Siguran sam da ni Hal Finney ni Paul Le Roux nisu Satoshi Nakamoto, ali mi možemo samo nagađati njegov pravi identitet.
Mislim da je imao neke veze s vladinim agencijama kao nsa, jer je za Bitcoin koristio jedinu kriptografiju koja nije imala backdoor pristup, kako je kasnije otkrio Edward Snowden.
Gotovo je nemoguće da se ovo dogodilo slučajno.
Zanimljiva informacija. Jedino nije mi jasno kakav motiv može stajati iza toga, tj. zašto bi vladina agencija razvila valutu koja bi postojala paralelno sa postojećim fiat valutama. Pogotovo zato što nema nikakvu kontrolu nad njome.
...jer je za Bitcoin koristio jedinu kriptografiju koja nije imala backdoor pristup, kako je kasnije otkrio Edward Snowden.
Gotovo je nemoguće da se ovo dogodilo slučajno.
Vidiš to nisam znao. Hoćeš reći da sve ostale kriptografske varijante koje su dolazile u obzir imaju backdoor pristup? Zvuči mi dosta nategnuto, nisam stručnjak ali znam neke osnove tako da ću probati to malo proučiti. Ako imaš neki dobar source, pm ili ovdje please, ako ne izgooglam kad ulovim vremena na poslu
Ako nađeš link molim te pošalji, jer ako je teorija točna možda postoji i backdoor i na BTC algoritam (ako se ne varam sha 256)