Doğrusu her kaynağın ayrı bir konu açması pek anlamlı değil. Her biri kendi kriterlerini açık ve şeffaf olarak paylaşsa belki anlamlı olabilir. Yani hangi yazılara kaç merit verdiklerini neye göre puanlandırma yaptıklarını, 1-2-3-4-5-10 verdikleri çalışmaları maddelere ayırabilirler. Ben olsam öyle yapardım
Bu hem konuları birbirinden açıkça ayıracak hem de arzu edilen şeffaflığı, tarafsızlığı ortaya koyacaktır.
Öte yandan konular bu şekli ile birbirinin aynısı gibi. Sadece kaynakların hayat felsefelerini ifade ediyor gibi
Cafe: Liberal, özgür, modern : )
Otak: Milliyetçi biraz da gelenekçi : )
Merit bağış: Yardım sever (ama bu bağış tabiri uygun değil, yanlış anlarlar)
Bunlar belki özelleştirilebilir bir şekilde, bilmiyorum.
Ne olur beni yanlış anlamayın. Herkes istediğini yapabilir. Düzen takındım da yok kesinlikle (kaos teorisine inanırım kısmen)
Espri ile yaklaşıyorum sadece. : )
Birde ikinci bir alternatif olarak: Global bölümde kaynakların ortak bir başlıktan yararlandığı şöyle bir başlık var.
https://bitcointalksearch.org/topic/self-moderated-report-unmerited-good-posts-to-merit-source-5093271Kaynaklar bu şekilde açıklama yaparsa kalpler kırılır
Kaynaklarin en çok merit verdiği 5 ismi incelemek gerekir.
Kaynak isimleri arasında alfabetik sıralama yapıldı. Blacknavy;
bobita - 46
Deathwing - 35
Vispilio - 33
gospodin - 31
wolwoo - 29
EFS;
teramit - 144
PHI1618 - 126
bobita - 96
ekiller - 90
Blacknavy - 70
Mhanbostanci;
mstfprcn - 41
miyav - 15
gospodin - 14
Kalemder - 13
Huzurkan - 13
Teramit;
PHI1618 - 75
gospodin - 62
Zz - 55
BitcoinTurk - 49
Otto_diesel - 34
Vispilo;
El-Cezeri - 68
Kalemder - 57
gospodin - 53
wolwoo - 47
vycl87 - 37
5 kaynağın 4’ünde ilk 5’de gospodin var.
Açık ara adam sempatik ve yardimsever olduğu için merit kaynakları (ben dahil) onun mesajlarini görmezden gelmemiş
Bu da merit kaynaklarının ne kadar objektif olmaya çalışsa da yarı subjektif olduğu anlamına geliyor.
Bitcoin hakkinda teknik bilgi paylaşanlar forumda görmezden gelindiği için Deathwing’e özel olarak çalıştım.
Beginners & Help sayfasında gördüğü bir konuyu yerelde paylaştığını gördüğüm an ona ekstra yoğunlaştım.
Bazi rütbe atlamaya çalışan eski forum üyelerine kriterlerimizi düşürdük. Aslında bu kaynağın yanlış kullanimiydi. Üyelere kalsa adamlarin attiği her mesaj meriti hakediyor ama hakedene gönderiyorlar mı? No