kupio, koliko sam pohvatao iz ovoga što sam pročitao po netu ima problema sa pregrijavanjem, topljenjem dijelova ili se čak dešavalo da se zapali. Ne kažem da će to biti slučaj sa tvojim primjerkom, ali iz opisa sa ebay-a mi se čini da ga ne bi trebao ostavljati duži period bez nadzora.

Hvala,izgleda da sam uspio pokrenuti neptuna,dali je ova pool url dobra?         stratum+tcp://scrypt.eu.nicehash.com:3333

Samo jedna kocka na 300mhz

Status Mining Networking Services System Advanced Upgrade
Miner Status

Mining Status

Miner StatusRunning CGMiner (pid=7212) Last CheckedSun Aug 13 13:56:17 UTC 2017 Avg. Hash Rate143 Gh/s WU2631 Difficulty Accepted0
HW Status

ASIC slotTemperatureDC/DC avg tempClockType1---------OFF238.5 ℃50.3 ℃300 MHzNE3---------OFF4---------OFF5---------OFF6---------OFF
full member
August 13, 2017, 08:27:05 AM
Ako je samo zbog učenja onda OK, samo pripazi malo na ovaj miner koji si kupio, koliko sam pohvatao iz ovoga što sam pročitao po netu ima problema sa pregrijavanjem, topljenjem dijelova ili se čak dešavalo da se zapali. Ne kažem da će to biti slučaj sa tvojim primjerkom, ali iz opisa sa ebay-a mi se čini da ga ne bi trebao ostavljati duži period bez nadzora.
newbie
August 13, 2017, 06:39:16 AM
Moze se tu izgubiti i dosta love, nemoj da se zavaravas. Al ko je uporan i slusa sta iskusni savetuju taj sigurno nece iz ovog posla izaci bez
veoma lepe zarade. Samo kod novih je problem sto cim nesto malo shvate uglavnom se ponesu da bi oni to mogli bolje i na kraju ih to zna
skupo kostati. Za pocetak bi ti savetovao da se drzis proverenih valuta za kopanje ako na to mislis, znaci amd - eth, nvidia zec ili lbc...

Molio bih pomoć,oko konfiguracije KNC neptun asic minera.

Uspio sam reset odraditi,sad moram upisati,
Pool url
Quota
Account
Password

http://i.imgur.com/a9llWhB.png

Ovo sam kupio.
http://www.ebay.com/itm/KNCminer-with-PSU-KNC-Neptune-660-GH-s-Bitcoin-Digibyte-ASIC-miner-/322614927259?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&nma=true&si=YfaCB0yIu1Oal8sTArpDhnxJSYA%253D&orig_cvip=true&rt=nc

Kao prvo, nadam se da si vidio da je u ebay oglasu pisalo Working at 1/4 power

Da bi mogao da kreneš sa miningom moraš se registrovati na neki od mining poolova. Kada se registruješ tamo ćeš pronaći podatke koje moraš da upišeš u polja iz tvog posta.

Koliko sam mogao na brzinu da izgooglam, taj miner koji si kupio je prilično zastario i još ako radi na 1/4 snage kao što piše u oglasu rekao bih da bi mogao biti prilično beskoristan u majnanju bitcoina. Jedino ako misliš sa njim majnati neki drugi coin koji podržava ASIC rudarenje onda možda da. Ovako, pošto su ti ASIC mineri gutači struje, a imaš prilično star model moguće je da nećeš moći ni da pokriješ troškove potrošnje el. energije.

Meni struja nije problem,imam 4,5KWP panela.Ovo sam kupio samo za probu.Plan je nabaviti S7,9 ili još nešto bolje.Sad hoću malo ući u majnanje,a pošto i tako dogrijavam na struju sa klimom, u prelaznom periodu ,do palenja centralke,197 dolara nije baš neka promašena investicija.Sad je problem da mogu probati majnati ,da malo usavršim materiju.Hvala na svakoj pomoći.Lp
full member
August 13, 2017, 02:12:21 AM
Moze se tu izgubiti i dosta love, nemoj da se zavaravas. Al ko je uporan i slusa sta iskusni savetuju taj sigurno nece iz ovog posla izaci bez
veoma lepe zarade. Samo kod novih je problem sto cim nesto malo shvate uglavnom se ponesu da bi oni to mogli bolje i na kraju ih to zna
skupo kostati. Za pocetak bi ti savetovao da se drzis proverenih valuta za kopanje ako na to mislis, znaci amd - eth, nvidia zec ili lbc...

Pool url
Quota
Account
Password

Ovo sam kupio.
http://www.ebay.com/itm/KNCminer-with-PSU-KNC-Neptune-660-GH-s-Bitcoin-Digibyte-ASIC-miner-/322614927259?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&nma=true&si=YfaCB0yIu1Oal8sTArpDhnxJSYA%253D&orig_cvip=true&rt=nc

Kao prvo, nadam se da si vidio da je u ebay oglasu pisalo Working at 1/4 power

Da bi mogao da kreneš sa miningom moraš se registrovati na neki od mining poolova. Kada se registruješ tamo ćeš pronaći podatke koje moraš da upišeš u polja iz tvog posta.

Koliko sam mogao na brzinu da izgooglam, taj miner koji si kupio je prilično zastario i još ako radi na 1/4 snage kao što piše u oglasu rekao bih da bi mogao biti prilično beskoristan u majnanju bitcoina. Jedino ako misliš sa njim majnati neki drugi coin koji podržava ASIC rudarenje onda možda da. Ovako, pošto su ti ASIC mineri gutači struje, a imaš prilično star model moguće je da nećeš moći ni da pokriješ troškove potrošnje el. energije.
sr. member
Activity: 378
Merit: 258
August 13, 2017, 12:55:59 AM

Pool url
Quota
Account
Password

Ovo sam kupio.

Zao mi je al mogu pomoci samo oko onoga sa cime se bavim, a to je gpu mining. Asic mineri dosta brzo zastarevaju pa sam ih izbegavao, sto se btc koina tice, al posto je cena btca sad krenula naglo i konstantno gore ispadaju veoma unosni. Al nemam iskustvo sa njima pa ce ti na tu temu verovatno neko drugi pomoci.
newbie
August 12, 2017, 03:24:06 PM

Pool url
Quota
Account
Password

http://i.imgur.com/a9llWhB.png

Ovo sam kupio.
sr. member
Activity: 378
Merit: 258
August 11, 2017, 11:37:56 PM
Pages:
Jump to: