Čak i njegov identitet... Tko zna što bi se dogodilo kad bi se stvarno otkrio i potvrdio njegov identitet. Možda bi čovjek popizdio i dumpao sav BTC koji posjeduje.
Po meni je to velika prednost Bitcoina u odnosu na ostale kripto valute, sto se nezna tko je u stvari Satoshi, i stvarno ne znam sta bi dobrog donijelo da se otkrije njegov pravi identitet, te se iskreno nadam da se njegov identitet nikada nece otkriti. Uzmimo za slucaj Ethereum, sta mislite sta bi se dogodilo sa cijenom ETH da se nedaj boze nesto dogodi Vitaliku, ili da popizdi pa krene raditi pizdarije? Ili u slucaju Bitcoina, da se otkrije da Satoshi i nije bas tip covjeka kakvog smo svi zamisljali?
Naravno da je zanimljivo razmisljat o tome tko bi mogao biti, vjerojatno nema onog tko je u kriptu a da se nikad nije zapitao tko stoji iza Bitcoina i nagadjanje i istrazivanja nikada nece stati, ali mislim da je bolje nikad ne saznati. Znam da su jako male sanse i da nije bas vjerojatno, ali ako bi bas trebao birati nekoga tko bi mogao biti Satoshi, volio bih da je to Hal Finney, te da je sav svoj BTC ponio sa sobom.
Sto se tice ovog clanka, mislim da je cilj tog istrazivaca (Sergia Demiana Lernera) bio da pruzi jos jedan dokaz da je Satoshi bio altruist, da mu nije glavni cilj bilo namajnati hrpu BTCa te kasnije dumpati ,kao sto hejteri poput antikvarka misle, da je BTC samo pump&dump shema i nista vise. Takodjer, da Satoshi vjerojatno nece dumpati tih svojih 1.1 milijun BTC koje navodno ima.
Ovaj tekst koji sam nasao kao link u ovom koji si ti sherao je isto zanimljiv
Satoshi Invented GPU Mining to Defend the Network Says Early Dev.
Poruka Satoshija Laszlu Hanyeczu
Hey, can you go slow with this? <..> Look, I don't care if people hoard the Bitcoin, I don't care if the wealth is concentrated. But right now, the big attraction is that anybody can download Bitcoin and start mining with their laptop
.